10 reguli pentru a creste in masa musculara

Publicat in

10 reguli, sau mai bine zis recomandari, care sa va ajute sa cresteti cat mai mult in masa musculara.

1. Folositi greutati libere

Chiar daca unele aparate cu scripeti par foarte grele, ele nu implica atat de multi muschi precum o face antrenamentul cu greutati libere.

2. Folositi miscari compuse

Cum executi un exercitiu este poate cel mai important lucru. Ca sa cresteti in masa nu izolati, incercati sa folositi si grupele de muschi adiacente. Si nu va lasati pacalit de teoria conform careia trisatul nu ajuta. Este bine sa trisati din cand in cand, atunci cand nu mai aveti forta necesara sa duceti exercitiul la final. Trisatul ajuta si la executarea unei miscari compuse. Dar nu faceti din asta un obicei. Trisati numai cand este nevoie.

3. Gasiti zonele deficitare si imbunatatitile

Analizati-va structura si gasiti zonele deficitare. Apoi duceti-va la sala cu gandul de a le imbunatatii. Lucrati aceste zone prima data, mai ales cu greutati libere. Daca faceti si cabluri lasati-le la sfarsitul antrenamentului. Nu numarati seturile de cabluri ca exercitii pentru masa.

4. Experimentati pentru a gasi exercitiul cel mai bun pentru voi

Unii executa mult timp un tip de exercitiu, ajung sa aiba o forta foarte mare in executarea lui, dar cresterea muschilor nu este pe masura. Daca vi s-a intamplat asta, incercati sa inlocuiti exercitiul respectiv cu un alt exercitiu de baza pentru aceeasi grupa.

5.  Evitati accidentarile

Mai ales in timpul executarii exercitiilor periculoase, precum genolexiunile cu bara pe spate. Mereu sa fiti asistati de cineva. O accidentare va poate costa mult mai mult decat eventualele castiguri de pe urma executarii unui exercitiu care pune prea multa presiune pe ligamente sau tendoane.

6. Utilizati seturi optime

 Prea putine seturi nu vor fii suficiente pentru a stimula masa musculara. Prea multe duc al supraantrenament. Jucati-va cu seturile pana va da-ti seama care este numarul potrivit pentru voi.

7.  Nu numarati exrecitiile

Nu exista un numar optim de exercitii care trebuies efectuate pe grupa de muschi. Numarul variza de la individ la individ. Experimentati si vedeti cum va merge mai bine. Unii pot face cate 4 seturi pe grupa iar altii doar doua si sa aiba aceleasi rezultate.

8.  Utilizati numarul de repetari potrivit

Cel mai bine este ca exercitiul sa fie facut pana la epuizare iar numarul repeatrilor sa fie in jur de 10.

9. Flirtati cu varfurile

Din cand in cand faceti si exercitii care sa va testeze forta, adica folositi greutati care sa nu va permita sa faceti mai mult de 1-2 repetari. Niciodata sa nu incepeti direct cu greutatea maxima. Cresteti gradual.

10.  Mancati-va portia zilnica de carne

Organismul are nevoie de proteine pentru a cosntrui masa musculara. Cea mai buna sursa de proteine este carnea.

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Antrenament intens pentru bicepsi 21 invers pentru hipertrofie Exercitiul clasic 21 se adreseaza bicepsilor, si presupune impartirea rezei de miscare in 3, fiecare parte avand cate 7 repetari. 21 invers functioneaza ca un set descrescator mecanic, si spre deosebire de exercitiul de baza, poate fii aplicat la mai multe grupe musculare. 14 Feb, 2016
Regulile principale care trebuie urmate cand te antrenezi pentru masa musculara si forta musculara Principiile de baza ale antrenamentelor de masa si forta musculara Din ce in ce mai multa lume isi face un abonament la sala de forta pentru a arata mai bine si a fi mai sanatosi si puternici. Iata care sunt principiile de baza pentru a capata forta musculara si care sunt cele pentru a capata masa musculara. 14 Feb, 2016
Descarcarea - perioade de odihna programate Descarcarea Descarcarea reprezinta o perioada de reducere planificata a intensitatii antrenamentelor pentru a permite corpului sa se refaca si sa fie pregatit pentru noi cresteri musculare. 14 Feb, 2016
Exercitiile cu greutati cele mai bune pentru masa musculara Cele mai eficiente exercitii pentru masa musculara O analiza detaliata a celor mai bune exercitii pentru a construi masa musculara, dar si o impartire pe grupe musculare a acestora. Nu mai irosi timpul in sala de forta si foloseste doar exercitii care aduc rezultate vizibile! 14 Feb, 2016
Fa exercitii pliometrice pentru masa musculara, viteza si definire Cum sa profiti de exercitiile pliometrice Exercitiile pliometrice ar trebui facute de oricine vrea masa musculara, definire, viteza, forta, putere si conditie fizica superioara. Pentru a fi cat mai eficiente si a nu te accidenta este bine sa urmezi cateva reguli simple. Iata despre ce este vorba! 14 Feb, 2016
Exercitiile pliometrice - antrenamente cu sarituri Exercitiile pliometrice Exercitiile pliometrice sunt miscari scurte si puternice care ne ajuta sa devenim mai rapizi si mai puternici, dar si sa avem o masa musculara mai mare si mai putina grasime. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.