Sustanon 250

English Version Publicat in

Sustanon 250 este unul din cei mai cunoscuti si utilizati steroizi anabolizanti din lume. Este o combinatie de patru esteri de testosteron, si NU patru steroizi in unul, asa cum este uneori descris.

Substanta activa : testosteron propinat 30 mg, testosteron felinpropinat 60mg, testosteron izocaproat 60 mg, testosteron decanoat 100mg
Denumiri comerciale : Sustanon 250, Sustaretard-250, Induject-250 

 

Sustanon 250 este un steroid injectabil sub forma de solutie uleioasa. Contine 4 esteri diferiti ai testosteronului, care au un efect sinergetic. Este conceput sa actioneze inca de la prima administrare pe o perioada lunga de timp. Esterii de propionat si fenilpropionat sunt utilizati imediat, iar cei ramasi sunt utilizati mai lent, ramand activi in organism timp de 2-3 saptamani. Acesta este un avantaj mare fata de testosteronul enantat sau cipionat, care au o activitate mult mai scurta si mentin nivelul testosteronului in sange mai putin constant.

Are un efect anabolic ridicat si o activitate androgena pronuntata. Este folosit in perioadele de acumulare de masa, aducand castiguri serioase in masa musuculara si forta. Desi se aromatizeaza, asta fiind natura oricarui steroid pe baza de testosteron, efectele nocive sunt mai usor de suportat decat in cazul testosteronului enantat sau cipionat. Dar asta poate fi doar o chestiune de timp. Cu Sustanonul, testosteronul se acumuleaza mai lent in sange si de aceea efectele secundare apar mai tarziu. O alta caracteristica este ca "se simte" mai rapid decat enatatul sau cipionatul. Asta pentru ca esterii scurti din Sustanon 250 incep sa actioneze dupa prima injectie. Dar dupa ce incep sa actioneze si esterii lungi va fi mai dificil sa se pastreze constante nivelele hormonale, fara a exista fluctuatii. 

Sustanon 250 este probabil cea mai cautata forma de testosteron injectabil. Dar la o analiza obiectiva ne dam seama ca nu datorita faptului ca este foarte eficient, ci pentru ca majoritatea cumparatorilor nu sunt destul de informati, iar ideea unui produs care contine "4 steroizi in unul singur" este foarte atragatoare. Dar esterii testosteronului nu afecteaza decat timpul de eliberare al acestuia in sange. Actiunea ramane aceeasi. De fapt nu sunt 4 steroizi in unul. Adevarul este ca se pot obtine rezultate mai multe cu aceeasi bani cheltuiti daca se foloseste testosteron enantat sau cipionat. Sustanon 250 confera avantaje doar folosit in scopuri medicinale. Daca ai depinde de doctor pentru administrarea de testosteron, Sustanon 250 te-ar scutii sa faci drumuri saptamanale la doctor, si ai putea sa te duci o data pe luna, fata de ceilalti esteri ai testosteronului. Dar pentru un culturist care oricum se injecteaza saptamanal nu  exista niciun avantaj. Nivelurile testosteronului din sange vor ajunge la acelesi valori oricum. In concluzie se poate spune ca Sustanonul nu este decat un testosteron mult mai scump.

In privinta masei musculare si fortei se comporta la fel ca testosteronul enantat sau cipionat. Va creste bretentia de nitrogen, va creste nivelele de IGF-1, va creste numarul de celule rosii si va spori sinteza proteinelor. Castigurile in masa si forta sunt la fel e impresionante ca la celelalte forme de testosteron, nici mai mici dar nici mai mari. 

hormon de crestere natural

Efecte secundare Sustanon 250

Sustanon 250 are si unele potentiale efecte secundare dar majoritatea depind de predispozitia genetica. In general testosteronul este bine tolerat, fiind identic cu hormonul produs de corp. 

