BPC 157

Publicat in

BPC 157 este o peptida care are capacitatea de a grabi mult vindecarea tendoanelor si muschilor, proprietati care in viitor o pot face indispensabila sportivilor.

BPC 157 (compusul pentru protectia corpului 157) este o pentadecapeptida formata din 15 aminoacizi. Secventa de aminoacizi din BPC 157 este similara cu o portiune din BPC-ul uman. BPC se gaseste in sucul gastric. Experimentele au aratat ca BPC poate grabi vindecarea ranilor, inclusiv tendoane, precum rupturi ale tendonului lui Achile (testele au fost facute pe soareci de laborator). Scopul studiului a fost sa se observe mecanismele prin care BPC 157 grabeste vindecarea tendoanelor.

Studiul a fost facut pe explante de tendoane prelevate de la soareci (celule prelevate din tendon). Un grup a fost cultivat intr-un mediu care continea BPC 157 si celalalt grup intr-un mediu din care lipsea BPC 157. Apoi grupurile au fost examinate pentru a se observa cresterile fibroblastelor. Aceste cresteri indicau vindecarea tendonului. Examinarile au constatat ca aceste cresteri au fost mult mai mari in grupul care a fost expus la BPC 157. 

BPC 157 nu afecteaza direct proliferarea celulelor, dar creste semnificativ sansele de supravietuire ale celulelor intr-un mediu oxidativ. 

BPC 157 nu este inca aprobat pentru uzul uman, dar a ajuns deja pe piata neagra si este vandut pe site-urile specializate in comertul cu peptide hormonale. Este folosit de toate categoriile de sportivi pentru a trata accidentari diverse.

In studiile pe sobolani BPC 157 a aratata ca poate:

  • vindeca rupturi musculare ale cvadricepsului, poate vindeca tendoane dislocate, rupturi partiale ale tendonului lui Achile, muschi care au fost vatamati sau zdrobiti;
  • grabeste vindecarea oaselor;
  • grabeste vindecarea ligamentelor;
  • are o serie de proprietati care protejeaza organele interne;
  • testele pe oameni au demonstrat ca poate vindeca si proteja stomacul de ulcere;
  • pana acum, in testele efectuate pe oameni nu s-au constatat reactii adverse;

BPC 157 poate vindeca si ficatul, dar testele facute in aceasta privinta au presupus injectarea directa in ficat, o practica destul de neplacuta. De asemenea, poate grabi si vindecarea arsurilor de piele. 

 combate acneea

Dozele folosite de sportivi sunt de 200 mcg/zi. Se administreaza fie prin injectii subcutanate, fie prin injectii intramusculare. Diferenta dintre aceste doua metode de administrare consta in timpul in care substanta activa ajunge in sange. La injectiile subcutanate dureaza mai mult. 

Este posibil ca in viitor BPC 157 sa devina o componenta de baza in arsenalul oricarui sportiv, pentru ca prevenirea si tratarea accidentarilor este un aspect extrem de important, mai ales la nivel profesionist. Dar pentru asta, intai trebuie sa fie aprobat pentru uzul uman si sa apara variante comerciale ale acestei peptide atat de promitatoare. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.