IGF-1 Long R3

English Version Publicat in

IGF-1 Long R3, dupa cum se poate deduce si din nume, este o forma sintetica injectabila a factorului de crestere de tip insulinic 1, folosita de culturisti si spotivi pentru marirea masei musculare.

Denumiri comerciale : Igtropin, IGF-1 LR3


Factorul de crestere de tip insulinic 1, din care IGF-1 Long R3 este derivat, reprezinta un hormon peptidic care se gaseste in mod natural in organism. Apartine aceleiasi familii de hormoni ca si insulina. In ce priveste hormonii peptidici, IGF-1 este relativ mic, avand un lant de 70 de aminoacizi. Dar asta nu are nicio relevanta in importanta biologica a acestuia. IGF-1 este mediatorul anabolic al hormonului de crestere uman (HGH), care singur nu are niciun fel de efect anabolic. Proprietatea HGH de a stimula secretia de IGF-1 il face un agent anabolic asa potent. Hormonul IGF-1 a fost descoperit in 1957. La inceput sa crezut ca ajuta la regenerarea cartilagiilor. Abia la sfarsitul anilor 70 numele de IGF-1 a fost adoptat si s-a inceput studierea efectelor sale. 

IGF-1 promoveaza dezvoltarea la aproape toate tesuturile. Nu numai a muschilor dar si a organelor interne, creierului si ochilor. Pentru ca muschii sunt facuti sa rapsunda stimulilor externi prin marirea si cresterea in forta, ei sunt mult mai receptivi la IGF-1 decat restul organelor. Desi IGF-1 promoveaza anabolismul in tot organismul, nu se poate afirma ca este pericols sa fie folosit pentru cresterea masei musculare (dar pericolul maririi organelor interne nu poate sa fie totusi ignorat). 

IGF-1 ajuta la mai buna activitate celulara a muschilor si la o mai buna concentrare a proteinelor in muschi. Hormonul de crestere uman si IGF-1 sunt hormoni potenti care isi manifesta proprietatile anabolice diferit fata de steroizii anabolizanti. Sunt vazuti mai mult ca substante care stimuleaza hiperplastia (cresterea numarului de celule). IGF-1 produce cresterea musculara prin intermediul unei cresteri viabile si calitative, nu prin marirea volumului celulelor musculare. 

Initial au fost unele probleme cu administrarea de IGF-1 ca metoda terapeuitica. Principala problema era rata de metabolizare a acestuia, fiind necesare doua injectii pe zi pentru a mentine un nivel constant in sange. Aceeasi problema a aparut si la inceputul steroizilor, doar ca testosteronul are o durata de viata mai mare ca a IGF-1 in sange. Oamenii de stiinta au fost nevoiti sa caute noi metode de a mari timpul de injumatatire inainte de a putea fi folosit. Pentru aceasta au fost nevoie de modificari sintetice aduse la IGF-1. O forma populara de astfel de IGF-1 este aceasta, IGF-1 Long R3 sau LR3-IGF-1. Are o perioada de injumatatire mai mare ca a insulinei si s-a ratata ca este de 2,5-3 ori mai potenta decat IGF-1 normal. 

IGF-1 Long R3 este momentan produs de firma australiana GroPep, care detine patentul pentru acesta forma unica a IGF-1. Este inca in faza de medicament experimental, dar cu toate acestea a putut fi procurat de culturisti, prin ditribuitori internationali care vand universitatilor pentru experimente. Costa intre 170 si 400 dolari pe mililitru, avand o puritate de 85%. 

Se gasesc sub forma de pudra sau diluat intr-un solvent de alcool. Daca este ca pudra, trebuie amestecata cu solvent de alcool pentru pastrare si diluata cu apa distilata sau apa bacteriostatica inainte de administrare. Injectarea se face cu sergini folosite si la injectarea insulinei. Este recomandat sa fie pastrat refrigerat.

IGF-1 Long R3 se gaseste si sub denumirea de IGtropin, produs de firma chinezeasca GenSci. Se presupune ca este acelasi compus ca si cel produs de GroPed, dar nu se stie sigur daca au obtinut materia prima printr-o intelegere cu aceasta. Feedback-ul produsului a fost unul pozitiv, ceea ce arata ca indiferent de sursa de aprovizionare ofera un IGF-1 Long R3 de calitate. Este totusi ceva mai scump, sarind de 500 de dolari pe miligram. Pretul mai mare este compensat de faptul ca vine intr-o forma mai usor de utilizat, fiecare kit continand  10 fiole cu cate 100 mcg de hormon in fiecare, si alte 10 fiole cu substanta sterila in care trebuies diluati hormonii. 

