Slabire si conditie fizica cu un singur exercitiu

Publicat in

Fa acest exercitiu oriunde ai loc, ca si antrenament cardiovascular.

Se apropie sezonul cald si probabil vrei sa iti intri rapid in forma, atat ca aspect fizic cat si ca rezistenta fizica. In loc sa te duci sa faci alergari lungi si plictisitoare, creste putin intensitatea prin circuite, sprinturi si alte combinatii de mare intensitate.

Un exercitiu hibrid care te poate ajuta este broscutele cu coreene. Este o combinatie de sarituri succesive (broscute), la care se adauga cate o coreeana. Poate parea simplu, dar iti va lucra tot corpul, iti va solicita musculatura si sistemul nervos si iti va incendia plamanii. Ca de multe ori, lucrurile simple sunt cele mai eficiente.

Se poate face oriunde ai o linie dreapta de 10-20 metrii. Il poti combina si cu alte exercitii, pentru a face parte dintr-un circuit sau il poti face in seturi succesive. O alta idee este ca la ultima repetare sa adaugi un sprint maximal pe 20-30 metrii. 

Executie broscute cu coreene:

  • Sari in fata cu ambele picioare deodata, ca la sariturile de pe loc in lungime
  • Imediat ce aterizezi, cazi cu mainile in fata, pe sol, si arunca picioarele in spate pentru a ajunge in pozitie de flotare. 
  • Lasa corpul sa se intinda pe sol; fara pauza, ridica-te inapoi arucand picioarele in spre piept.
  • Este momentul cand la coreene se face saritura in sus, pe verticala; dar in lco de asta o sa faci o noua saritura in fata.
  • Se repeta aceste secvente pentru a obtine numarul dorit de repetari.

Sariturile in lungime nu trebuie sa fie maximale, dar nici prea scurte, pentru a fi nevoie sa depui ceva efort. 

 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.