Synovex

Publicat in

Synovex este un amestec de steroizi, sub forma de pelet, de uz veterinar, in special la vite. Pentru a putea fi folositi de sportivi, trebuie transformati intr-o forma mai adecvata, fie o substanta injectabila fie un gel transdermal.

Substanta activa : testosteron propionat si estradiol
Denumiri comerciale : SynovexSynovex este un amestec de steroizi, sub forma de pelet, de uz veterinar, in special la vite. Se gaseste sub forma de peleti mici, care sunt bagati in urechea animalului cu un pistol special. Dupa introducere, peletul incepe sa se dizolve usor, oferind un flux continuu de steroizi in sange, timp de mai multe saptamani. Continutul de steroizi din fiecare pelet este mixt, continand 25 mg de testosteron propionat si 2.5 mg estradiol benzoat. Aceasta ratie de 10:1 s-a demonstrat a oferi un plus de efect anabolic/luare in greutate, la animalele la care este implantat. Datorita continutului de estrogen, Synovex nu este o alegere ideala pentru uzul uman. Cei mai multi sportivi apeleaza la acest steroid din disperare, pentru ca nu pot procura steroizi de uz uman; in SUA Synovex nu se afla pe lista substantelor controlate, in ciuda continutului de steroizi anabolizanti. In rest, un produs cu testosteron propionat pur ar fi mult mai indicat.

Synovex vine ambalat in 3 forme, fiecare notata cu alta litera, "H", "C" si "S". Synovex H contine cel mai mare numar de peleti, 10 cartuse a cate 8 peleti fiecare.

Efectele secundare sunt la fel ca si in cazul testosteronului propionat. Dar, datorita componentei estrogenice pronuntate, ginecomastia, retentia de apa si retentia de grasime sunt mult mai propuntate si mai frecvente. Adaugarea unui antiestrogen puternic, gen Arimidex, este foarte recomandata.

Peletii de Synovex nu au fost destinati uzului uman. Pentru a putea fi folositi de sportivi, trebuie transformati intr-o forma mai adecvata. De obicei, se piseaza forte marunt si se amesteca cu dimetilsulfoxid si apa, apoi se freaca pe piele, pentru o administrare transdermala. O alta practica, mai riscanta, presupune injectarea Synovexului, prin maruntirea peletilor intr-o pulbere extrem de fina si amestecarea ei cu ulei filtrat sau cu alt steroid pe baza de ulei. Dar aceasta practica este forte periculoasa, riscul de infectii fiind ridicat. S-au publicat si metode prin care se poate extrage o  mare parte din cantitatea de estrogen, dar aceste metode implica materiale foarte inflamabile, iar procesul de extragere este complicat, asa ca nu merita osteneala.

In cazurile rare cand este folosit ca substanta de imbunatatire a performantelor sportive, doza este de regula de 100 mg (4 peleti/zi), aplicat transdermal. Asta ar fi echivalentul cu 70 mg de propionat injectabil. Cand Synovex se administreaza injectabil, 100 mg la doua-trei zile este suficient. Se foloseste maxim 8 saptamani, in perioadele de acumulare de masa.

Cei care au experimentat cu acest produs au fost dezamagiti de rezultate, estrogenul cauzand probleme si pierderea rapida a definirii musculare.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.