Orgasteron

Publicat in

A aparut pentru prima data in anii 1950, cand era cercetat in vederea alinarii durerilor menstruale la femei. Desi are multe intrebunitari medicale acest steroid nu a rezistat mult pe piata. A fost scos din uz la scurt timp dupa lansare. Oficial nu mai exista de decenii bune.

Substanta activa : normetandrolon 
Denumiri comerciale : Orgasteron

 

Normetandrolon este un derivat puternic al nandrolonului. A aparut pentru prima data in anii '50, cand era cercetat in vederea alinarii durerilor menstruale la femei. Desi are multe intrebunitari medicale acest steroid nu a rezistat mult pe piata. A fost scos din uz la scurt timp dupa lansare.
Structural, are un design foarte simplu. El poate fi numit metiltestostenornul Deca-durabolinului. Difera de acesta prin faptul ca este 17-alfa alchilat, ceea ce il face viabil administrarii orale. Studiile arata ca este de 3-6 ori mai anabolic decat metiltestosteronul si doar cu 10%-25% mai androgenic.

Desi este foarte eficient ca steroid oral, nu este chiar ideal pentru culturisti, mai ales pentru cei care doresc un cumul de masa musculara fara grasime. Nandrolonul deja are activitate progesteronica, adica produce progestin care poate ridica unele probleme, pentru ca are tendinta de a imita efectele secundare ale estrogenului, iar adaugarea grupului c-17 metil creste acesta activitate. S-a spus despre acest steroid chiar ca are o activitate progesteronica mai mare ca progesteronul.

Ca lucrurile sa fie si mai rele, nandrolonul se si aromatizeaza. Asta intr-un ritm mult mai lent decat la testosteron, de aceea efectele secundare asociate se manifesta foarte lent si deloc intens in cazul Deca-durabolinului, sa spunem. Dar totusi aceste efecte exista. Odata ce metilam nandrolonul aceste efecte incep sa isi faca simtita prezenta mai agresiv. De fapt grupul c-17 metil reduce aromatizarea, dar face  ca estrogenul rezultat, desi in cantitati mai mici sa fie mult mai potent. Deci, folosirea Orgasteronului duce la scaderea estrogenului dar la cresterea activitatii estrogenice. Este un paradox care apare si in cazul Boldenonului. Combinarea activitatii progesteronice cu aromatizarea face din Orgasteron un agent estrogenic destul de puternic. De aceea folosiurea acestui steroid, va duce la retentie de apa si grasime, si poate chair ginecomastie daca sunteti sensibili.

Fiind puternic, ar trebui sa fie eficient in doze relativ reduse. Asta ar insemna udeva intre 5-20 mg pe zi, in functie de alti steroizi cu care se asociaza, si de efectele dorite. Ar trebui folosit numai in perioadele de acumulare de masa, retentia de apa si grasime facundu-l indezirabil cand se vrea slabirea sau definirea. Folosit singur, se pot astepta rezultate bune, ca in cazul folosirii Dianabolului. Inca odata va reamintesc ca efectele secundare precum retentia de apa si grasime sunt foarte posibile si pot fi diminuate cu folosirea unuor antiestrogeni precum Nolvadex-ul sau Clomid-ul. Trebuie avut in vedere si efectul nociv asupra ficatului, de aceea ciclurile trebuie sa fie mici, de maxim 6-8 saptamani.

Oficial acest setroid nu se mai produce de cateva decenii. Dar cum in ziua de astazi exista multe laboratoare clandestine care produc steroizi sa nu va mire daca intr-o zi veti da peste acest steroid.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.