PEG-MGF

Publicat in

MGF-PEG este o alta varianta a peptidei MGF, produsa de o companie farmaceutica momentan ca substanta de studiu.

PEG-MGF (factorul de crestere mecanic PEGilat) este o varianta micsorata a genei IGF, gena care creste numarul celulelor stem in muschi si eprmite fibrelor musculare sa fuzioneze si sa se matureze. Este un proces necesar pentru cresterea fibrelor musculare mature. MGF-ul natural este produs local, si nu circula prin fluxul sanguin. MGF-ul sintetic este un preparat injectabil pe baza de apa si cand se administreaza intramuscular ajunge si circula prin fluxul sanguin. MGF ramane stabil in sange doar cateva minute.

PEGilatia presupune atasarea unei structuri de glicol polietilen (PEG) unei molecule mai mari, in cazul de fata MGF. PEG actioneaza ca un invelis protector, si teoretic permite transportul MGF prin sange, fara a fi descompus.

In lumea culturismului si sportivilor umbla deja de cativa ani peptide pe baza de MGF si IGF-1. MGF-PEG este o alta varianta a peptidei MGF, produsa de o companie farmaceutica ca substanta de studiu. In cazul peptidei de fata, compania producatoare si-a facut reclama peaabza invetarii peptidei MGF-PEG, mai stabila decat restul peptidelor si cu o durata de viata mai mare.

MGF este produs in mod natural cand fibrele musculare sunt rupte prin antrenamentul de rezistenta (antrenamentul cu greutati). Reprezinta un factor puternic in cresterea masei musculare. MGF stimuleaza cresterea masei musculare, creeaza noi fibre musculare, promoveaza retentia de nitrogen si creste sinteza proteinelor. Peptidele MGF sunt folosite pentru cresterea masei musculare in ansamblu, dar si pentru cresterea anumitor grupe musculare, deficitare. Rezultatele sunt dependente de doza folosita. Arderea grasimilor si cresterea fortei nu sunt de regula observate la folosirea MGF (asa cum se intampla in cazul IGF-1).

Structura PEG este sigur de folosit, nu este toxica, si este aprobata pentru uzul uman de Administratia Medicamentelor si Alimentelor S.U.A. PEG nu se descompune in organism, si este excretata intreaga, prin urina sau fecale. Orice riscuri asociate cu medicamentele care sunt PEGilate, sunt date de medicamentul in sine nu de molecula PEG.

Exista destule studii stiintifice efectuate pe rozatoare folosind MGF. Intr-unul din ele, efectuat pe soareci batrani, s-a observat ca numarul fibrelor musculare in muchii imbatraniti s-a redus din cauza descresterii activitatii celulelor satelit. In prezenta MGF celulele satelit s-au reactivat si hipertrofia in muschii maturi a continuat. 

In experimentele in care MGF s-a administrat intramuscular, s-a observat o crestere in greutate a grupei musculare in care s-a facut injectia cu 20%, in doar 2 saptamani. 
Aceste rezultate au fost obtinute folosind MGF normal, dar putem presupune ca se aplica si pentru PEG-MGF.

Chiar daca stiinta arata impresionant pe hartie, in lumea reala lucrurile nu stau chiar asa. Desi ar trebui sa ofere aceleasi rezultate ca si MGF sportivilor, nu reuseste nici macar sa ofere rezultate similare, la doze mai mari. Inseamna asta ca este inutil? Nu chiar!

PEGilarea este o aditie utila MGF-ului, daca este folosita corect. Daca PEGilarea mareste durata de viata a MGF, putem folosi peptida intr-un mod foarte specific, ca sa ne ajute sa dobandim mai multa masa musculara. Nu este la fel de buna ca si MGF simplu, dar il poate substitui la nevoie.

Cel mai bine este ca PEG-MGF sa fie folosit concomitent cu MGF (si eventual si IGF). PEG-MGF este cel mai bine utilizat in zilele in care nu se face antrenament, pentru a mentine nivelele de MGF ridicate, si a beneficia de pe urma duratei mai mari de viata a lui (MGF se administeraza in mod normal imediat dupa antrenament, in grupele muculare lucrate). 

Se poate administra intramucular sau subcutanat, cei mai multi sportivi optand pentru subcutanat. Cum am zi mai sus, se administreaza in zilele fara antrenament; dozele sunt de 200-400 mcg/pe administrare, si se foloseste 2-3 zile pe saptamana. 

Actioneaza sinergetic cu IGF-1 Long R3, dar trebuie folosite corect. Daca sunt dozate in acelasi timp, IGF avand o afinitate mai mare pentru receptori, va inhiba actiunea PEG-MGF. De aceea nu trebuie sa se administreze simultan, cel mai bine se folosesc in zile diferite. 

PEG-MGF nu are efecte secundare raportate pana acum, dar este inca o substanta experimentala, si nu se cunosc consecintele pe termen lung. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.