Antrenamentul gatului

Publicat in

In culturism, gatul este o grupa musculara subapreciata. Majoritatea nici nu lucreaza gatul, iar altii o fac la sfarsitul antrenamentului, ca un fel de revenire. Acest lucru este gresit penru ca gatul nu este important doar pentru protejarea coloanei vertebrale, dar da si simetrie corpului.

In culturism, gatul este o grupa musculara subapreciata. Majoritatea nici nu lucreaza gatul, iar altii o fac la sfarsitul antrenamentului, ca un fel de revenire. Acest lucru este gresit penru ca gatul nu este important doar pentru protejarea coloanei vertebrale, dar da si simetrie corpului.

Practic vorbind, un gat puternic ajuta pe cei care practica sporturi de contact, iar in sala de forta la executarea anumitor exercitii precum squaturile sau presa pentru umeri la spate.

Estetic, atunci cand mergem pe strada acoperiti cu haine, gatul este cea mai expusa grupa musculara.

Ideal ar fii ca antrenamentul gatului sa se faca separat de grupele mari; de exemplu in aceleasi zile cand se lucreaza abdomenul sau antebratele (daca sunt lucrate separat). Partea buna la antrenamentului gatului este ca  nu necesita mult echipament. Mai exact, exercitiile se pot executa prin folosirea rezistentei manuale (prin presiunea exercitata de voi sau de catre un partenere de antrenament).

Inainte de inceperea antrenamentului este indicat sa se faca putin stretching si o usoara incalzire a gatului, precum: tineti barbia in piept si apasati cu mainile pe ceafa, ramanand astfel 15 secunde; intoarceti capul spre stanga si uitat-va peste umar, mentinand aceasta pozitie pentru 15 secunde; faceti la fel si cu capul intors spre dreapta; lasati-va usor pe spate si uitati-va in sus, mentinand aceasta pozitie pentru (ati ghicit) 15 secunde.

Si acum antrenamentul propriu-zis. Se va folosi rezistenta manuala. Puneti ambele maini pe frunte (sau rugati partenerul de antrenament sa o faca) si impingenti ca si cum ati vrea sa va dati capul pe spate; incordand muschii gatului, opuneti rezistenta acesti presiuni. Se va proceda la fel aplicand presiune pe ceafa sau pe lateralele capului. O serie consta in a opune rezistenta cel putin 15 secunde.

Daca aveti disponibil in sala sau acasa un ham pentru gat este un dispozitiv excelent  pentru antrenament. Hamul este cel mai adesea folosit pentru a antrena spatele gatului. Hamul se pune pe cap, se ataseaza greutatile, miscarile executandu-se lent, fara a smuci gerutatile.Un alt exercitiu bun pentru gat sunt si ridicarile din umeri , care lucreaza si trapezul. Se tine cate o gantera in fiecare mana si se ridica din umeri (fara a-i roti). Dar, daca vrem sa izolam mai mult gatul, se foloseste o haltera, iar miscarea se executa pe la spate.

Un alt exercitiu care lucreaza, desi indirect, si gatul sunt ridicari cu bara pentru trapez. Se ia o haltera, cu priza la nivelul umerilor, si se ridica pe langa corp spre barbie, ducand coatele in lateral.

Antrenamentul gatului poate fii solicitant, mai ales ca pune presiune pe partea superioara a coloanei vertebrale. Asa ca este bine sa se foloseasca greutati moderate si exercitiile sa fie executate cat mai corect, pentru a evita accidentarile.
 

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

The rock - antrenament pentru partea superioara Antrenamentul partii superioare al lui The Rock Dwayne The Rock Johnson este un actor foarte cunoscut, si admirat pentru fizicul sau impresionant. In ultimul sau film Furious 7, a facut senzatie cu felul in care arata. Iata aici antrenamentul sau pentru partea superioara! 14 Feb, 2016
Pectorali bine devzoltati care pot ridica greutati mari Pectorali mari si puternici Fie ca esti un culturist profesionist, fie ca abia ce ai intrat intr-o sala de culturism, probabil ca scopul tau este de a avea un fizic bine cladit si complet. Iar cand fetele, dar si alti barbati, intorc capul sa se uite la pieptul tau, stii ca faci ce trebuie! 14 Feb, 2016
Antreneaza-te de doua ori pe saptamana si cresti Antrenament pentru doua zile pe saptamana Nu ai timp sa mergi des la sala? Sa te antrenezi doar doua zile pe saptamana necesita eficienta si intensitate. Sfideaza ceea ce spun cartile de culturism, si fa-te mai mare si mai puternic cu doar doua antrenamente pe saptamana. 14 Feb, 2016
Antrenament HIT de mare intensitate High Intenstity Training (HIT) Cateva cuvinte despre antrenamentele de mare intensitate, si principille din spatele acestora, precum principiul pauza-odihna, principiul pre-obositor sau principiul dublu pre-obositor. 14 Feb, 2016
Daca vrei sa ai un trup bine dezvoltat trebuie sa faci unele schimbari in antrenamente Schimbari mari pentru un fizic mare Te-ai saturat sa nu obtii rezultatele dorite? Te-ai plictisit de aceeasi rutina de antrenament? De ce sa nu faci o mare schimbare in antrenamentul tau? 14 Feb, 2016
Un antrenament foarte dur pentru masa musculara si forta Antrenament intens pentru masa musculara Este un program de antrenament foarte eficient in dezvoltarea masei musculare. Singura sa problema este timpul mic de odihna si recuperare, asa ca va fii nevoie sa puneti accent si pe nutritie si somn. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.