Neodrol

Publicat in

Neodrol este un steroid injectabil pe baza de dihidrotestosteron, care a fost scos din comert cu multi zeci de ani in urma. Nu este un bun constructor de masa musculara, avand mai mult proprietati androgenice, si fiind de interes pentru sportivi datorita capacitatii sale de ardere a grasimilor.

Substanta activa : dihidrotestosteron
Denumiri comerciale : Neodrol, Pesomax, Anabolex, Anaboleen, AndrolonNeodrol este un steroid comercial (nu se mai fabrica in momentul de fata) care contine puternicul steroid androgen dihidrotestosteronul. Dihidrotestosteronul este cel mai activ androgen din corpul uman, avand o afinitate pentru receptorii androgeni de 3-4 ori mai mare decat ruda sa, testosteronul. Totusi, aceasta trasatura nu este insotita de aceleasi efecte anabolice. In cazul dihidrotestostosteronului avem un steroid care este aproape in totalitate androgen, cu efecte de constructie a masei musculare (anabolice) minime. Dihidrotestosteronul poate avea efecte foarte bune cand vine vorba de slabit sau definire, cresterea activitatii sistemului nervos central, intarirea muschilor si cresterea fortei pure, dar nu se comporta bine ca agent anabolic, si nu este folosit ca atare in randul sportivilor.

Dihidrotestosteronul a fost fost sintetizat pentru prima data in 1935. Compania farmaceutica Pfizer a scos pe piata la mijlocul anilor '50, Neodrolul, sub forma injectabila. Preparatul continea o solutie salina simpla de dihidrotestosteron (50 mg/ml), intr-o fiola de 10 ml. Medical era folosit pentru tratarea tumorilor la san, care nu puteau fi operate. Datorita formei neesterificate, se injecata de cel putin 3 ori pe saptamana, uneori chiar zilnic. Formele de dihidrotestosteron injectabil au fost scoase de pe piata o data cu aparitia unor steroizi superiori, la inceputul anilor '60.
Dihidrotestosteronul nu a disparut complet de pe piata, mai ales in Europa se gaseste in preparat care se aplica pe piele, precum Andractimul.

Dihidrotestosteronul nu se aromatizeaza, asa ca nu produce efecte secundare estrogene; nu este nevoie sa se foloseasca un antiestrogen. De fapt, are proprietati antiestrogene, lengadu-se de moleculele de aromataza. Este folosit chiar pentru tratare ginecomastiei.
In schimb, efecte secundare androgene au sanse mari sa se manifeste, in special la doze ridicate. Aceasta includ piele uleioasa, acnee si pilozitate excesiva. La cei predispusi genetic grabeste calvitia. Nu este hepatotoxic. Pe termen lung, afecetaza negativ balanta lipidica (creste colesterolul rau si il scade pe cel bun).

Dozele folosite de sportivi ar fi undeva la 50 mg pe zi. Cum am spus deja, nu este un bun anabolic, putand fi folosit mai eficient in perioadele de definire sau cand este nevoie de cresterea rapida a fortei.
In momentul de fata nu este fabricat de nicio companie farmaceutica, si nici nu se gaseste pe piata neagra.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.