Adevarul despre SARM

Publicat in

Care este treaba cu SARM-urile? Functioneaza la fel de bine ca steroizii, dar fara efecte secundare? Chiar nu au niciun efect secundar? Si cat de eficiente sunt cu adevarat? Afla de aici.

SARM vine de la "selective androgen receptor modulator.", adica modulatori selectivi ai receptorilor androgeni. Actioneaza asupra acelorasi receptori ca si steroizii anabolizanti si androgeni (receptorii androgeni), ceea ce le permite sa aibe aceleasi efecte ca steroizii asupra sintezei proteinelor. 

Dar cuvantul "selectiv" din numele lor inseamna ca excita receptorii androgeni din anumite parti ale corpului, adica pe cei din muschii scheletici. Steroizii tind sa afecteze toate tesuturile. De aceea multi cred ca SARM nu au efecte secundare (dar au!).

Sunt eficienti? Desigur. Daca pui mana pe SARM-uri originale, necontrafacute, vor creste sinteza proteinelor si implicit si masa musculara. Sunt la fel de eficienti pentru cresterea masei musculare ca si steroizii? Da si nu!

Da, pot fi la fel de eficienti precum anumiti steroizi, dar mult mai slabi decat altii. Si uneori efectele secundare sunt la fel de rele precum la steroizi. 

Exemplu de profil de SARM: RAD140

Miligram cu miligram, este aproape la fel de eficient precum testosteronul. Dar doza normala este intre 20 si 40 mg pe zi. Adica 140-280 mg pe saptamana. Cei care utilizeaza testosteron injectabil folosesc doze de 400-1000 mg/saptamana. Culturistii profesionisti ajuing si la grame! 

RAD140 pare sigur la doze de 20 mg/zi (va exista ceva retentie de apa si cresterea tensiunii arteriale), la fel se poate spune si de 20 mg de testosteron pe zi. Pun pariu ca 20 mg/zi de testosteron subcutanat are efecte nocive mai mici decat 20 mg/zi RAD140. Daca nu, sunt la fel! 

La  20 mg/zi, RAD140 nu are impact mare asupra productiei proprii de teststeron, dar nici testosteronul nu are la doze asa mici. 

Daca cresti la 100-150 mg/zi de RAD140, cu siguranta va aparea inhibarea secretiei proprii de testosteron. Corpul are o bucla de feedback negativ si daca receptorii androgeni sunt prea stimulati corpul limiteaza productia de androgeni. 

Cred ca SARM au efecte de inhibare ceva mai mici decat steroizii, pentru ca nu se convertesc in estrogen, acesta fiind inhibitor in sine; dar la doze egale cu cele ale steroizilor, SARM sunt cu siguranta inhibitori ai productiei de testosteron a corpului

SARM-urile (RAD SI LGD in special), pot avea eficienta apropiata de cea a testosteronului, miligram pe miligram, dar nu sunt la fel de eficienti ca alti steroizi. De ce? Pentru ca multi steroizi provoaca cresteri musculare prin alte mecanisme decat stimularea receptorilor androgeni, iar SARM nu au impact deloc asupra acestor cai

De exemplu, Danabol se leaga foarte prost de receptorii androgeni, dar este mai anabolic decat testosteronul. Mai ales datorita efectului asupra cortizolului - fie ii scade productia, fie il dezactiveaza. Alti steroizi au un impact similar. 

Danabol are si un puternic efect dopaminergic. Cand stimulezi receptorii de dopamina cresti activitatea sistemului nervos central, ceea ce ajuta la o contractie mai puternica a muschilor (devii mai puternic). Halotestin si trenbolon au efecte similare.

Trenbolonul este foarte prost la cresterea sintezei proteinelor - o poate chiar scadea - dar este atat de puternic in oprirea degradarii celulelor musculare incat duce la un efect anabolic puternic. De aceea trenbolonul si halotestinul te fac sa arati mai bine: scad cortizolul! 

Cortizolul duce la retentia de apa prin cresterea nivelurilor de aldosteron si vasopresin. Danabol nu are acelasi efect - creste retentia de apa, nu o scade - din cauza ca se aromatizeaza in estorgen. 

SARM-urile nu au aceste efecte. Chiar si cele mai puternice nu ating potentialul anumitor steroizi. 

Daca intrebi orice culturist cu experienta, iti va spune ca testosteronul singur nu este cel mai bun steroid pentru a iti dezvolta fizicul (exceptie fiind primul ciclu). Daca iei 500 mg de testosteron pe saptamana nu prea vei avea cine stie ce rezultate. Daca iei 280 mg/saptamana de testosteron nu vei vedea mai nimic. Asa ca 40 mg/zi de RAD140 nu te vor face prea mare. 

hormon de crestere natural

SARM si efectele secundare

NU este adevarat ca nu au efecte secundare. Au mai putine efecte secundare cand vine vorba de prostata si profilul lipidic, in mare parte pentru ca nu se convertesc in estrogen si DHT. 

Dar la aceleasi doze ca si steroizii vor inhiba secretia proprie de testosteron si pot provoca o retentie pronuntata de apa si tensiune arteriala marita. Mare parte din problemele steroizilor vin din cresterea tensiunii arteriale, care este crima pentru rinichi si sistemul cardiovascular. 

La doze mai mici, SARM au efecte secundare mai mici decat steroizii, dar si rezultatele pozitive sunt mai mici. 

Dar MK-667?

Acesta nu este un SARM - este o peptida eficienta pe cale orala - dar este pus in aceeasi barca cu SARM pentru ca se vinde pe aceleasi site-uri si se administreaza oral (celelalte peptide sunt injectabile). 

MK este printre cele mai proaste produse pe care le poti folosi, mai ales la  doze "normale". Functioneaza mai ales prin cresterea productiei de hormon de crestere, dar o creste prea mult timp, avand prea multe pulsuri intr-o perioada de 20-24 de ore. De aceea scade sensibilitatea la insulina foarte rapid si te va umfla! Iei in greutate peste noapte 5 kg de apa si arati precum un bizon!

Presiunea arteriala va creste foarte mult, si poate inhiba secretia proprie de hormon de crestere din cauza actiunii prea indelungate. 

Concluziile despre SARM

SARM sunt medicamente, nu suplimente. Legal, este o zona gri. SARM nu sunt aprobate pentru uzul uman, sunt vandute ilegal ca suplimente sportive, si sunt interzise in toate sporturile

Medicamentele au efecte secundare si SARM nu difera. La dozele normale, efectele secundare sunt putin mai mici decat cele ale steroizilor anabolizanti, dar la fel si rezultatele. 

Daca cresti dozele de SARM, vei avea efecte secundare ca la steroizi, singura diferenta fiind un impact mai mic asupra prostatei si estrogenului. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.