Steranabol Ritardo

Publicat in

Oxabolon cipionat a fost un steroid mai putin cunoscut, dar foarte apreciat de sportivi si culturisti, fiind considerat un nandrolon mai calitativ.

Substanta activa: oxabolon cipionat
Denumiri comerciale: Steranabol Ritardo, Steranabol-Depo

 

Oxabolon cipionat este un steroid anabolic injectabil care este structural foarte asemanator cu 19-nortestosteronul (nandrolon). Steroidul de baza difera de nandrolon doar prin aditia unui grup 4-hidroxil, aceeasi modificare utilizata pentru a crea hidroxitestosteronul din testosteron. Avand la baza nandrolonul, oxabolon este mai mult anabolic decat androgenic; cu toate acestea componenta androgena este mai pronuntata decat in cazul nandrolonului, din cauza modlitatii de metabolizare. Oxabolonul este si mai putin aromatizabil, si cu sanse reduse de a produce efecte secundare de natura estrogenica. In ceea ce priveste constructia masei musculare, oxabolonul este mai slab decat nandrolonul, dar pare sa produca un aspect mai dur si mai striat al muschilor, probabil datorita activitatii estrogenice extrem de reduse. Pentru cei pe care nandrolonul nu ii satisface in timpul perioadelor de definire/striere, sau prefera acumularea de masa musculara fara grasime pura, si forta, fara niciun pic de grasime sau apa, acest derivat al nandrolonului este o optiune valoroasa.

Oxabolonul este cunoscut inca din 1934, dar a fost comercializat abia in anii '60, de catre o companie farmaceutica italieneasca. Medical s-a folosit mai ales in tratarea osteoporozei. A fost folosit decenii la rand la femei, copii si batrani, fara efecte secundare notabile. Din toate punctele de vedere, medicamentul era foarte sigur.
In 2003, compania care mai producea Steranabol Ritardo a fost achizitionata de Pfizer, care a intrerupt productia acestui steroid. In prezent nu se mai gaseste nici pe piata neagra a steroizilor. Dozarea acestui steroid era mica (12.5 mg/ml), de aceea era foarte rar folosit de culturisti sau alti sortivi. Nu mai exista nicaieri in lume niciun preparat care sa contina steroidul oxabolon.

Cum spuneam si inainte, oxabolonul nu are activitate estrogenica, asa ca retentia de apa sau grasime si ginecomastia nu ridica probleme. Din contra, poate manifesta caracteristici antiestrogene.

Efecte secundare de natura androgenica sunt posibile, in special la doze foarte mari, dar raman relativ reduse ca intensitate. Acestea includ piele uleioasa, acnee, agresivitate crescuta, si calvitie la cei predispusi genetic. Nu este toxic pentru ficat. Folosit mai mult timp, va suprima productia proprie de testosteron.

Dozele eficiente in construirea masei musculare sunt intre 100 si 300 mg/saptamana, in cicluri de 8-12 saptamani. Cand era disponibil, datorita concentratiilor mici, era dificil de ajuns la aceste doze, cantitatea de substanta injectata fiind foarte mare. In schimb, se folosea ca adjuvant in cure cu alti steroizi. In doze de 75-100 mg/saptamana (2-4 fiole) era suficient de puternic pentru ca utilizatorii sa observe o intarire a muschilor si scaderea stratului adipos, fata de efectele pe care le aveau ceilalti steroizi folositi in timpul ciclului. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: Metadrol, pentru masa musculara, ThermaCuts si TriApidix 300, pentru definire si slabire.

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7)

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.