Spre deosebire de HGH care se administreaza subcutanat, injectia de IGF-1 Long R3 se face intramusuclar. Desi injectiile subcutanate sunt posibile si in cazul acestui produs, ele dau ceva mai mult discomfort decat cele intramusuclare. Este bine sa se injecteze in grupa de muschi antrenata in acea zi, in efortul de a stimula cresterea locala. 

Doza este de obicei intre 20 mcg si 80 mcg, adminsitrarea facandu-se zilnic. Doza zilnica poate fi la randul ei impartita in doua, la distante de 10-12 ore. Unii culturisti  se aventureaza si la doze mai mari de 100 mcg pe zi, si se spune ca unii culturisti profesionisti de top folosesc chiar si peste 200 mcg pe zi in timpul perioadelor de acumulare de masa musculara. Dar tinand cont de costurile astronomice la care ar duce astfel de practici este mult mai probabil sa fie simple zvonuri. In randul culturistilor amatori, doza zilnica etse de 30 mcg, ceea ce permite ca o fiola de 1 miligram sa ajunga timp de o luna. 

Rezultatele obtinute cu administrarea de IGF-1 Long R3 sunt o pompare mai buna, apetit crescut, castig de masa msuculara lina si forta si stimularea termogenezei (pierderea grasimii). Un ciclu de 30 de zile aduce castiguri in medie de 2-3 kilograme de masa msuculara. Unii culturisti au afirmat ca au avut castiguri si de 6-8 kg folosind doar IGF-1 Long R3 in cicluri de 4 saptamani. Totusi, administrat singur, nu este la fel de eficient precum steroizii, dar este destul de puternic pentru o substanta anabolica nesteroidiala. De asemenea pastrarea masei msuculare castigate dupa ce se termina ciclul este foarte mare, ceea ce nu se poate spune si cand vine vorba de steroizi. Asta datorita mai multor factori, printre care si lipsa "crash"-ului hormonal. 

Cand vine vorba de definire, IGF-1 Long R3 nu este asa de eficient precum hormonul de crestere uman. Dar asta nu insemna ca IGF-1 nu are nici o valoare in acesta privinta. Cei cel in folosesc au raportat ca are un efect de reducere a grasimilor destul de pronuntat. Se pare ca permite tinerea sub control a stratului adipos chiar si atunci cand se ingurgiteaza cantitati mari de calorii. Chiar se pare ca ajuta la reducerea stratuluia dipos si in faze de masa, dar acest aspect este legat de metabolismul fiecarui individ. Putem spune deci ca IGF-1 nu este cea mai buna metoda de reliefare dar este un component care poate fi adaugat cu succes la un astfel de ciclu. 

Lungimea ciclurilor cu IGF-1 Long R3 este intre 4 si 12 spatamani, dupa care se face o pauza de cel putin 4-6 saptamani. 

Nu trebuie uitat ca exista si riscuri asociate cu utilizarea de IGF-1 Long R3. Marirea organelor interne, subtierea oaselor si a pielii, rezistenta la insulina, hipoglicemie, retentie de apa si edeme, si chiar ginecomastie la cei ce sunt foarte sensibili. S-au raporta chiar si aparitii ale sindromului tunelului carpian, care este precedata de obicei de amortlei ale mainilor si incheieturilor. Este o substnata care trebuie respectata si nu abuzata. Tin sa subliniez incaodata ca este inca un medicament experimental, iar efectele asupra oamenilor nu au fost inca pe deplin descoperite. Folosirea lui va trasnforma intr-o oarecare masura intr-un cobai uman. 

Faptul ca nu este aprobat in nicio tara nu i-a oprit pe sportivi sa il foloseasca, mai ales tinand cont de efectele benefice pe care le poate aduce. De aceea a fost introdus relativ repede pe piata neagra. Desi nu se gaseste in abundenta, nu este imposibil de procurat. Cei care l-au folosit se refera la el ca "super HGH", ceea ce nu este departe de adevar. Cu administratea de IGF-1 Long R3, ne putem bucura de efectele acestui hormon, fara a ne baza pe capacitatea corpului de a-l produce atunci cand este stimulat de HGH. O analogie se poate face intre folosirea de HCG pentru a stimula secretia de testosteron si administrarea directa de testosteron ca testosteronul cipionat, de exemplu. Asa ca vedem de ce popularitatea acestui hormon a crescut asa mult in ultimul timp si de acum in colo ne putem asteptat la o si mai mare raspandire a acestuia.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: BULK Extreme si TESTOLAN pentru masa muscularaFast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.