Trenbolon acetat

English Version Publicat in

Trenbolonul este un steroid puternic, cel mai puternic steroid anabolic injectabil folosit de un mare numar de persoane. La origini un steroid veterinar, trenbolonul este recunoscut astazi ca un puternic constructor de masa musculara, fiind in acelasi timp un steroid bun pentru definire.

Substanta activatrenbolon acetat
Denumiri comercialeAcetenbo 50, Finajet, Finaject, Finaplix, Trenabol, Trenbol 75, Trenbolon 75, Trenbolona QV 75, Ultra TrenTrenbolonul este un androgen puternic, cel mai puternic steroid anabolic injectabil folosit de un mare numar de persoane; este lipsit de activitate estrogenica. Primul produs continand acest steroid a fost Finajetc, un medicament de uz veterinar. A prins repede in randul culturistilor, fiind folosit mai ales in fazele de definire. Efectul sau androgenic puternic si lipsa manifestarilor estrogenice ajuta la redarea unui aspect dur al muschilor, o definire crescuta, forta, fara retentia de apa.
O perioada a disparut de pe piata, capatand legenda de super-steroid greu de procurat. Dar in prezent exista mai multe versiuni ale acestuia pe piata, in ziua de azi fiind usor de procurat.

Structural este asemanator cu nandrolonul. Dar actioneaza diferit fata de acesta. Trenbolonul este similar cu popularul steroid Deca-durabolin, in sensul ca ambii sunt steroizi 19-nor, adica o molecula de testosteron modificata in pozitia 19 de carbon, pentru a rezulta un nou compus. Spre deosebire de nandrolon, trenbolonul este un excelent constructor de masa musculara, dand si un aspect dur muschilor; marea parte a masei acumulate cu acest steroid este formata din fibre musculare de calitate, cu retentie minima sau deloc de apa si grasime. Are un scor anabolic extraordinar de 500; comparat cu testosteronul, care este si el un anabolic foarte bun, dar care are un scor anabolic de 100, va puteti face o idee despre puterea acestui steroid! De ce este atat de anabolic? Este vorba de un cumul de factori; trenbolonul creste mult nivelul de IGF-1 in muschi, un hormon foarte anabolic. Pe langa asta sensibilizeaza si celulele musculare satelit (cele care repara si construiesc tesutul muscular) sa fie mai sensibile la IGF-1.

Trenbolonul are si o afinitate mare pentru receptorii androgeni (RA), legandu-se de acestia mai mult decat testosteronul. Este un lucru bun, pentru ca, cu cat un steroid se leaga mai puternic de RA, cu atat activeaza mai bine mecanismele specifice RA de constructie a masei musculare. De asemenea, compusii care se leaga puternic de RA, aujuta si la topirea grasimilor.

O alta particularitate a trenbolonului este ca se poate lega si de receptorii hormonilor glucocorticoizi, cei responsabili de catabolism (distrugerea tesutului muscular). Asta ii face inactivi, avand deci si proprietati anticatabolice.

Si lucrurile bune nu s-au terminat! In studii efectuate asupra animalelor, trenbolonul a marit eficienta hranirii si absortia mineralelor. Eficienta hranirii este o masuratoare care indica cat din dieta animalului se transforma in tesut muscular slab, iar cu cat este mai mare nevoia de hrana cu atat este mai mic acest indicator. Si invers, cu cat este nevoie de mai putina hrana pentru a produce tesut muscular, cu atat este mai mare eficienta hranirii. Animalelor carora li s-a administrat trenbolon, le-a crescuta masa musculara de calitate, fara a le fi modificata dieta, astfel imbunatatind eficienta hranirii. Industria animala aloca sume imense cercetarii cu scopul de a gasi componente care sa mareasca eficienta hranirii, descoperind si multe produse ideale in culturism (CLA, proteina din zer si HMB sunt cateva din produsele care au fost initial folosite la fermele de animale).
Ce inseamna toate aceastea pentru un sportiv? Mancarea consumata va fi mai bine utilizata pentru construirea de tesut muscular slab, de calitate; mineralele si vitaminele sunt absorbite mai bine, si te pot tine mai sanatos de-a lungul ciclului.

