Thioderon

Publicat in

Un steroid japonez, foarte util pentru un culturist, dar din pacate foarte greu accesibil.

Substanta activa: mepitiostan
Denumiri comerciale: Thioderon


Mepitioastan este un 17-beta derivat eterificat al epiostanului. Eterificarea este necesara pentru a putea fi administrat oral, fiind absorbit prin sistemul limfatic, similar cu Anabolicum Vister (quinbolon). De aceea, epitiostanul este substanta activa care actioneaza in organim, dupa ce eterul a fost inlaturat de catre metabolism. Aceasta este o forma non-metilata (nu este hepatotoxica) a dihidrotestosteronului.

Mepitiostan este un steroid cu proprietati anabolice moderate, avand acelasi efect anabolic ca si metiltestosteronul, cand sunt comparate miligram cu miligram. Totusi, aceste efecte sunt insotite de o activitate androgenica redusa, ceea ce face din el un steroid preponderent anabolic. Nu se aromatizeaza, si detine si proprietati antiestrogene. 
Desi este un steroid rareori utilizat de culturisti si sportivi, are proprietati bune de constructie de masa musculara lina, si folosirea lui tinde sa duca si la arderea grasimilor si cresterea definirii musculare.

Mepitiostan a fot descoperit in 1966, iar singura forma moderna disponibila pe piata este Thioderon, si se gaseste in Japonia, fiind produsa de compania farmaceutica Shinogi. Este folosit mai ales pentru tratarea carcinoamelor si anemiei. S-au facut studii care l-au comparat cu fluoximesteronul, un alt setroid folosit pentru tratarea carcinoamelor la san, si sa constatat ca aduce aceleasi beneficii ca acesta, dar fara hepatotoxicitatea crescuta. Thioderon nu a fost niciodata raspandit in afara Japoniei; se comercializeaza si in prezent pe piata nipona, fiind rareori vazut in afara ei.
Se comercializeaza sub forma de capsule care contin 5 mg ale steroidului. 

Cum am mai spus, nu se aromatizeaza, avand chiar efecte antiestrogene. Astfel, se poate asocia cu steroizi care se pot aromatiza, prevenind efecte estrogene, chiar si la indivizii sensibili. Se poate concluziona ca este o aditie buna unui ciclu de steroizi puternici, cand nu se doreste acumularea de prea multa grasime si retentia de apa. 

Efecte secundare androgenice sunt posibile, dar la doze crescute. Acestea includ pielea uleioasa, acnee, agresivitate crescuta, pilozitate, si caderea parului, la cei predispusi genetic. Nu este toxic pentru ficat, chiar daca se administreaza oral. Poate suprima productia proprie de testosteron, dar nu total, si mai ales la doze foarte mari. 

Dozele necesare pentru a construi masa musculara sunt cuprinse intre 20 si 50 mg/zi, doza totala fiind impartita in doua de-a lungul zilei. De la aceste doze cresterile masei musculare vor fi moderate, dar de calitate, insotite de arderea grasimilor si cresterea definirii musculare, dand aspectul de "uscat" muschilor, pentru ca tinde sa scoata apa de sub piele. Ciclurile cu mepitioastan dureaza intre 8 si 12 saptamani.

Se produce doar in Japonia, si se gaseste greu in afara ei. Nu au fost raportate falsuri, asadar orice produs peste care dati sub denumirea de Thioderon, produs de Shinogi, este cel mai probabil original.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.