Antrenamentul care iti creste testosteronul

Publicat in

In zilele noastre nivelele mici de testosteron sunt din ce in ce mai intalnite la barbati. Aici gasesti un program de antrenament cu ajutorul caruia iti poti creste in mod natural nivelele de testosteron.

Ce trebuie sa stii despre antrenamentele care cresc testosteronul este ca nu sunt de natura aeroba. Exercitiile aerobe au multe beneficii, dar cresterea testosteronului nu este unul din ele. Da, cercetarile au descoperit ca exercitiile aerobe regulate (precum mers 40 de minute, de 3 ori pe saptamana) pot creste nivelele de testosteron la persoane supraponderale. Dar exercitiile aerobe in exces cresc cortizolul, un hormon de stres care scade testosteronul. De exemplu, un program de antrenament aerob cu volum mare a fost legat de scaderi ale testosteronului la maratonisti si ciclisti.

Cele mai bune exercitii fizice pentru cresterea testosteronului sunt cele cu greutati. Dar ca sa ai beneficii maxime de pe urma lor trebuie sa folosesti anumiti paramaterii inclusiv repetari, seturi, odihna, tempo si anumite exercitii.

Printre cei mai mari experiti ai cresterii testosteronului prin antrenamente cu greutati este doctorul  E. Todd Schroeder. Acesta a facut numeroase studii asupra testosteronului si exercitiilor fizice. El spune ca cel mai bine in acest scop este sa faci cate 6 seturi de 7-8 repetari, folosind exercitii compuse. Intervalele de odihna dintre seturi trebuie sa fie scurte, de 45-60 de secunde. Intr-un studiu facut de el si colegii sai, a observat ca 60 de secunde de odihna au fost mai eficiente in cresterea testosteronului decat 90 de secunde. 

Folosind aceste recomandari putem crea un exemplu al unui antrenament care creste nivelele de testosteron. Antrenamentul presupune 4 sedinte pe saptamana. Luni si joi se lucreaza picioare, folosind antrenamentul 1, iar marti si vineri se lucreaza parte superioara, folosind antrenamentul 2.

ANTRENAMENTUL 1
Exercitii Seturi Repetari Tempo Odihna
A. Genuflexiuni cu bara in spate 5 6-8 4010 1 minut
B. Indreptari romanesti 5 6-8 4020 1 minut
C1. Fandari 5 6-8 4010 45 secunde
C2. Flexia picioarelor din culcat 5 6-8 4010 1 minut

 

ANTRENAMENTUL 2
Exercitii Seturi Repetari Tempo Odihna
A1. Presa militara 5 6-8 3010 1 minut
A2. Tractiuni cu priza neutra 5 6-8 4010 1 minut
B1. Impins cu gantere din inclinat 5 6-8 3010 45 secunde
B2. Ramat cu gantera pe un brat 5 6-8 3010 1 minut

 

Exercitiile notate cu aceeasi litera (de exemplu C1 si C2) se fac in superset (unul dupa altul). 
Tempo se refera la ritmul de coborare si ridicare al greutatilor. Prima cifra arata timpul in care sa cobori greutatea, a doua pauza din partea de jos, a treia ridicarea si a patra pauza din partea de sus. 4010 inseamna sa cobori greutatea in 4 secunde, sa incepi sa o ridici imediat (fara pauza), sa o ridici intr-o secunda si sa incepi sa o cobori din nou fara pauza in partea de sus. 

Daca suferi de nivele mici de testosteron, sari peste cardio si pune mana pe niste greutati!

Referinte

  1. “Testosterone: A Man’s Guide: Practical Tips for Boosting Physical, Mental and Sexual Vitality” (TestosteroneWisdom.com, 2010).
  2. Daly, W., et al. “Relationship between stress hormones and testosterone with prolonged endurance exercise.” Eur J Appl Physiol. 2005 Jan;93(4):375-80.
  3. Izquierdo, M., et al. “Maximal strength and power, muscle mass, endurance and serum hormones in weightlifters and road cyclists.” J Sports Sci. 2004 May;22(5):465-78.
  4. Ibanez, J et al. “12-Week Exercise Program Significantly Improved Testosterone Levels In Overweight, Obese Men. Diabetes Care” 2005; 28(3): 662-667 - http://chadwaterbury.com/the-testosterone-and-exercise-connection/
  5. Villanueva MG, Villanueva MG, Lane CJ, Schroeder ET. Influence of rest interval length on acute testosterone and cortisol responses to volume-load-equated total body hypertrophic and strength protocols. J Strength Cond Res. 2012 Oct;26(10):2755-64.

Articole din aceiasi categorie

Antrenamentul care iti creste testosteronul Antrenamentul care iti creste testosteronul In zilele noastre nivelele mici de testosteron sunt din ce in ce mai intalnite la barbati. Aici gasesti un program de antrenament cu ajutorul caruia iti poti creste in mod natural nivelele de testosteron. 26 Jun, 2018
Antrenament pentru masa musculara facut in salile comerciale de fitness Antrenament pentru masa musculara facut in salile comerciale de fitness Salile comerciale de fitness sunt privite ca un moft si sunt vazute ca locuri unde nu poti avea rezultate tangibile. Dar daca esti dispus sa muncesti din greu, poti avea rezultate oriunde. 11 Dec, 2018
Antrenament dur pentru brate mari Ghid complet pentru brate imense Brate masive. Le vrei! Si vorbim de bicepsi si tricepsi mari. Nu de brate acoperite de grasime. Daca nu se vede macar o vena groasa infasurata in jurul bicepsului, mai ai de munca. Iata ce trebuie sa faci! 12 Jul, 2016
Un antrenament intens si eficient pentru abdomen Antrenament dur pentru abdomen Aici veti gasi un antrenament adevarat pentru abdomen. Nu trebuie sa faci mii de repetari ca sa iti dezvolti abdomenul. Si el este o grupa musculara, asa ca trateaza-l ca atare: lucreaza-l greu si intens! 14 Feb, 2016
Cum sa ai o condditie fizica excelenta prin antrenamente intense Fii mai puternic si mai rapid Un exemplu de antrenament care te va face mai puternic si mai rapid, in doar 5 zile pe saptamana. Este un antrenament conceput pentru a construi un corp demn de un sportiv adevarat. Fiecare trebuie sa il urmeze si sa progreseze in ritmul sau. 14 Feb, 2016
program de antrenament pentru culturistii naturali Cel mai bun program pentru cei care se antreneaza natural Steroizii anabolizanti sunt foarte la moda astazi. Consumul in randul amatorilor a crescut foarte mult, de profesionisti nu mai vorbim. Dar multe din programele de antrenament pe care le gasesti sunt alcatuite de utilizatori de steroizi. Pentru a avansa cat mai rapid cand nu folosesti substante anabolizante si antrenamentele trebuie gandite usor diferit. 27 Sep, 2017
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.