Cum am spus si mai sus este foarte androgen (de 5 ori mai androgen decat testosteronul). Astfel de steroizi sunt apreciati pentru castigurile de forta pe care le aduc, plus echilibrarea balantei androgene/estrogene, astfel reducand apa subcutanata. Trenbolonul este un agent extrem de eficient in ars grasimile, datorita partitionarii nutrientilor dar si a legaturii sale puternice cu receptorii androgeni. Acestia se gasesc atat in muschi cat si celulele grase, iar stimularea lor duce la arderea grasimilor. Unii steroizi cresc numarul de RA, asa ca a combina trenbolonul cu testosteron mareste si mai mult arderea grasimilor.

Este un steroid versatil care poate fi folosit atat in perioadele de acumulare de masa musculara cat si in perioadele de definire. De asemenea este si un steroid pentru forta musculara, ridicand rapid forta si anduranta musculara. Este o alegere proasta pentru atletii de anduranta; se pare ca reduce capacitatea cardiovasculara de efort sustinut.

Efecte secundare trenbolon acetat

Trenbolonul este un steroid toxic, cu multe potentiale efecte secundare. Dar ca in cazul oricarui steroid anabolizant pot fi tinute sub control de majoritatea utilizatorilor. Totusi, cand vine vorba de trenbolon predispozitia genetica si sensibilitatea individuala conteaza mai mult decat la alti steroizi. Astfel, exista persoane care nu vor putea folosi acest steroid din cauza efectelor secundare severe pe care le induce din cauza sensibilitatii lor. Nu exista nicio modalitate de a afla dinainte cum vei raspunde la trenbolon, decat dupa ce il incerci. 

Efecte secundare estrogenice

Trenbolonul nu se aromatizeaza, dar are o afinitate crescuta pentru receptorii de progesteron, mai ales din cauza metabolitilor trenbolonului. Efectele secundare provocate de acesti metaboliti sunt asemanatoare cu cele ale estrogenului: retentie de apa, ginecomastie, retentie de grasime. Adaugarea de antiestrogeni rezolva orice efect nedorit, in special a letrozolului sau fulvestrantului. Pentru diminuarea nivelelor de progesteron se foloseste cabergolina. Progesteronul poate duce la disfunctii sexuale, problema des intalnita in ciclurile in care se foloseste trenbolon singur. Pentru a fi siguri ca nu apar disfunctii erectile, se foloseste combinat cu testosteron.  Aceste efecte secundare legate de progesteron apar rar, mai ales la cei sensibili. 

Sansele de ginecomastie si retentie de apa cresc daca trenbolonul se foloseste alaturi de alti steroizi care se aromatizeaza. 

hormon de crestere natural

Efecte secundare androgenice

Efecte secundare androgene sunt posibile si frecvente in special la cei predispusi; aceastea includ pielea uleioasa, acneea, agresivitate crescuta si caderea parului la cei predispusi genetic, precum si marirea prostatei.

Trenbolonul este cunoscut pentru cresterea agresivitatii, mai mult decat o fac alti steroizi anabolizanti. De asemeneaa, se spune ca provoaca o acnee mai puternica chiar decat testosteronul sau Danabolul. 

Efecte secundare cardiovasculare

Are un efect negativ asupra profilului lipidic, scazand colesterolul bun (HDL) si crescandu-l pe cel rau (LDL). Este bine sa sa se monitorizeze nivelele colesterolului in timpul curei si imediat dupa. Este recomandata si folosirea de omega-3 pe perioada curei de trenbolon (4-5 g/zi). 

Trenbolon acetat poate avea un impact negativ si asupra tensiunii. Daca tensiunea arteriala devine o problema trebuie intrerupta administrarea imediat! 

Efecte secundare asupra ficatului

Trenbolon acetat este si toxic pentru ficat, in doze mari. Dar in doze responsabile nu ar trebui sa ridice probleme. 

Efecte secundare asupra testosteronului

Trenbolonul v-a suprima rapid productia proprie de testosteron, ceea ce arata ca estrogenul nu este singurul responsabil pentru aceasta. Asta face necesara folosirea Nolvadexul/Clomid si/sau HCG dupa terminarea ciclului pentru a preveni un crash hormonal. Cititi mai multe despre asta aici.
Pentru a preveni atrofierea testiculara, la ciclurile mari se poate adminsitra HCG periodic, in doze mici de 500 U.I./saptamana.

