O modalitate de a iti creste natural testosteronul

Publicat in

Vrei testosteron mai mult si testicule fortificate? Nu uita de acest supliment de baza!

Statistic, testiculele nu mai sunt ce au fost! Produc mai putina sperma, mai putin mobila si mai putin testosteron decat cele de acum cateva zeci de ani. Factorii sunt multi, toti legati de viata moderna. Asa ca poate e timpul sa dam importanta cat mai mare cresterii testosteronului. 

Se poate face ceva pentru a ne salva testiculele si nivelurile de testosteron? Se poate! Trebuie sa ne suplimentam cu ulei de peste! 

Studiul

Multi iau omega-3 sau ulei de peste pentru a reduce inflamatiile si pentru sanatatea inimii. Dar nimeni nu studiase asocierea acizilor grasi omega-3 cu calitatea spermei si nivelurile hormonilor reproductivi la barbati tineri si sanatosi. Cel putin nu pana acum!

Cercetatori danezi au interogat 1679 de voluntari tineri in privinta suplimentarii cu ulei de peste si au facut diferite masuratori hormonale. 

Toti participantii aveau intre 18 si 20 de ani. Li s-au masurat testiculele cu ultrasunete; au fost masurate si talia si circumferinta la solduri, dar si inaltimea si greutatea, pentru a le stabili indexul de masa corporala. S-au luat si mostre de sperma pentru a i se determina cantitatea si calitatea.

In final, au fost luate si probe de sange pentru a se analiza FSH, LH, SHBG si testosteronul liber. 

Ce s-a descoperit

Cei care au folosit uleiul de peste aveau testicule mai mari, volum mai mare de sperma, si numar mai mare de spermatozoizi decat cei care nu au folosit. 

Tot cei care au luat ulei de peste aveau LH mai redus, testosteron liber mai mare cu 8% si un raport mai bun LH la testosteron liber. 

Rezultatele au depins si de doza, cei care utilizau consecvent ulei de peste peste 60 de zile avand rezultate mai bune decat cei care au luat ulei de peste mai putin de 60 de zile. 

Cum functioneaza nu este inca clar. O parte pare a fi sensibilizarea celulelor Sertoli de catre omega-3, acestea fiind baza producerii testosteronului si spermei. 

Ce sa faci cu aceste informatii

In primul rand, introdu peste cat mai des in dieta. Baza unei bune nutritii raman alimentele integrale. Apoi, suplimenteaza-ti dieta cu un ulei de peste de cat mai buna calitate. 

Referinte

  1. Jensen TK et al. Associations of Fish Oil Supplement Use With Testicular Function in Young Men. JAMA Netw Open. 2020 Jan 3;3(1):e1919462. PubMed.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.