Prohormoni pt. 4

Publicat in

A parta parte din seria de articole dedicate prohormonilor.

Mai jos sunt prezentate cele patru profile are prohormonilor ramasi.

Nor-5-Diol

Substanta activa: 19-Nor-5-androsten-3, 17-diol
Hormonul de conversie: nandrolon
Rata conversiei: foarte mica
Enzima convertoare: 3-hidroxisteroid dehidrogenaz
Conversia DHT: -
Efecte estrogenice: -

La costurile mari de productiue actuale si la beneficiile limitate in comparatie cu alte produse existente, acest prohormon nu va ajunge pe piata prea curand. Unele companii afirma ca il poseda, dar calitatea si efectele sunt indoielnice. De asemenea, se pare ca este extrem de greu de izolat asa ca exista toate sansele sa fie impur sau doar o mare pacaleala. Chiar daca ar aparea pe piata, balanta cost-eficacitate nu ar recomanda deloc acest produs.

1 AD

Substanta activa: 1-androsten-3-beta, 17beta-diol
Hormonul de conversie: 1-testosteron
Rata conversiei: foarte mare
Enzima conmvertoare: 3-hidroxisteroid dehidrogenaz
Conversia DHT: mica
Efecte estrogenice: -

1 Ad este un compus oral activ care se converteste in 1-testosteron. Primele date asupra acestui produs arata ca este de cu 700% mai anabolic decat testosteronul. Din testimoniale, se pare ca are castiguri in masa mai mari decat in cazul Nor-diol-ului. A existat si o versiune cu dion, dar a fost retrasa, si acum tot ce se gaseste are la baza versiunea diol. Asta inseamna ca nu exista transformare in estrogen inainte de conversie si nici dupa, pentru ca 1-testosteronul nu se aromatizeaza. Este un derivat al DHT si nu poate sub nicio forma sa se converteasca in estrogen.

Androgenicitatea este inca o problema in dezabatare. Se poate converti (sau reconverti) in DHT dar mecanismele exact si efectele pe care aceasta conversie le are nu sunt pe deplin cunoscute. Pana acum nu s-au raportat efecte secundare severe, dar nici nu au fost efectuate teste la o scara mare. Inca nu se stie ce efect are asupra celor cu o prostata slaba sau predispusi la calvitie. Tot ce se stie este ca are un puternic efect androgen.

Faptul ca este activ oral, ii confera inca un plus. Forma orala, este forma cea mai raspandita de administrare a prohormonilor. Doar ca o mare parte nu supravietuiesc trecerii prin ficat. In cazul steroizilor problema a fost rezolvata prin adaugarea unui 17 alfa alchilat structurii acestora. Dar in acest mod au devenit si hepatotoxici. Dar o legatura dubla in prima pozitie (de aici si numele 1-testosteron) creste simtitor rata de supravietuire la trecerea prin ficat fara a il afecta. Chimic, este foarte asemanator cu steroidul Primobolan, avand aceeasi structura cu exceptia grupului metil, pe care acesta il are in plus. Actioneaza in mare in acelasi fel, facand astefl din 1 AD probabil cel mai potent prohormon oral. Activitatea orala este undeva la 30%, ceea ce ar face ca si doze mici sa fie eficiente, asta copensand pretul extrem de ridicat.

Ca efecte, 1-testosteron a fost  comparat cu Halotestin si Trenbolon, decat cu Primobolan. Asta inseamna ca favorizeaza castigurile de masa musculara lina, fiind ideal si pentru definire, fara retentii de apa sau acumulare de grasimi. Halotestin este 17-alchilat, iar 1 AD nu este. Asa ca daca vreti sa faceti comparatie intre cele doua, nu va speriati, Prhormonul  1 AD nu este toxic pentru ficat, asa cum este steroidul Halotestin.

Se pot face diferite combinatii cu alti prohormoni. Daca vreti sa folositi doze moderate (300-600 mg ) se combina cel mai bine cu Nor-diol-ul. Pentru doze mari (900-1200 mg - si extrem de scumpe) este recomandat 19-Nor.

Cel mai mare efect secundar al acestui prohormon este scaderea libidoului. De aceea, daca aceasta va preocupa este mai bine sa il asociati cu 4-diol-ul. S-au mai raportat si extensii abdominale, dar au disparut dupa incetarea administrarii. Dar cel mai mare dezavantaj il are din cauza pretului extrem de ridicat, fiind mai scump decat Nor-diolul.

