Proviron

English Version Publicat in

Proviron este un steroid anabolizant, dar nu este folosit de catre culturisti pentru a construi masa musculara si forta, ci pentru prorietatile sale antiestrogene si capacitatea sa de a da un aspect dur muschilor. Se poate adauga cu succes oricarui ciclu de steroizi.

Substanta activa : mesterolon
Denumiri comercialeProvironVistimon, Pluriviron, Mestoranum


Proviron este printre cei mai vechi steroizi anabolizanti fiind lansat pe piata in anul 1934. Proviron este un steroid unic. Poate fi folosit in cicluri de acumulare de masa musculara, dar nu pentru prorietatile sale anabolizante. De asemenea este folosit si in cicluri de definire, dar din nou cu un scop aparte. 

Actiunea acestui steroid este una putenic androgena fara sa se transforme in estrogen. In uz clinic, Proviron este folosit pentru tratarea disfunctiilor sexuale, care de obicei sunt rezultate dintr-un nivel scazut al testosteronului endogen. Poate inversa probleme precum lipsa libidoului si impotenta sau chiar marirea cantitatii de sperma. Provironul nu inhiba poructia proprie de testosteron sie ste foarte androgen asa ca poate stimula organismul sa produca propriul testosteron, crescand cantitatea dar mai ales calitatea spermei. Poate suprima sis ecretia proprie de testosteron, dar exista o linie care trebuie trecuta pentru a se intampla asta. O sa vorbim mai jos despre asta. 

Desi este puternic androgenic si anabolic (este asemanator cu Halotestin), dar efectul anabolic al acestui steroidn nu determina cresterea in masa musculara. Asta din cauza faptului ca este usor convertit in metaboliti inactivi la fel ca DHT (dihidrotestosteronul).

In lumea sportivilor, Proviron este folosit ca un anti-estrogenic, prevenind sau incetinind aromatizarea altor steroizi. Rezultatul este comparabil cu cel al Arimidexului (desi mai putin eficient), prevenind acumularea de estrogeni in organism. Asta spre deosebire de Nolvadex care numai blocheaza capacitatea estrogenului de a se lega de anumiti receptori din tesuturi. Metoda de anti-aromatizare este de preferat fiind mai directa si mai eficienta in combataerea efectelor secundare estrogenice. Alt dezavantaj al Nolvadexului, daca este intrerupt prea devreme exista riscul de aparitie a efectului "yo-yo", efectele secundare estrogenice putand revenii. Majoritatea folosesc si Provironul si Nolvadexul concomitent, ele atacand aceeasi probleme din unghiuri diferite obtinandu-se o eficienta mult mai mare.

Proprietatile anti-estrogenice ale Provironului nu sunt unice. Si alti steroizi precum dihidrotestosteronul sau Masteronul au dovedit a avea celeasi proprietati, fiind utilizati cu succes in combaterea ginecomastiei si cancerului mamar.

Provironul este folosit si atunci cand se doreste un nivel estrogenic scazut si unul androgenic ridicat. Este asociat foarte bine cu WinstrolOxandrolon sau Primobolan. Aici, Provironul poate ajuta la intarirea si cresterea in densitate a muschilor. Plus, aare un efect sinergetic cu ceilalti steroizi. 

O alta caracteristica este capacitatea sa de a inhiba SHBG, o proteina care se leaga de testosteron si il dezactiveaza. Astfel, cand este folosit impreuna cu alti steroizi in corp va exista mai mult testosteron activ. Are un efect de inhibare SHBG foarte puternic. 

Este folosit in timpul ciclurilor de steroizi de acumulare de masa musculara, pentru proprietatile de care am vorbit mai sus. Dar cel mai adesea este folosit in timpul perioadelor de definire. Va da musculaturii un aspect dur, similar cu Masteron, dar va arde si grasime in mod direct, interactionand puternic cu receptorii androgeni din tesutul gras. Dar principala sa caracteristica ramane cresterea androgenicitatii celorlalti steroizi. 

Fiind un steroid andrigenic puternic utilizarea lui de catre femei trebuie facuta cu atentie, putand sa apara usor simptome de virilizare. Cel mai bine este ca sportivele sa evite complet acest steroid, daca tin la feminitatea lor. 

Administrare Proviron

Pentru barbati doza tipica este de 25-150mg/zi. Aceste doze sunt suficiente pentru a fi siguri ca ginecomastia nu va aparea. Cum am spus si mai devreme se combina cu Nolvadex  mai ales cand sunt folositi steroizi puternic estrogeni precum Dianabolul sau testosteronul. 50 mg de Proviron si 20 mg de Nolvadex pe zi s-au dovedit a fi extrem de eficiente in cazul unor astfel de cicluri.

