PCT pentru SARM

Publicat in

SARM-urile sunt noile medicamente anabolice la moda. Chiar daca multi nu stiu, si ele pot inhiba secretia proprie de testosteron, de aceea este nevoie de o terapie post ciclu dupa ce sunt folosite.

SARM sunt o clasa de chimicale menite sa inlocuiasca steroizii anabolizanti si androgeni. Sunt modulatori selectivi ai receptorilor androgenici, adica stimuleaza aceeasi receptori ca si steroizii anabolizanti, dar fara a avea efectele secundare estrogenice si androgenice ale acestora. 

Se spera ca prin folosirea SARM nu apar efecte secundare precum ginecomastie, retentie de apa, agresivitate crescuta, caderea parului sau acnee. Cel mai cunoscut SARM este ostarina. SARM sunt o clasa de medicamente aflata inca in cercetare si mentite sa ajute bolnavii sa ia in greutate, fara efectele secundare ale steroizilor. 

Exista multe tipuri de SARM, unele avand anumite efecte secundare, altele nu. Sunt destul de studiate mai ales la doze de 1-5mg, dar in culturism se folosesc doze mult mai mari. Cu cat doza creste mai mult si riscurile cresc mai mult.

PCT pentru SARM

Cand au aparut, se credea ca SARM nu inhiba secretia naturala de testosteron a corpului. Dar aceasta credinta s-a risipit relativ rapid cand au aparut simptomele nivelelor mici de testosteron, dupa incheierea ciclurilor, si uneori chiar in timpul curelor de SARM. Acum se stie cu siguranta ca la dozele eficiente pentru cresterea masei musculare si arderea grasimii, cauzeaza oprirea productiei naturale de testosteron la majoritatea barbatilor

Unele produse SARM inhiba mai mult secretia de testosteron decat altele. Dar se recomandata o terapie post ciclu dupa orice cura de SARM.

PCT pentru SARM - varianta naturala

Exista ierburi care cresc testosteronul, precum Tonkat Ali. Majoritatea dintre ele cresc HL (hormonul luteinizant) care semnaleaza testiculelor sa produca testosteron. Si vitamina D creste nivelele de testosteron, alaturi de unii aminoacizi precum acidul D aspartic. Produsele specializate pe cresterea testosteronului, precum Probolan 50, folosesc substante care interactioneaza in corp cu enzime si co-factori care influenteaza axa hipotalamus-gonade pentru a spori productia naturala de testosteron. Acestea pot fi benefice in revenirea testiculelor dupa o cura de SARM.

PCT pentru SARM - varianta medicamentoasa

Majoritatea foloseste tot medicamente pentru a face terapia post ciclu, acestea fiind ceva mai eficiente, dar si cu potentiale efecte secundare. Tamoxifen este cel mai des folosit, acesta blocand estrogenul si crescand secretia de HL. Se folosesc doze de 20-40 mg/pe zi. Alt medicament folosit este Pregnyl, mai aels cand din cauza inhibarii secretiei testosteronului apare si atrofierea testiculara. Pregnyl este utilizat medical pentru a induce sarcina, si actioneaza in corp precum hormonul luteinizant. Pregnyl poate desensibiliza celulele Leyding din testicule la efectele HL, asa ca trebuie folosit cu precautie si doar daca apare atrofierea testiculara. 

Sustinere in timpul ciclurilor de SARM

Unele SARM-uri pot avea efectele negative ale steroizilor, in timpul ciclurilor. Pe langa inhibarea secretiei de testosteron, pot afecta negativ si ficatul si profilul lipidic. Nu par sa aibe efecte asupra prostatei si foliculilor de par. In timpul curelor se folosesc produse de sustinere precum Vitamina E si uleiul de peste, sau N-acetil-cisteina si silimarina, mai ales la doze mari de SARM.

Retine ca SARM nu sunt legale si nu sunt suplimente sportive. Cei care vand SARM incalca legea. Exista locatii unde pot fi cumparate legal, dar SARM-urile vanduiite ca suplimente nutritive incalca legea. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.