Conceptele fundamentale pentru antrenamente reusite

Publicat in

Nu exista o metoda care te va face imens peste noapte, nu exista o metoda care te va defini muscular in timp scurt si nu exista niciun echipament minune pe care sa il folosesti pentru a deveni mai puternic si mai musculos. Totul tine de vointa, perseverenta si antrenamente facute corect.

Exista cateva concepte fundamentale cand vine vorba de antrenament, care te vor ajuta sa iti atingi potentialul maxim. Aceste lucuri nu se schimba niciodata. Nu te lasa pacalit de ultimele tipuri de echipamente de sala sau de suplimente care "iti garanteaza" ca vei avea rezultate peste noapte. Exista trei concepte fundamentele legate de antrenament pe care sa ti le amintesti mereu: mediu, echipament si metodologie.

Mediu

Nu voi spune niciodata ca nu poti fi in forma si sa ai realizari mari antrenadu-te singur. Dar, fara indoiala, ca vei trece mai usor la urmatorul nivel daca te antrenezi intr-un mediu care incurajeaza progresul si performanta. Cel mai bun mediu este creat de oamenii care au aceleasi interese si asteptari ca cei din jurul lor. Aceste dorinte si asteptari creeaza o atmosfera care incurajeaza si cer succesul. Daca trebuie sa te antrenezi singur, fa-o; nu este sfarsitul lumii. Dar daca poti gasi un grup din care sa faci parte, si care sa aibe asteptari de la tine in ceea ce priveste performanta, este cu atat mai bine. Asteptarile lor pot reprezenta "sutul in fund" de care ai nevoie.

Echipament

Ai nevoie de uneltele potrivite pentru a duce treaba la bun sfarsit. Orice produs care se vinde ca fiind raspunsul la toate problemele este inselatorie - punct! Exista multe unelte bune, dar foloseste-le pentru ce sunt, nu cu speranta de a face totul. Este bine sa folosesti si gantere kettlebell, si haltere, si gantere clasice si aparate. Dar foloseste-le ca unelte specifice nu ca raspunsul la orice. La fel sta treaba si cu suplimentele sau steroizii. Sunt doar o parte din ecuatie, nu vor rezolva totul daca le folosesti. Degeaba iti injectezi uleiuri anabolice in fund, daca te antrenezi de ani de zile ca un incepator si ai o dieta orientata catre obezitate sau subnutritie!

Metodologia

Nu exista niciun truc magic sau protocol de antrenament care te vor transforma imediat in ceea ce iti doresti. Invata sa executi corect toate exercitiile si invata-le mecanismele, apoi aplica-le in sala crescand constant greutatea de-a lungul timpului. Nu iti fie teama sa experimentezi, dar fa asta vazand experimentele ca teste nu ca scurtaturi. Ai rabdare 6-9 luni de zile cu fiecare metoda noua de antrenament, si vezi cum reactioneaza corpul. Este singura modalitate prin care sa iti dai seama ce functioneaza cel mai bine. Rafineaza-ti antrenamentele cu ceea ce ai invatat si continua sa progresezi.

Si acum un exemplu satiric al conceptului conform caruia un lucru poate fi raspunsul la tot. Tineti minte, nu este vorba doar de un aparat, ci de orice va promite ca veti progresa fara efort!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.