Un nou motiv pentru a folosi creatina

Publicat in

Exista multe motive pentru a folosi creatina. Iata inca unul foarte, foarte interesant.

Metabolism mai bun al carbohidratilor si partitionare a nutrientilor

Creatina este un supliment pentru cresterea musculara despre care se stie ca functioneaza. In ultimele decenii cercetarile stiintifice au aratat constant ca, creatina poate imbunatati aproape orice aspect al sanatatii si fizicului, de la imbunatatirea sanatatii creierului la imbunatatirea fortei la exercitiile grele

Ultimele cercetari asupra creatinei arata ca poate chiar ajuta la partitionarea nutrientilor, ducand carbohidratii la muschi pentru energie si recuperare mai buna. Asta face o pereche grozava dupa antrenamente, mai ales daca adaugi si o proteina de calitate. 

Un studiu a analizat efectele creatinei asupra carbohidratilor luati dupa antrenament si a masurat glicemia. S-a descoperit ca cei care luau creatina au avut o absortie mai buna a carbohidratilor

Asta se intampla probabil penru ca, creatina exercita anumite actiuni biologice in celule, una din ele fiind imbunatatirea activarii GLUT4. Receptorii GLUT4 se afla pe celulele musculare, actionand precum un usier pentru carbohidratii si aminoacizii din sange. Imbunatatindu-le sensibilitatea, mai multi nutrienti ajung in celulele musculare pentru a le repara si creste. 

Referinte

  1. Persky, A. M., & Brazeau, G. A. (2001). Clinical pharmacology of the dietary supplement creatine monohydrate. Pharmacological Reviews, 53(2), 161-176.
  2. Gualano, B., Novaes, R. B., Artioli, G. G., Freire, T. O., Coelho, D. F., Scagliusi, F. B., ... & Lancha Jr, A. H. (2008). Effects of creatine supplementation on glucose tolerance and insulin sensitivity in sedentary healthy males undergoing aerobic training. Amino acids, 34(2), 245-250.

 

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.