Cel mai eficient supliment sexual

Publicat in

Niveluri mai mari de testosteron si erectii mai puternice!

Pana de curand stiam ca planta eurycoma longifolia, sau tongkat ali, crestea nivelurile de testosteron. Stiam si ca previen conversia testosteronului in estrogen. Stiam ca elibera testosteronul legat pentru ca acesta sa fie disponibil muschilor. 

Si stiam ca eurycoma duce la erectii mai bune, dar credeam ca acest ultim aspect era doar un efect secundar al cresterii testosteronului.

Dar nu stiam ca eurycoma intareste erectiile printr-un mecanism total separat, independent de testosteron; cand se adauga si restul proprietatilor sale rezulta ca este cel mai apropiat supliment de un afrodiziac adevarat. 

Cateva cuvinte despre dorinta sexuala sau lipsa ei

Se estimeaza ca 30-40% din oameni trec printr-o perioada de cateva luni de lipsa de dorinta sexuala, cateva luni pe an. Aceasta lipsa de dorinta poate fi atribuita depresiei, medicamentelor, diabetului, hipotiroidismului, problemelor sociale si interpersonale, sau orice afectiune care inhiba eliberarea de dopamina. 

Lipsa dorintei sexuale poate fi cauzata si de lipsa unui feedback neurochimic dupa stimularea sexuala, tulburari ale neurotransmitatorilor din creier, si desigur, niveluri prea mici ale hormonilor steroizi, principalul fiind testosteronul

Pana acum, singurele medicamente disponibile pentru tratarea libidoului scazut erau testosteronul in sine si cateva ierburi necercetate cum trebuie! Dar a aparut eurycoma longigolia.

Testosteron crescut

Barbatii malaiezieni folosesc tongkat ali de sute de ani. Iar in ultimii ani a crescut si popularitatea sa in vest. 

Efectele sexuale ale plantei sunt date de doi quasinoizi - eurycomanone si 13-alfa-(21) dihidro eurycomanone. Acestia cresc nivelurile de hormon luteinizant si FSH, care la randul lor sporesc productia de testosteron in testicule. 

Dar nu se termina aici. Eurycoma creste nivelurile de testosteron si mai mult prin alte doua mecanisme biochimice. Blocheaza conversia testosteronului in estrogen si controleaza selectiv conversia DHEA in testosteron. 

pastile potenta

Integritate erectila

O erectie este o minune hidraulica. Initial, un gand erotic sau un stimul extern trimite un semnal arterelor din penis, acestea se relaxeaza si permit unei cantitati mari de sange sa treaca prin ele. Apoi aceste vene se contracta ceea ce presurizeaza penisul si il mareste.

Unul din chimicalele care instiga la erectii este oxidul nitric. Altele sunt o familie de chimicale numite rho kinaze (ROCK). Se gasesc in multe tesuturi si au aplicatii terapeutice in multe afectiuni inclusiv cancer, astm, diabet si disfunctii erectile.

Cand inhibi ROCK, ai erectii mai mari si mai puternice, si eurycoma pare sa inhibe ROCK-2, ceea ce ii da proprietatile de afrodiziac.

Desigur, efectele planetei pot fi o combinatie de testosteron mai mult, inhibare ROCK-2 si poate alte mecanisme nedescoperite inca. 

Si un alt aspect al unui sistem reproducator sanatos este si fertilitatea. Iar aceasta planta pare sa ajute si acolo! 

Masa musculara

Orice creste nivelurile de testosteron poate si ar trebui sa creasca si nivelurile de masa musculara, daca pe langa asta exista si antrenamente de rezistenta si o nutritie ok.

Din pacate nu exista studii care sa testeze eurycoma in aceasta privinta, desi doua au aratat rezultate promitatoare indirect. Un studiu cu o doza de 400 mg/zi de eurycoma timp de 5 saptamani, a dus la cresterea testosteronului si fortei musculare. 

Un alt studiu a implicat o doza de 100 mg/zi la barbati care se antrenau cu greutati. Barbatii si-au marit semnificativ circumferinta bratelor fata de grupul placebo. 

Asa ca ia minim 100 mg/zi de eurycoma pentru a avea rezultate optime. 

Referinte

  1. Shahira M. Ezzat, et al. "Rho-Kinase II Inhibitory Potential of Eurycoma longifolia New Isolate for the Management of Erectile Dysfunction," Evidence Based Complementary and Alternative Medicine, 15 May 2019.
  2. Low BS, Das PK, Chan KL, "Standardized quassinoid-rich Eurycoma longifolia extract improved spermatogenesis and fertility in male rats via the hypothalamic-pituitary-gonadal axis," J Ethnopharmacol. 2013 Feb 13;145(3):706-14.
  3. Ayu Suzailiana Muhamad, et al, "Eurycoma longifolia Jack: Medicinal properties and its effects on endurance exercise performance," Asian Journal of Exercise & Sport Science, 2009, Vol. 6 (No. 1).
  4. Shaheed Ur Rehman, et al. "Review on a Traditional Herbal Medicine, Eurycoma longifolia Jack (Tongkat Ali): Its Traditional Uses, Chemistry, Evidence-Based Pharmacology and Toxicology," Molecules, 2016, 21(3), 331.
  5. Solomon MC, Erasmus N, Henkel RR, "In vivo effects of Eurycoma longifolia Jack (Tongkat Ali) extract on reproductive functions in the rat," Andrologia. 2014 May;46(4):339-48.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.