5-AA

Substanta activa: 5-alfa-androstaneidol
Hormonul de conversie: dihidrotestosteron (DHT)
Rata conversiei: mica
Enzima convertoare: 3-hidroxisteroid dehidrogenaz
Conversia DHT: foarte mare
Efecte estrogenice: -


Adesea, 5-AA a fost numit precursor al Masteronului (drostanolon), fapt care a fost exploatat de un producator care si-a numit produsul foarte asemanator. In realitate, Masteron are in plus un grup 2-alfa metil. 5-AA nu-l are, el fiind mai degraba un precursor al DHT-ului. 5-AA este un prohormon produs natural in organism, ca raspuns la un nivel mic de DHT.

Este bun sau rau? In ce priveste DHT, ambele. DHT are un efect anabolic cu 300% mai ridicat decat testosteronul. Cei care prefera aspectul dur al muschilor, prefera DHT si metabolitii acestuia, decat estogenii. Partea proasta consta in faptul ca este unul din cei mai androgeni compusi existenti. Multi prohormoni sunt riscanti pentru ca se convertesc in DHT. Acesta este DHT. Foarte concentrat in scalp si activ pana la 3 ore, este un mod bun de a iti pierde parul si de a iti mari prostata la dimensiunile unei verze. Si sa nu mai vorbim de cosuri. Dar, ca si in cazul substantelor ilegale pe baza de DHT, unii prefera sa isi asume anumite riscuri pentru a dobandii castigurile dorite. Cum spune si proverbul: "nu risti, nu castigi".
In comparatie, 1-AD este cu 200% mai recomandat.

Deci, vrei sa iti asumir riscurile? Daca pana acum inclini spre da, poate ce scrie in continuare te va face sa te razgandesti. Desi stocurile de productie sunt mici, produsul final se vinde la preturi destul de mari. Mecanismul prin care se converteste in DHT nu este cunoscut, tot ce se stie este ca se converteste. Avand o activitate orala scazuta, pentru a fii eficient ar trebuia dministrare doze foarte mari, probabil fiind prohormonul cu dozele cele mai mari. Astfel creste si costul folosirii si efectele secundare.

Folosit singur, ar trebui luate cate 500-600 mg cel putin pentru a obtine efecte anabolice cat de cat acceptabile. Dar combinat cu alti prohormoni poate avea beneficiile lui. In primul rand nu numai ca nu are niciun efect estrogen, dar actioneaza ca un anti-estrogen, ceea ce insemna ca poate bloca alti compusi folositi concomitent in a se aromatiza. Este un plus, pentru ca imbunatateste calitatea castigurilor in masa, desi cantitativ nu aduce mari castiguri. Ajuta si la marirea cantitatii de testosteron liber adus de folosirea prohormonilor precum andro sau 4 AD si creste sinteza proteinelor. In combinatie cu alti prohormoni, doza este de 200-300 mg pe zi, impartita in doua sau trei doze mai mici de-a lungul zilei.

In cocnluzie, singurele beneficii sunt date doar in combinatie cu alti prohormoni, singur 5-AA fiind de prea putin ajutor.

1,4-andro

Substanta activa: 1,4-androstadienedion
Hormonul de conversie: boldenon
Rata conversiei: medie
Enzima convertoare: 17-beta-hidroxisteroid dehidrogenaz
Conversia DHT: mica
Efecte estrogenice: -

Este foarte asemanator cu 1 AD-ul, neputandu-se aromatiza, si asigura un castig de masa msuculara lina, fara retentie de apa sau adaos de strat adipos si are o activitate orala ridicata, fara a fii hepatotoxic. Este gandit ca un precursor al boldenonului, un steroid popular, folosit mai ales inainte de concursuri pentru definire.

Daca ar fi fost o versiune diol, ar fii surclasat fara niciun fel de probleme orice prhormon creat pana acum, chiar si 1 AD .Dar fiind dion, a mostenit si defectele acestuia. Este putin probabil ca o versiune diol sa apara pe piata. Spre deosebire de 1 AD, care a fost conceput ca un dion si apoi imbunatatit la varianta actuala de diol, 1,4 andro nu este creat de om, ci este extras din fecalele bovinelor. Vacile sunt tratate cu progesteron din diverse motive, si se pare ca acest tratament provoaca aparitia acestui prohormon in intestinele lor.

Este activ oral si de aceea se combina foarte bine cu alti prohormoni, putand simula efectele benefice ale unui steroid usor.

Ce este de apreciat la acest prohormon, este ca poate stimula receptorii androgeni si estrgoeni, dar o face intr-o masura asa de mica incat efectele secundare sunt aproape zero. Combinat cu activitatea orala mare poate depasi Nor-diolul in ceea ce priveste siguranta. Poate ajuta si in cazul atletilor pentru care rezistanta este importanta, 1,4-andro stimuland producerea celulelor rosii. De asemenea, intr-o oarecare masura este si un bun anti-estrogen, putand fii folosit in combinatie cu alti prohormoni mai dispusi sa se aromatizeze.

PARTEA INTAI; PARTEA DOI; PARTEA TREI;
 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.