Efecte secundare estrogenice

Se va observa si retentia de apa, ceea ce nu este de dorit atunci cand se urmareste definirea si pregatirea pentru un concurs. Ca si testosteronul enantat sau cipionat se aromatizeaza usor, asa ca ginecomastia, retentia de apa si ingrasarea sunt posibile. Dar ingrasarea tine foarte mult si de dieta. O doza de Nolvadex sau Proviron sunt indicate odata cu folosirea Sustanonului 250. O alternativa mai puternica este Arimidex, dar acesta reduce si colesterolul bun (HDL). 

Din cauza acumularii de apa cauzate de estrogen pot aparea efecte negative si asupra tensiunii arteriale. Pentru a reduce acumularea de apa si grasime este nevoie de o dieta echilibrata, fara prea multi carbohidrati. Este nevoie de un surplus caloric cand se vrea masa musculara, dar nu unul excesiv de mare. 

Efecte secundare androgenice

Sustanon 250 este un hormon foarte androgen asa ca pot aparea efecte negative precum: acnee, ten uleios, cresterea parului facial si corporal, calvitie la cei ce sunt predispusi genetic. Adaugarea de Proscar va reduce astfel de manifestari nedorite.

Efecte secundare cardiovasculare

Poate altera negativ si profilul colesterolului (creste colesterolul rau si il scade pe cel bun), de aceea este bine ca pauzele intre cicluri sa fie lungi, si pe perioada folosirii sale sa se suplimenteze dieta cu omega-3 si sa se urmeze o dieta curata si sanatoasa, saraca in carbohidrati rafinati. Principala ingrijorare la cei care folosesc steroizi anabolizanti mult timp (ani de zile) este ca duce la scaderea aproape de zero a HDL (colesterolul bun) si cresterea peste masura a LDL (colesterolul rau). De aceea multi sportivi si mai ales culturisti, ajung sa faca operatii pe inima la varste tinere. 

Efecte secundare asupra testosteronului

Sustanonul va inhiba secretia proprie de testosteron destul de rapid. Folosirea HCG-ului impreuna cu Nolvadex pe durata ciclului poate fi necesara, pentru a preveni atrofierea testiculara. La terminarea ciclului, pentru a preveni un "crash" hormonal, se urmeaza o terapie post ciclu. Tineti minte ca Sustanon va ramne activ in organism pana la o luna dupa ultima injectie. Asa ca inceperea curei de revenire imediat dupa incetarea administrarii steroidului nu va fi o metoda foarte eficienta. Este mai bine sa se astepte 2-3 saptamani si apoi sa fie inceputa.

Administrare Sustanon 250

Injectiile de Sustanon 250 pot fi dureroase la unii indivizi din cauza esterului de propionat, care are un lant scurt de carbon si irita tesutul. La unele persoane durerea este mare, aproape insuportabila, dar pentru marea parte a utilizatorilor discomfortul este suportabil.

Desi este activ in corp o perioada asa lunga de timp, se administreaza odata la aproximativ 10 zile.

Dozele variaza de la 250 mg odata la 10 zile pana la 1000 mg saptamanal. Unii folosesc chiar si doze mai mari de atat, dar nu este ceva recomandat. Cand dozele cresc mai mult de 750 mg -1000 mg pe saptamana efectele secundare vor depasi cu mult castigurile. Decat sa se foloseasca cantitati prea mari de Sustanon 250 este de preferat sa se adauge un alt steroid. Se combina foarte bine cu Anapolonul 50 sau cu Dianabolul. Pe de alta parte este buna si combinatia de Sustanon 250 cu trenbolon sau Winstrol, daca se doreste mentinerea unui aspect mai definit.

Un produs cu aceeasi compozitie ca si Sustanon 250 este Omnadren, cele doua putand fi substituite unul cu celalalt.

Sustanon 250 abunda pe piata neagra, dar este cea mai scumpa forma de testosteron. Majoritatea produselor de la firme consacrate, precum Oragon (in special din Brazilia, Pakistan si Egipt), sunt contrafacute. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, TriApidix 300 si BURN Booster  pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.