Equipoise

English Version Publicat in

Dupa trenbolon, Equipoise este cel mai cunoscut steroid veterinar utilizat si de catre oameni. Are un renume foarte bun, avand caracteristici anabolice bune si efecte secundare relativ mici.

Substanta activa : boldenon undecilenat
Denumiri comerciale : Equipoise, Ganabol, Pays, Sibolin, Boldenon, Venobol

 

Boldenon undecilenat este un derivat al testosteronului, care produce efecte anabolice mari si androgene slabe. Esterul undecilenat extinde cu mult activitatea steroidului, clinic fiind adminsitrat odata la 3-4 spatamani. In medicina veterinara este folosit mai ales la cai, fiind un steroid veterinar. A fost produs si pentru uz uman din anii '50 pana in anii '70, dar a fost intrerupta productia, ramanand doar ca steroid veterinar.

A fost conceput in incercarea de a face un ester injectabil mai lung, al Dianabolului. Ceea ce a iesit, este un produs total diferit fata de dianabol. In mod simplu, ne putem gandi la Equipoise, cel putin chimic, ca un metandrostenolon ne 17-alfa metilat. 

Equipoise este la fel de anabolic ca si testosteronul, dar are un raport androgen de doua ori mai mic. Cu toate acestea, pus in aplicare, nu se castiga la fel de multa masa musculara ca in cazul testosteronului (desi cresterea forrtei este similara la ambii steroizi). 

Se pare ca Equipoise poate creste numarul celulelor rosii, intr-o masura mai mare decat majoritatea steroizilor. Efectele benefice ale acestui steroid sunt foarte apreciate in randul sportivilor, fiind un steroid din ce in ce mai popular in ultimii ani. Este considerat de multi un Deca-Durabolin mai puternic, dar asta este gresit. Este un constructor de masa musculara mai slab decat Deca-durabolinul, dar care promoveaza o forta si o vascularizare mai mare. In general Equipoise este un steroid bine tolerat de majoritatea sportivilor.

Are o perioada de injumatatire mare, si probabil din cauza aceasta masa musculara se acumuleaza lent, dar este de calitate. De aceea, daca se foloseste Equipoise singur, este recomandat sa se faca pentru minim 12 saptamani, pentru a avea rezultate bune. 

O alta caracteristica a acestui steroid este ca poate creste foarte mult pofta de mancare. Atat de mult incat poate fi imposibil sa fie folosit cand se doreste definirea, si este nevoie sa se urmeza o dieta mai restrictiva. Dar si aceasta trasatura se manifesta diferit de la persoana la persona. Unii vor avea o crestere foarte mare a poftei de mancare pe cand altii nu vor simtii nicio diferenta. 

Este des folosit alaturi de alti steroizi, precum testosteronul, pentru ca are efect sinergetic cu acestia. Va creste forta musculara si va aduce si ceva masa musculara, dar nu peste noapte. Este nevoie de timp. Poate fi util atletilor, imbunatatind performantele sportive, dar are un timp de detectie foarte lung, pana la 5 luni. 

Efecte secundare Equipoise

Efectele secundare asociate cu acest steroid sunt in general blande, daca nu se folosesc doze abuzive. In doze foarte mici poate fi folosit chiar si de sportive.

Efecte secundare estrogenice

Structural se poate converti in estrogen dar nu are o afinitate prea mare in a face asta. Are o rata de conversie in estrogen de 50% fata de testosteron. Deci, efectele secundare estrogenice precum retentia de apa, acumularea de grasime si ginecomastia sunt teoretic posibile dar la doze moderate sunt sanse reduse sa apara. 

Pentru a se proteja de efectele secundare estrogenice sportivii folosesc anti-estrogeni precum tamoxifen in timpul administrarii Equipoise. O alta optiune mai puternica este Arimidex, dar acesta reduce si colesterolul bun si afecteaza negativ articulatiile. 

Efecte secundare androgenice

Efectele secundare androgene sunt moderate. Pielea uleioasa, acneea si calvitia pot aparea, dar mai ales la doze mari. Depinde foarte mult de sensibilitatea fiecarui utilizator si de predispozitiile genetice. Daca esti predispus genetic la acnee, riscurile de a face acnee de la Equipoise cresc! 

La femei poate crea virilizare (cresterea parului pe corp, ingrosarea vocii, marirea clitorisului). Dar cum Equipoise are o adrogenicitate mica este uneori folosit si de sportive. Dar cum esterul undecilenat are o actiune lunga, poate deveni o problema dupa ce steroidul se acumuleaza in sange, asa ca exista si optiuni mai bune decat Equipoise pentru sportive. 

