Sfaturi fitness care economisesc timp

Publicat in

Este important sa fii cat mai eficient in orice, si sa nu iti pierzi timpul facand lucruri inutile. La fel este si in fitness!

Timpul inseamna bani! Nu trebuie sa iti pierzi timpul pretios cu obiceiuri proaste, mai ales cand vine vorba de fitness si sanatate. Iata cele mai bune sfaturi pentru sala si sanatate. Utilizeaza-le pe aceastea si vei fi mai eficient si vei avea rezultate mai bune. 

1. Nu iti lucra zilnic abdomenul! Muschii abdominali sunt ca orice alti muschi din corp. Ar trebui sa ii antrenezi cu un protocol de hipertrofie, de doua ori pe saptamana. 

2. Nu fa stretching! In sensul de a face stretching excesiv. Este ok sa mai faci si stretching, dar daca ai un muschi care este constant incordat, probabil exista un motiv pentru asta pe care trebuie sa il descoperi; stretchingul nu va rezolva problema. 

3. Incalzirea: calitate nu cantitate. Incalzeste muschii pe care urmeaza sa ii lucrezi cu aceleasi exercitii pe care le vei face. Utilizeaza greutati mici, de 30-50% din greutatea si repetarile pe care urmeaza sa le faci, apoi creste-le treptat cu repetari putine pana la greutatea de lucru. Fa cateva seturi de incalzire si esti gata. Tocmai ai economisit 10-15 minute pe care le poti adauga la antrenament.

4. Daca cauti un motiv pentru a te apuca de antrenamente, fa unele de hipertrofie pentru a incetini imbatranirea. Cu cat esti mai activ fizic si mai fit, cu atat vei fi mai plin de viata.

5. Fa-ti o evaluare onesta. Cum stii catre ce vrei sa te indrepti daca nu stii unde te afli? Ceea ce ma duce la urmatorul punct.

6. Seteaza obiective. "Sa slabesc" sau "sa intru in forma" nu sunt obiective prea precise. 

7. Seteaza obiective precise. Sa slabesti 3 kg sau sa pui masa musculara pe tine sunt obiective bune, dar daca ai sarit peste punctul 5, te intorci mereu de unde ai plecat. 

8. Pune accent pe odihna! Atreneaza-te intens, odihneste-te si mai intens. Daca nu poti sa dormi bine nu te poti regenera. 

9. Trage la fel de mult pe cat impingi. Echilibrul structural precar este inrudit cu accidentarile. Suprauzura anumitor articulatii este foarte intalnita din cauza structurarii proaste a programelor de antrenament de forta si/sau conditionare. Ai grija sa faci la fel de multe exercitii de tras pe cate faci de impins!

10. Nu poti intrece prin antrenamente o dieta proasta. Doar iti irosesti timpul. Poate ca vei putea arde caloriile in exces o perioada, dar in cele din urma te va prinde din urma. Intotdeauna! 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

nu fa stretching static inainte de antrenamente cu greutati Evita stretchingul inainte de antrenamente A face stretching inainte de inceperea unei activitati sportive este aproape dogma in lumea sportului. Dar se pare ca aceasta practica nu este deloc benefica. 02 Oct, 2018
teste pentru culturisti ca sa isi vada conditia fizica Testul de o mila pentru culturisti Orice culturist ar trebui sa poata trece acest test cu usurinta. Daca iti place sa te antrenezi cu greutati si nu poti trece testul de o mila (1,6 km), atunci ai ceva de munca! 15 Aug, 2017
Cum sa iti protejezi spatele cand faci indreptari Cum sa iti protejezi spatele cand faci indreptari Indreptarile au inceput sa revina in forta in salile de fitness, si asta este bine. Dar sunt inca multi care le fac incorect sau se tem ca isi vor accidenta spatele. Aici gasesti explicatii privind tehnica corecta de a face indreptari in siguranta. 06 Feb, 2018
tipul fibrelor musculare Tipul fibrelor musculare si antrenamentele cu greutati Daca vrei sa stii ce tip de fibre musculare ai, daca le poti schimba si daca ar trebui sa te antrenezi in functie de ele, citeste acest articol! 12 Jun, 2018
utilitatea antrenamentelor cu gantere Ghid pentru antrenamentele cu gantere Ganterele fac parte din lumea antrenamentelor de forta. Dar cati stiu avantajele si dezavantajele folosirii ganterelor si cum se folosesc cel mai eficient pentru a dobandi masa musculara si forta maxima. Afla totul din acest mic ghid despre antrenamentele cu gantere. 10 Apr, 2018
semne ca te-ai antrenat corect Cum sa judeci daca un antrenament de hipertrofie a fost eficient Un antrenament de hipertrofie, adica care sa construiasca masa musculara, trebuie sa aibe echilibru intre intensitate si exces. Prea putin si nu stimulezi suficient muschii, prea mult si te dai singur inapoi. Iata cum sa iti dai seama daca faci ce trebuie in sala de forta. 20 Dec, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.