Efecte secundare specifice trenbolonului

Cele discutate mai sus sunt efecte secundare care apar la mai toti steroizii anabolizanti si androgeni in functie de trasaturile lor. Dar exista si unele efecte secundare unice trenbolonului, care apar doar la utilizatorii sensibili si il pot face de neutilizat pentru acestia.

Aceste efecte secundare includ: anxietate, insomnii, transpiratie abundenta noaptea si palpitatii. Ele pot aparea si la doze foarte mari, dar la cei sensibili apar la orice doze, oricat de mici. 

Administrare trenbolon acetat

Trenbolonul este foarte versatil si se pare ca se combina bine cu aproape orice tip de steroid. Pentru definire se poate asocia cu Primobolanul sau Winstrolul, iar pentru masa cu testosteron, Dianabol sau Equipoise.
Cand se vrea definirea, pe langa steroizii mentionati mai sus, se poate adauga si testosteron propionat, astfel avand cate un steroid din fiecare familie a steroizilor (testosteron, 19-nor si DHT).

Esterul de acetat face ca administrarea sa fie deasa, zilnic sau o data la doua zile. Actioneaza rapid, ideal pentru cei care vor rezultate rapide, si iese si repede din corp daca efectele secundare sunt prea pronuntate.
Doza este in jur de 150-400 mg pe saptamana. Ideal este sa se administreze intre 50 si 100 mg o data la doua zile. Sportivii experimentati folosesc si 50-100 mg/zi dar riscurile cresc si ele. 

Ciclurile sunt de regula de 6-8 saptamani. Desi este un excelent steroid folosit inainte de concursuri, sau cand se vrea definirea, reduce nivelele de T3, de aceea este bine sa se administreze si 25 mcg pe zi de T3 pe perioada ciclului; mai ales pentru a preveni cresterea prolactinelor, un efect direct al scaderii T3.

Nu exista o varianta destinata uzului uman, fiind un steroid veterinar; singura forma de trenbolon pentru uz uman a fost Parabolan, dar productia a fost intrerupta in 1997. Dar oferta este abundenta pe piata neagra a steroizilor, mai toate laboratoarele underground producand trenbolon. Ca la orice vine de la aceste laboratoare, calitatea nu este garantata. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durataMetadrol si produsele IRIDIUM LABS pentru masa muscularaFast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7).

Referinte

Articole din aceiasi categorie

tri-trenabol Tri-trenabol Tri-trenabolul este o forma injectabila a trei esteri de trenbolon diferiti, in actiune fiind foarte asemanator cu Parabolanul, cele doua preparate putand fii substituite unul cu celalalt. 14 Feb, 2016
trenbolon enantat anabolizant puternic Trenbolon enantat Cu totii stiu ca trenbolonul este unul din cei mai puternici steroizi anabolizanti care se gasesc pe piata la ora actuala. Trenbolonul enantat este forma cu actiune indelungata a acestuia. 14 Feb, 2016
testosteron enantat cel mai utilizat steroid pe baza de testosteron Testosteron Enantat Testosteronul enantat este cel mai cunoscut si folosit ester de testosteron. Este echivalentul european al testosteronului cipionat, si este baza unui numar foarte mare de cicluri de steroizi. Sunt multe voci care sustin ca nu ar trebui sa lipseasca din niciun ciclu de steroizi. 14 Feb, 2016
deca-durabolin steroid anabolic si androgen Deca-durabolin Deca-durabolin este cel cel mai utilizat steroid pe baza de nandrolon, si unul din cei mai folositi steroizi in general. Masa musculara de calitate si efectele secundare relativ usoare il fac foarte cautat. Este un steroid care a fost conceput pentru femei, copii si batrani, asa ca este foarte atractiv pentru cei care vor sa isi asume cat mai putine riscuri. 14 Feb, 2016
metil-1-testosteron M1T Metil-1-testosteron Un steroid uitat, redescoperit, vandut ca supliment sportiv o perioada, si in prezent limitat la a fi produs doar de cateva laboratoare underground. Este un steroid puternic, eficient, dar care implica si riscuri mari. 14 Feb, 2016
1-testosteron steroid anabolizant 1-Testosteron 1-Testosteron este un steroid asemanator cu Primobolanul, dar mult mai puternic decat acesta. Se poate administra atat pe cale orala, cat si injectabil, a doua varianta fiind cea recomandata. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.