Primobolan

English Version Publicat in

Primobolanul este genul de steroid pe care fie il iubesti fie il urasti. Cei care vor cat mai multa masa si marime, spun despre el ca este pentru fetite; cei care se feresc de efectele negative dure ale steroizilor, si cauta sa puna doar cateva kilograme de masa musculara curata, il ridica in slavi.

Substanta activa : metanolon acetat/ metenolon enantat
Denumiri comerciale : Primobola, Primobolan S, Primobolan depot, Primobolan

 

Primobolan se gaseste atat sub forma de comprimate cat si injectabil. Primobolan este numele formei orale iar Primobolan Depot este forma injectabila. Forma orala este atasata de esterul de acetat pe cand formei injectabile i s-a atasat esterul mai mare de enantat.

Primobolan are un efect androgenic foarte mic. Efectul androgenic este de 6% iar cel anabolic de 68%. La administrarea lui nu are loc o crestere rapida a masei musculare si a fortei. De aceea este administrat pentru o perioada mai lunga de timp. Masa musculara obtinuta astfel este de calitate si se pastreaza in mare parte toata si dupa incetarea administrarii Primobolanului

Primobolan este unul din acei steroizi care are un cult in spate. Desi multi utilizatori de steroizi nu il gasesc asa eficient, asta se datoreaza mai ales faptului ca nu il folosesc destul de mult timp, si la doze suficient de mari. Varianta injectabila contine esterul cu actiune lunga, enantatul, de aceea trebuie folosit in cicluri de 12 saptamani sau mai mult. Punand si o doza de macar 400 mg/saptamana, plus costul ridicat, rezulta un steroid scump. De aceea multi il folosesc mai putin, pe perioade mai scurte de timp, si nu obtin rezultatele dorite. In randul culturistilor profesionisti este des utilizat in timpul dietelor de definire, fiind unul dintre putinii steroizi care construieste masa musculara si cu un aport caloric si proteic sub limita. Poate fi comparat cel mai bine cu Masteronul, un alt steroid bun pentru definire. 

O particularitate deosebita a Primobolanului consta in faptul ca acesta contribuie la arderea grasimilor. Asta pentru ca are o afinitate crescuta de a se lega de receptorii androgeni (mai mare chiar decat a testosteronului). S-a constatat ca o legare puternica de receptorii androgeni este corelata pozitiv cu lipoliza (arderea grasimilor). 

Primobolan actioneaza ca un reductor al tumorilor mamare, asa ca nu este nevoie sa fie folositi antiestrogeni, din contra poate fi adaugat in ciclurile cu steroizi cu grad crescut de ginecomastie, pentru a ajuta la prevenirea ei. Nu se aromatizeaza la nicio doza, asa ca nu retine apa, nu are risc de ginecomastie si nici nu provoaca acnee puternica. 

Primobolanul injectabil este de preferat celui oral pentru ca cel dintai are o eficienta mai mare, ajungand direct in sange, fara a trece prin ficat. Forma orala nu prezinta lantul 17 alfa alchelat, fiind unul din putinii steroizi administrati pe cale orala care nu este toxic pentru ficat. Dar, din pacate, nu va fi protejat foarte bine atunci cand va trece prin ficat, si de aceea pentru forma orala sunt necesare doze mari. Si varianta orala este si extrem de scumpa.  
In cazul pastilelor se pot pisa si bea in combinatie cu solutie de vitamina E. 
Darpastilele de Primobolan sunt foarte rare iar majoritatea din cele disponibile sunt de proasta calitate, fiind produse de laboratoare underground. 

De asemenea, pentru arderea grasimilor, se pot pisa patru pastile de cate 5 mg, se amesteca cu 1/2 lingurite de ceai de dimetilsulfoxid de 99% si preparatul obtinut se aplica in locurile care sunt greu de topit. 

hormon de crestere natural

O trasatura mai putin cunoscuta a Primobolanului este capacitatea sa de a ridica si intari sistemul imunitar. Este atat de eficient incat este folosit la pacientii bolnavi de SIDA. 

