Cum sa iti cresti in siguranta nivelurile de testosteron

Publicat in

Stimulatorul natural de testosteron! Stim ca functioneaza, dar cum?

Misterioasa planta Eurycoma longifolia, numita si Tongkat Ali, poate creste nivelurile de testosteron. Stiinta si-a dat seama de ceva vreme ca ajuta la sporirea nivelurilor de testosteron, dar nu se stia exact cum functioneaza, pana de curand. Multumita unor soareci care si-au sacrificat testiculele in numele stiintei, acum stim! 

Are legatura cu doua particule numite quasinoide, forme alterate metabolic de triterpeni. Cele doua quasinoide se numesc eurycomanone si 13-alpha (21) dihidroeurycomanone. Cand soarecii au primit zilnic doze mari de extracte bogate in quasinoide din Eurycoma, au inregistrat cresteri mari de testosteron si scaderi de estradiol. 

Si spermatogeneza a crescut considerabil, cat si greutatea testiculelor soarecilor, ceea ce indica testicule mai active in general. Mai mult, cat acesti soareci s-au imperecheat, au avut un grad de fecundare mai mare. 

Analizele chimice au aratat ca soarecii tratati cu eurycoma au avut niveluri mai mari de hormon luteinizant si hormon stimulator al foliculilor (FSH), ambii fiind implicati in producerea de testosteron la mamifere. Aceste cresteri impreuna cu scaderea estradiolului duc la cresterea totala a testosteronului. 

Cum ramane cu siguranta?

Un alt studiu, facut in Africa, a constatat ca eurycoma, spre deosebire de steroizii anabolizanti, nu micsoreaza testiculele si nu mareste prostata. Studiul s-a facut prin administrarea unor doze foarte mari de eurycoma unor soareci. 

Soarecii, indiferent de doze, au avut imbunatatiri ale calitatii spermei, dar si proastate mai mici decat animalele care nu primisera eurycoma. Nici testiculele animalelor care au primit eurycoma nu s-au micsorat.

Dozele umane de eurycoma

Dozele eficiente la oameni de eurycoma sunt in jur de 200-400 mg/zi, asa ca daca dozele imense primite de animale (12-16 g/zi in echivalent uman) nu au avut efecte secundare, sigur acestea mai mici nu au. 

Pentru a beneficia la maxim de efectele eurycoma, utilizeaza un supliment cu Tongkat Ali de calitate, care sa contina doze mari ale celor doua quasinoide, eurycomanone si 13-alpha (21) dihidroeurycomanone. 

Referinte

  1. Low BS, Das PK, Chan KL, "Standardized quassinoid-rich Eurycoma longifolia extract improved spermatogenesis and fertility in male rats via the hypothalamic-pituitary-gonadal axis," J Ethnopharmacol. 2013 Feb 13;145(3):706-14.
  2. Solomon MC, Erasmus N, Henkel RR, "In vivo effects of Eurycoma longifolia Jack (Tongkat Ali) extract on reproductive functions in the rat," Andrologia. 2014 May;46(4):339-48.

 

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.