LGD-4033

Publicat in

LGD-4033 este un SARM, adica o substanta anabolica asemanatoare steroizilor dar care nu este un steroid derivat din testosteron.

Alte denumiri: Ligandrol


LDG-4033 este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM - selective androgen receptor modulator), fiind cea mai noua substanta anabolizanta non-steroidiala din aceasta categorie. LG-4033 se leaga cu o mare afinitate de receptorii androgeni (aceeasi receptori asupra carora actioneaza si steroizii anabolizanti si androgeni) intr-un mod selectiv. Face parte dintr-o clasa de liganzi ai receptorilor androgeni care selecteaza tesuturile asupra carora sa actioneze, dezvoltati pentru a trata atrofierea musculara asociata cu cancere, boli cronice si acute si pierderea de tesut muscular din cauza varstei. LGD-4033 se presupune ca ofera avantajele terapeutice ale testosteronului dar cu un grad mai mare de siguranta, toleranta si confort datorita mecanismului de actiune care selecteaza tesuturile in care sa actioneze si administrarii orale.

LG-4033 a demonstrat calitati anabolice in muschi si oase, anti-resorbitive si o selectie puternica in favoarea muschilor si oaselor, nu  prostatei si galndelor sebacee. 
Acum putin timp acest preparat a trecut de Faza I a unui studiu cu doze multiple crescatoare, facut pe voluntari sanatosi. Aceasta faza a stabilit siguranta si tolerabilitatea LGD-4033 la doze de 22 mg/zi.

LGD-4033 este un produs relativ nou (4-6 ani), si se afla in stadiul de studiere clinica, dar studiile facute asupra sa pana acum au produs toate rezultate similare. Ca urmare a administrarii sale se observa cresteri ale masei musculare slabe si descresteri al masei  adipoase. Se inregistreaza si o crestere a fortei si posibile accelerari ale proceselor de vindecare.

In 2013 a fost un scandal in mass media americana si nu numai, multe companii de suplimente sportive vanzand Ligandrol si alti SARM (precum Ostarine) sub forma de suplimente, ingredientul fiind ascuns in spatele "proprietary blend". De regula aceste produse faceau parte din categoria stimulatoarelor hormonale. 

Dintre toate substantele catalogate ca SARM, LGD-4033 are capacitatea cea mai mare de a aduce masa, putand fi considerat un agent de crestere cat mai mare (bulking). Dar acest lucru va depinde foarte mult de dieta utilizatorului. Pentru a creste in masa urmand o dieta cat mai calorica dozele de LGD-4033 sunt undeva la 5-10 mg/zi timp de 8 saptamani.

Daca dieta este mai ponderata, LGD-4033 se poate folosi pentru remodelare corporala, mai exact cresterea masei musculare si scaderea masei adipoase. De regula culturistii si sportivii care folosesc LGD-4033 pentru definire il combina cu Ostarine si GW-501516. Este un ciclu de trei SARM, care ofera posibilitatea de a se inregistra ceva cresteri musculare in perioada de definire. Dozele de LG-4033 in acest caz ar fi de 3-5 mg/zi timp de 8 saptamani.
In cazul ciclurilor de SARM se observa si o crestere a andurantei musculare, fiind o combinatie folosita de sportivii care au nevoie de stamina. Dar nu este clar daca folosirea LGD-4033 singur ajuta cu ceva anduranta musculara.  

Pana in prezent se pare ca nu s-au descoperit multe efecte secundare. Dar este un medicament nou, si nu se stie ce efecte poate avea pe termen lung, conform unora acestea putand fi foarte severe iar alte voci sustin ca aceste efecte nu exista. Chiar daca nu este un steroid anabolizant, faptul ca actioneaza asupra receptorilor androgeni reduce secretia proprie de testosteron. Pentru a preveni asta durata ciclurilor ar trebui limitata la 4 saptamani. De asemenea, gradul de supresia este direct dependent de doza folosita.

La folosirea LG-4033 se inregistreaza si o descrestere a testosteronului total si liber, dar si a SHBG si FSH. In privinta LH, nu s-au inregistrat descresteri mari. Teoretic asta insemna ca recuperarea dupa un ciclu se face mai usor si mai repede decat in cazul steroizilor anabolizanti  si androgeni. 
Un alt efect secundar consta in scaderea lipidelor cu densitate mare (HDL), adica a colesterolului bun. Scaderile HDL sunt mai pronuntate la doze de 5 mg sau mai mari.

LGD-4033 nu este toxic pentru ficat. Poate duce la cresterea estrogenului, de aceea este bine sa ai un antiestrogen la indemana in timpul ciclului, in caz ca apar semne ale ginecomastiei (sansele sunt mai mici decat in cazul testosteronului). 

Dupa incheierea ciclurilor care contin LGD-4033 se recomanda urmarea unei terapii post ciclu complete. Nu este la fel de supresiv precum steroizii anabolizanti, dar este mult mai supresiv decat alti SARM, de aceea se cere un PCT complet. 

 LGD-4033 nu este inca pus in vanzare ca medicament. Se poate cumpara doar de la laboratoare de cercetare si de pe piata neagra a steroizilor. Ca la orice produse venite de pe piata neagra, puritatea poate fi indoielnica in unele cazuri. 
Mai exista si varianta suplimentelor nutritive, dar intre timp astfel de substante au fost incluse pe lista substantelor interzise, si in S.U.A. nu mai este legala producerea unor astfel de suplimente. Cele care contin SARM sunt ascunse sub
 proprietary blend.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.