Antrenament pentru masa musculara si forta

Publicat in

Un antrenament de scoala veche, care lucreaza intregul corp la fiecare sedinta, in stilul culturistilor vechi precum Arnold Schwarzenegger sau Franco Columbu.

Un antrenament dur, care trebuie folosit de cei care au deja experienta in sala de forta. Presupune 4 zile de antrenament pe saptamana, dar nu este impartit pe grupe musculare. La fiecare sedinta de antrenament se lucreaza musculatura intregului corp. Este o metoda de antrenament superioara impartirii pe grupe musculare, fiind folosita de culturisti celebrii de-a lungul timpului.

Putini stiu ca metodele actuale de antrenament, in special impartirea pe grupe musculare, au fost introduse in culturism la jumatatea anilor '80. Inainte de asta, inca de la aparitia acestui sport, culturistii isi antrenaul intregul corp la fiecare antrenament. Cum culturismul si salile de fitness incepusera sa ia din ce in ce mai multa amploare si publicul larg era interesat de acest sport, au aparut si antrenamente mai usoare, si anume impartirea pe grupe musculare. Astfel de antrenamente au prins repede la amatori si au fost popularizate de revistele de specialitate, ceea ce a dus ca in curand sa inlocuiasca vechile metode de antrenament.

Expertii au sustinut mereu ca impartirea pe grupe musculare este inferioara antrenamentului intregului corp. Impartirea pe grupe musculare este buna pentru cei care vor sa faca putina miscare si sa isi dezvolte putin masa musculara. 
Cei care sunt seriosi in privinta antrenamentelor ar trebui sa incerce sa se antreneze in maniera data mai jos ca exemplu. Un astfel de antrenament va duce la dezvoltarea masei musculare dar si la cresterea fortei.

Faceti doua antrenamente in zile consecutive, o zi pauza, si apoi iar doua antrenamente in zile consecutive, urmate de doua zile de pauza.

Antrenamentul 1

Exercitii Seturi Repetari
Impins cu haltera din orizontal 4 6-10 rep
Ramat cu bara din aplecat 4 6-10 rep
Flexii cu bara dreapta 4 8 rep
Extensii la helcometru 4 8 rep 
Aruncat in forta 4 3-5 rep

 

Antrenamentul 2

Exercitii Seturi Repetari
Presa militara 4 8 rep
Ridicari in fata cu haltera 4 8 rep
Ridicari laterale cu gantere 4 8 rep
Fluturari pentru piept din orizontal 4 8 rep
Genuflexiuni 4 10 rep

 

Antrenamentul 3

Exercitii Seturi Repetari
Impins cu gantere din orizontal 4 10 rep
Impins cu haltera din inclinat 4 6-10 rep
Pullover 4 8 rep
Flexia picioarelor din culcat 4 8 rep
Extensii pentru picioare 4 8 rep

 

Antrenamentul 4

Exercitii Seturi Repetari
Presa pentru picioare la 45º 5 4 rep
Indreptari 5 5-7 rep
Skullcrusher 4 10 rep
Flexia incheieturilor prin supinatie 5 12-15 rep

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.