Efecte secundare cardiovasculare

Equipoise poate afecta negativ colesterolul (scade HDL si creste LDL), dar intr-o masura mai mica fata de alti steroizi anabolizanti. Totusi este o idee buna suplimentarea cu 3-4 g/zi de ulei de peste si o atentie sporita ladieta. 

Efecte secundare asupra testosteronului

Chiar daca este un steroid usor poate avea efecte supresive asupra productiei proprii de testosteron, asa ca folosirea Clomid si Nolvadex dupa ciclu va fi necesara, mai ales atunci cand ciclul are o durata mare. Dar ca regula generala este bine sa se urmeze o terapie post ciclu dupa orice cura de steroizi. 

Administrare Equipoise

Se administreaza cel putin odata pe saptamana, in doze de 200-600 mg pe saptamana. Se pare ca doza optima este de 500 - 600 mg/saptamana. Peste, nu aduce niciun beneficiu anabolic, iar sub, diferentele in ceea ce priveste acumularea de masa musculara sunt notabile. De obicei se gaseste ambalat la fiole de 25 mg sau de 50 mg si astfel administrarea poate deveni neplacuta prin numarul mare de injectii. Asa ca se pot administra doze mai mici odata la doua zile care cumulate sa dea cantitatea dorita pe saptamana. De asemenea trebuie rotit locul injectiei ca sa se evite iritarea. Daca se administreaza o doza prea mare de substanta uleioasa intr-un singur loc se pot ajunge la complicatii chirurgicale. Asa ca pentru a evita asta nu trebuie injectat mai mult de 3 ml deodata. 
Dar exista si multe laboratoare underground, care il produc la cantitati mai rezonabile.

Un ciclu de cu Equipoise trebuie sa dureze minim 8 saptamani, putand fi extins pana la 16 saptamani. 

Doza folosita de sportive este de 50mg/saptamana. Acestea trebuie sa aibe in vedere ca virilizarea depinde de sensibilitatea fiecareia si poate aparea si la aceasta doza, chiar daca unele sportive folosesc si 75-100mg.saptamana.

Pretul este de regula mic, este un produs versatil si se gaseste usor, de aceea va fi mereu un steroid popular. Din pacate este si un steroid foarte falsificat. Cel mai adesea este subdozat sau in loc de boldenone contine testosteron. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: BULK Extreme si TESTOLAN pentru masa muscularaFast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

 

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Synovex Synovex Synovex este un amestec de steroizi, sub forma de pelet, de uz veterinar, in special la vite. Pentru a putea fi folositi de sportivi, trebuie transformati intr-o forma mai adecvata, fie o substanta injectabila fie un gel transdermal. 14 Feb, 2016
primobolan depot steroid injectabil definire musculara Primobolan Primobolanul este genul de steroid pe care fie il iubesti fie il urasti. Cei care vor cat mai multa masa si marime, spun despre el ca este pentru fetite; cei care se feresc de efectele negative dure ale steroizilor, si cauta sa puna doar cateva kilograme de masa musculara curata, il ridica in slavi. 14 Feb, 2016
equitest 200 7 esteri de testosteron Equitest 200 Equitest este un steroid care contine nu mai putin de sapte esteri de testosteron. La aparitia lui s-a spus ca este urmatoarea generatie de Sustanon. Dar oare sa fie lucrurile chiar asa? 14 Feb, 2016
cheque drops mibolerone Cheque drops Cheque drops este un steroid foarte puternic care se foloseste in medicina veterinara pentru a impiedicat catelele sa intre in calduri. Este relativ cunoscut, dar totusi evitat de majoritatea culturistilor, avand efecte secundare pronuntate. 14 Feb, 2016
superdrol masteron oral Superdrol Superdrol este varianta orala a Masteronului. Ca multi alti steroizi, a fost vandut o perioada ca si supliment sportiv, nefiind reglementat. Probabil ca este cel mai cunoscut astfel de steroid. Are un efect anabolic puternic si capacitatea de a reduce stratul adipos, dar in acelasi timp este si un steroid foarte toxic. 14 Feb, 2016
equilon Equilon Equilon este un steroid exotic, fiind produs de o firma din Myanmar. Este un amestec de diferiti esteri de boldenon, fiind foarte similar cu Equipoise. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.