Masteron

English Version Publicat in

Masteron este un steroid vechi, care a avut o revenire puternica la inceputul anilor 2000. Este privit ca un steroid de calitate, bland, ideal pentru cei care nu vor sa foloseasca cantitati mari de injectabile.

Substanta activa : drostanolon propionat
Denumiri comerciale : Masteril, Metormon, Mastisol , Permastril , Drolban, MasteronMasteron este o forma injectabila a drostanolonului propionat. Drostanolonul este un derivat al dihidrotestosteronului, avand un efect anabolic moderat si unul puternic androgen. Nu se converteste in estrogen, deci retentia de apa si ginecomastia nu reprezinta o problema. De fapt, Masteronul se pare ca are un efect anti-estrogenic, comportandu-se asemanator cu Proviron, din acest punct de vedere. Medical este folosit pentru tratarea cancerului la san. De acee, in jurnalele medicale nu prea exista multe date privind efectele sale anabolice, ci mai degraba de combatere a tumorilor canceroase. Si se pare ca exceleaza la asta. Ca sa va faceti o ideea, Masteron + tamoxifen este un tratament mai bun decat chimioterapia, lafemeile care nu pot fi operate.

Masteron este foarte folositor pentru definire si reliefare, fiind folosit de multi inainte cu cateva saptamani de concursuri. De asemenea are si un efect anabolic satisfacator putand fi utilziat cu succes pentru acumularea de masa musculara de calitate. Se poate combina cu alti steroizi pentru a se marii castigurile. Asocierea cu Deca-durabolinul sau Equipoise, duce la castiguri considerabile fara o retentie prea mare de apa. Totusi este un steroid folosit mai ales in fazele de definire musculara. 

O alta asociere este cu Dianabolul sau testosteron injectabil, castrigurile in masa msuculara fiind extraordinare, fara o retentie de apa prea mare.
Pentru definire se poate combina cu WinstrolPriomobolan, sau Oxandrolon,  ceea ce ar duce la pastrearea masei musculare si pierderea grasimii.

Adaugat unui ciclu, Masteron poate actiona ca un antiestrogen, nefiind nevoie sa se mai foloseasca medicamente auxiliare; dar este dependent de doza administrata cat si de dozele celorlalti steroizi folositi.

Masteron este un steroid puternic androgen, lucru care se traduce printr-o agresivitate crescuta. De asemenea da si aspectul dur al muschilor, si ajuta la arderea grasimilor. Toti steroizii androgeni imbunatatesc arderea grasimilor si incetinesc depozitarea lor, dar Masteronul, fiind derivat din DHT, se pare ca o face mai eficient decat altii. Combinatia de agresivitate crescuta (facand antrenamentele mai eficiente) si reducerea grasimii corporale il face ideal pentru sportivi si pentru cei care urmeaza o dieta restrictiva caloric. Totusi trebuie spus ca cele mai pronuntate efecte in privinta definirii musculare se vad la cei care au sub 10% grasime corporala. 

Administrare Masteron

Dozele sunt de 100 mg - 200 mg de Masteron odata la 2-3 zile. Deci doza saptamanala este undeva la 300 mg - 500 mg. Doza cea mai eficienta in raport cu rezultatele este de 400 mg/saptamana. Administrarea dureaza de regula 6-8 saptamani. 

Efecte secundare Masteron

Efectele secundare ale acestui steroid sunt blande, totusi ele exista. Majoritatea gasesc tolerabile efectele secundare. Exista si sportive care folosesc Masteron dar riscurile de virilizare sunt foarte mari. 

Efecte secundare estrogenice

Cum am spus si mai devreme ginecomastia si retentia de apa nu reprezinta nicio problema. Nici tensiunea crescuta nu trebuie sa ne dea batai de cap, pentru ca datorita nivelurilor scazute de estrogen nu apare.

Efecte secundare androgenice

Singurele efecte nedorite care pot aparea sunt: ten gras, acnee, cresterea rapida a parului facial si corporal, agresivitate, marirea prostatei si caderea parului, daca exista o predispozitie genetica. Dar de regula aceste efecte nu sunt foarte intense.

Totusi Masteron actioneaza forte puternic asupra scapului, mai puternic decat alti steroizi, deci cei care stiu ca au antecedente in familie de calvitie ar face bine sa se fereasca de Masteron.

Efecte secundare cardiovasculare

Masteron va scadea colesterolul bun (HDL) si il va creste pe cel rau (LDL), asa cum fac toti steroizii anabolizanti si androgeni. Dar si in aceasta privinta efectele secundare nu sunt foarte pronuntate. Totusi se recomanda suplimentarea cu 4 g/zi de ulei de peste si urmarea unui stil de viata cat mai sanatos. 

Efecte secundare asupra testosteronului

Masteron va suprima mult productia proprie de testosteron, si pentru a evita efectele negative asociate cu aceasta stare este bine sa fie mereu insotit de o forma de testosteron (de regula testosteron propionat, fiind cel mai adecvat cand se urmareste definirea), macar in doza terapeutica de 100-200 mg/saptamana. 

La finalul administrarii de Masteron trebuie urmata o terapie post ciclu

Efecte secundare asupra ficatului

Masteronul nu este hepatotoxic, nici chiar atunci cand este folosit pe perioade mari de timp. 

Acest steroid nu se mai fabrica sub denumirea de Masteron, deci toate produsele care se gasesc sub acest nume sunt falsuri. Gasirea pe piata neagra de drostanolon propionat produs de o companie farmaceutica mare, este foarte dificila, si costa mult.
Compania British Dragon, a reintrodus acest preparat in 2003 pe piata sub denumirea de Mastabol. De asemenea exista numeroase laboaratoare underground care fabrica produse pe baza de drostanolon propionat, multe din ele fiind ambalate la fiole de 10 ml; daca aveti sau nu incredere in astfel de produse este decizia voastra. Cand vreti sa folositi un produs al unui labortator underground, interesati-va inainte ce efecte au avut alte persoane si ghidati-va si dupa renumele respectivei marci.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, ThermaCuts si TriApidix 300, pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.