Totusi in practica doza minima eficienta este de 100 mg/zi. 

Efecte secundare Proviron

Proviron este bine tolerat si efectele secundare la barbati sunt rare la doze sub 100mg/zi. Proviron este unul din cei mai bine tolerati si siguri steroizi anabolizanti.

Efecte secundare estrogenice

Astfel de efecte secundare sunt imposibile cand vine vorba de Proviron, avand un efect antiestrogen. Retentia de apa si ginecomastia nu sunt posibile!

Efecte secundare androgenice

Efectele secundare care pot aparea sunt androgene: ten gras, acnee, cresterea parului facial si corporal, calvitie (mai ales daca esti predispus genetic). Pe langa acestea poate aparea un libidou mult crescut. Dar toate aceste simptome sunt strans legate de sensibilitatea individuala. Daca cineva este predispus la calvitie, probabil ca Proviron il va afecta. 

Efecte secundare cardiovasculare

Cele mai nocive efecte secundare ale provironului tin de colesterol. Va scadea drastic coelsterolul bun si il va creste pe cel rau. Daca ai deja coelsterol prost nu trebuie sa te atingi de acest steroid. Daca esti sanatos trebuie saa fii foarte atent la dieta si la exercitiile cardiovasculare, pentru a pastra valori in limite cat de cat acceptabile. Diate trebuie sa fie foarte limitata in zaharuri si grasimi saturate. Provion este unul dintre cei mai nocivi steroizi cand vine vorba de alterarea colesterolului.

Efecte secundare asupra testosteronului

Proviron reduce secretia proprie de testosteron dar intr-o masura neglijabila. Studiile arata ca poate fi folosit perioade extinse de timp fara probleme, daca se folosesc doze sub 150 mg/zi. 

Poate chiar compensa pentru testosteronul scazut cand se folosesc steroizi precum Anavar, care nu sunt androgeni. Totusi, daca se folosesc steroizi mai puternici (Deca-durabolin de exemplu) trebuie sa se foloseasca si testosteron injcetabil, Proviron nefiind suficient. 

Cum Proviron nu se foloseste singur, ci doar impreuna cu alti steroizi anabolizanti, la finalul ciclului toti sportivii fac o terapie post ciclu

Efecte secundare asupra ficatului

Provironul este un steroid de uz oral fara riscuri pentru ficat.

Toate versiunile Provironului sunt fabricate sau licentiate de firma Schering. Nu s-au raportat falsuri ale acestui produs decat extrem de rar. O alternativa de preferat Provironului este Arimidexul, dar este mult mai scump si fara efectul androgenic. De aceea curele "standard" anti-estogenice sunt alcatuite din Nolvadex si Proviron.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durataMetadrol si produsele IRIDIUM LABS pentru masa muscularaFast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7).

 

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

masteron steroid pentru definire Masteron Masteron este un steroid vechi, care a avut o revenire puternica la inceputul anilor 2000. Este privit ca un steroid de calitate, bland, ideal pentru cei care nu vor sa foloseasca cantitati mari de injectabile. 14 Feb, 2016
Oranabol Oranabolul este un steroid oral puternic, un bun constructor de masa musculara de calitate, fara efecte adverse foarte mari. 14 Feb, 2016
testosteron propionat - testosteron cu actiune rapida Testosteron Propionat Testosteronul propionat este forma cu actiunea cea mai rapida a testosteronului sintetic. Este folosit mai ales in perioadele de definire, in acest scop putand fi combinat cu alti steroizi. 14 Feb, 2016
winstrol steroid anabolic sintetic oral si injectabil Winstrol Winstrol, supranumit si winny, este un alt steroid foarte cunoscut, si printre putinii care exista atat in forma injectabila cat si orala. Este un steroid apreciat, care este utilizat mai ales in combinatie cu alti steroizi, si nu de unul singur. 14 Feb, 2016
naposim terapia danabol steroid oral Danabol (Naposim) Danabol este probabil cel mai cunoscut steroid din lume. Este un steroid oral, care aduce rapid castiguri de masa si forta, de aceea incepatorii sunt foarte atrasi de el. In trecut era unul din singurii steroizi disponibili pentru vechii culturisti. In Romania s-a gasit mult timp in farmacii sub denumirea de Naposim. 14 Feb, 2016
metiltestosteron anabolizant puternic Metiltestosteron Metiltestosteronul este prima forma de testosteron sintetizata vreodata. Este un steroid oral puternic, dar si foarte toxic. Nu aduce castiguri de masa musculara prea mari, de aceea nici nu este des utilizat de culturisti. Este folosit mai ales pentru sporirea agresivitatii si cresterea fortei. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.