Testoderm

Publicat in

Testoderm este un steroid anabolizant cu un sistem de livrare al testosteronului pe baza de plasturi. Un plasture de Testoderm ofera 5 mg de testosteron.

Substanta activa: testosteron
Denumiri comerciale: Testoderm, Testoderm TTS

 

Testoderm si Testoderm TTS sunt doua sisteme de livrare a testosteronului care folosesc plasturi, pentru a furniza hormonul transdermal. Ambele preparate au fost gandite pentru a furniza o doza de 5 mg de testosteron, intr-o perioada de 24 de ore, dupa care palsturele este inlocuit cu unul nou. Testoderm are o matrice de livrare transdermala de tip vechi, care nu foloseste potentiatori de penetrare a pielii, asa ca trebuie aplicat pe scrot, unde pielea este mai sensibila la testosteron. 

Testoderm TTS este nou tip de plasturi, cu un rezervor de gel pe baza de alcool care contine testosteron, care pooate fi aplicat pe brate, spate sau fese. Testoderm si Testoderm TTS sunt concepute sa imite ritmul circadian natural al testosteronului al unui tanar sanatos; o eliberare mai mare in primele 12 ore ale zile si mai scazuta in urmatoarele 12. Semnificatia clinica a acestui fapt, daca exista una, nu este cunoscuta.

Testoderm a fot creat in S.U.A., si a aparut pe piata in 1998. Sa dovedit a fi un sistem eficient de tratament pentru pacientii cu deficiente de testosteron, dar principala problema a sa a fost ridicarea nivelelor normale de DHT, din cauza aplicarii pe scrot, unde enzima 5-alfa reductaza abunda.

Cu timpul a fost intrecut ca si succes comerical de Androderm, ceea ce a dus la aparitia pe piata a Testoderm TTS, putand fi aplicat in mai multe zone ale pielii, si avand avantajul, fata de Androderm, ca nu provoca iritatii ale pielii. Se gaseste mai ales in S.U.A., dar si pe cateva piete din afara. 

Fiind testosteron pur se poate aromatiza, in functie de dozele administrate. Asa ca la doze mari este posibila aparitia retentiei de apa, retentiei de grasime si a ginecomastiei. Se recomanda folosirea unui antiestrogen daca aceste simptome apar. 

Poate avea si efecte secundare androgene, precum pielea uleioasa, acnee, agresivitate crescuta si caderea parului, la cei predispusi genetic. Nu este hepatotoxic. 
Poate suprima secretia proprie de testosteron, atunci cand este folosit in doze mari, necesare pentru a stimula anabolismul muscular.

Tesdoderm si Tranderm TTS se aplica dimineata, pe pielea dezinfectata in prealabil. Medical se foloseste un plasture pe zi, care furnizeaza 5 mg de testosteron. Un culturist ar trebui sa foloseasca in jur de 4-5 plasturi pe zi, pentru o doza zilnica de 20-25 mg de testosteron. Chiar daca este posibil, realist vorbind este dificil, sa umbli toata ziua cu atatia plasturi lipiti pe corp. Evident Testoderm TTS este cel preferat  in astfel de scopuri (sa umbli cu 5 plasturi lipiti simultan pe scrot este imposibil). 
Se poate folosi si un numar mai mic de plasturi, daca produsul este combinat si cu alti steroizi, testosteronul fiind un steroid foarte versatil.

Testoderm si Testoderm TTS sunt rar intanlite pe piata neagra, datorita costului mare si ratei scazute de livrare a testosteronului. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: Metadrol, pentru masa musculara, ThermaCuts si TriApidix 300, pentru definire si slabire.

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7)

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.