Primobolan este folosit de culturisti mai ales pentru definire musculara. Este rareori folosit pentru acumularea de multa masa musculara, exceptie facand sportivele.
Poate aduce si cresteri mici de forta musculara si promoveaza o foarte buna recuperare dupa efortul fizic. Este un steroid folosit si de catre atleti, care au nevoie de cresterea performantelor fara a acumula masa musculara prea multa. 

Efecte secundare Primobolan

Poate avea efecte secundare, dar este unul dintre cei mai putin periculosi steroizi disponibili. A fost conceput pentru tratarea femeilor si copiilor asa ca este un steroid bland. 

Efecte secundare estrogenice

Primobolan nu se aromatizeaza la nicio doza asa ca efectele secundare cauzate de estrogen sunt imposibile. Nu apre ginecomastie, retentie de apa sau de grasime.

Efecte secundare androgenice

Desi rare, pot aparea efecte secundare precum acnee, ten uleios si caderea parului (ca la toti steroizii derivati din DHT). Pentru a preveni caderea parului se poate adauga un medicament cu finasterid. Putini o sa aibe probleme cu acneea, decat daca sunt predispusi genetic. 

La femei poate cauza virilizare la doze mai mari sau la sportivele mai sensibile.

Efecte secundare cardiovasculare

Primobolan va afecta serios profilul colesterolului, scazand HDL (colesterolul bun) si crescand LDL (colesterolul rau). In aceasta privinta este mai nociv decat testosteronul enantat si chiar decat trenbolonul sau Deca-durabolinul. Pentru a avea nivele sanatoase de colesterol este nevoie sa se suplimenteze dieta cu 4-5 g de ulei de peste pe zi si sa se urmeze o dieta sanatoasa, fara carbohidrati si alimente procesate. 

Efecte secundare asupra testosteronului

Se spune ca Primobolanul nu afecteaza serios productia endogena de testosteron. Dar acest lucru nu este valid si in cazul culturistilor datorita dozelor mari folosite. De aceea o cura cu Clomid si Nolvadex la sfarsitul ciclului este binevenita. De fapt, dupa orice ciclu de steroizi este nevoie de o terapie post ciclu

In mod normal Primobolan nu afecteaza potenta, dar se pot observa scaderi ale libidoului si erectiilor in timpul ciclurilor cu Primobolan. Se intampla mai ales cand utilizatorul face antrenamente cu greutati mari, perioade lungi de timp. Daca concomitent cu Primobolanul se foloseste si testosteron, astfel de probleme nu apar. Daca preferati un ciclu doar de Primobolan, si apar probleme legate de potente, se pot folosi medicament specifice precum Viagra sau Cialis

Efecte secundare asupra ficatului

Primobolan este considerat un steroid sigur pentru ficat. Totusi exista un caz documentat, al unui varstnic care a suferit o intoxicatie a ficatului de la Primobolan si ulterior a murit. Avand in vedere ca este unicul caz in 50 de ani, medical Primobolanul este considerat netoxic pentru ficat! 

Administrare Primobolan

In cazul Primobolanului injectabil doza recomandata este de 200-800 mg pe saptamana. La 200 mg nu se observa mari schimbari, o doza minima reala fiind de 400 mg/saptamana. Se spune ca acesta era unul din steroizii folositi de Arnold Schwarzenegger, acesta ajungand si la doze de 1000 mg/saptamana, desi aceastea sunt doze extreme. Pentru pastile, doza este de 100-200 mg/zi.

Pentru varianta injectabila ciclurile trebuie sa fie lungi, de minim 10 saptamani. Pentru pastile ciclul standard este de 8 saptamani. 

Sportivele folosesc doze de 25-50 mg/zi de Primobolan pastile. 

Fiind un steroid usor, se poate combina cu alti steroizi. Atunci cand se doreste definirea se poate utilzia impreuna cu trembolonul sau Halotestin. Pentru acumulare de cat mai multa masa se combina cu testosteron, Anapolon 50 sau Dianabol

Trebuie avuta mare atentie la achizitionare sa, Primobolanul fiind unul din cei mai falsificati steroizi de pe piata neagra (alaturi de Deca-durabolin si Anavar). Este extrem de greu de procurat produse de la companii farmaceutice legitime, asa ca marea parte a Primobolanului de pe piata neagra este produs de companii underground. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, TriApidix 300 si BURN Booster  pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.