MGF - factorul de crestere mecanic

Publicat in

MGF sau factorul de crestere mecanic este o peptida derivata din IGF-1, foarte anabolica, care face parte din principalul mecanism anabolic al organismului. Peptida MGF este varianta sintetica a factorului de crestere mecanic.

Factorul de crestere mecanic, MGF pe scurt, este folosit de culturisti si sportivi de cativa ani deja. MGF face parte din familia IGF-urilor. Dupa antrenamentele de rezistenta mecanica (cu greutati in special), din muschi este eliberat IGF-1. Mai ales imediat dupa antrenamente, dupa folosirea mecanica a unui muschi, gena IGF-1 este indreptata catre factorul de crestere mecanic, care incepe procesul de hipertrofie si reparare a tesutului muscular avariat. Face asta prin activarea celulelor musculare satelit si a celulelor musculare stem, dar si prin alte mecanisme anabolice. Difera de IGF-1 clasic in special prin secventa sa terminala.

Cand un muschi sufera avarii mecanice (ca cele rezultate in urma unui antrenament cu greutati), gena de IGF-1 eliberata in el este descompusa in moduri diferite, in functie de raspunsul organismului. Initial, este descompusa pentru crearea de IGF-1Ec (sinonim cu factor de crestere mecanic - MGF). IGF-1Ec activeaza celulele satelit, ceea ce in duce la activarea nucleilor celulelor musculare sa formeze tesut nou.

Aparitia MGF duce si la cresterea sintezei proteinelor. Dupa descompunerea initiala a IGF-1 pentru a se produce MGF, procesul se muta catre producerea sistemica de IGF-1 Ea in ficat, ceea ce creste si mai mult sinteza proteinelor (IGF-1Ea difera doar printr-o mica secventa de MGF, dar acesta mica diferanta il face mai putin anabolic). Descompunerea IGF-1 in cele doua variante descrise mai sus, in timpul proceselor de refacere si recuperare musculara,  este principalul mecanism anabolic al corpului prin care este format tesut muscular nou

Factorul de crestere mecanic este disponibil ca peptida injectabila, si conform feedback-ului celor care l-au folosit, injectarea sa intr-o anume grupa musculara duce la cresterea localizata a acelei grupe de muschi.

Sunt si anumite studii, facute pe animale, care sa sustina anabolismul preparatului injectabil. Intr-un studiu efectuat pe rozatoare, o singura injectie intramusculara cu MGF a dus la cresterea cu 25% a fibrelor musculare in decurs de 3 saptamani. Folosind acelasi protocol, IGF-1 produs in ficat (nu in muschi ca MGF), a avut nevoie de 4 luni pentru a produce o crestere musculara de 15%.

Se pare ca factorul de crestere mecanic tine cont si de varsta. Persoanele tinere raspund mai bine la MGF decat cele mai in varsta. 

Culturistii folosesc MGF mai ales impreuna cu IGF-1 Long R3, acestea avand un efect sinergetic. MGF aduce castiguri bune de masa musculara, dar forta nu creste mai mult fata de folosirea IGF-ului clasic. IGF-1 Long R3 si MGF actioneaza sinergetic DOAR daca sunt folosite corect. Administrate simultan, MGF blocheaza actiunea IGF-1 Long R3.

Se administeraza in doze de 50 mcg - 100 mcg, in special in grupele musculare deficitare. Administrarea se face dupa antrenament (pana intr-o ora dupa) in grupele musculare lucrate. De exemplu, daca se lucreaza piept, se injecteaza 100 mcg in pectoralul stang si 100 mcg in pectoralul drept. Daca se foloseste si IGF-1 Long R3, acesta se administreaza in zilele in care nu se foloseste si MGF (de regula zilele fara antrenament). Injectiile se pot face intramuscular dar si subcutanat. 
Ca orice peptida vine sub forma de pudra, care trebuie combinata cu apa bacteriostatica, pentru a obtine substanta injectabila.

Nu s-au raportat niciun fel de efecte secundare asociate cu uzul de MGF. Dar trebuie tinut cont ca este o substanta noua, experimentele stiintifice s-au facut doar pe animale, si nu se stie inca ce efecte pe termen lung poate avea asupra corpului uman. Inca nu este destinata uzului de catre oameni, ci este o substanta de cercetare. 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

GHRP-6 peptida hormonala culturism GHRP-6 GHRP-6 face parte din noul val de peptide hormonale utilizate in sport pentru cresterea performantelor sportive. Acestea sunt substante puternice, dar care nu au efecte secundare atat de periculoase precum hormonul de crestere sintetic. GHRP-6 este un secretagog al hormonului de crestere, o peptida care elibereaza hormon de crestere. 14 Feb, 2016
protropin Protropin Somatrem este o forma sintetica a hormonului de crestere uman. Culturistii il aprecieaza pentru capacitatea sa de a construi masa musculara, concomitent cu reducerea stratului adipos. 14 Feb, 2016
MGF - factorul de crestere mecanic MGF - factorul de crestere mecanic MGF sau factorul de crestere mecanic este o peptida derivata din IGF-1, foarte anabolica, care face parte din principalul mecanism anabolic al organismului. Peptida MGF este varianta sintetica a factorului de crestere mecanic. 14 Feb, 2016
ghrp-2 si hormon de crestere GHRP-2 GHRP-2 este un secretagog al hormonului de crestere, foarte asemanator cu GHRP-6, dar fiind totusi diferit in cateva privinte, diferente care il fac mai atractiv pentru culturisti si sportivi. 14 Feb, 2016
IGF-1 Long R3 IGF-1 Long R3 peptide IGF-1 Long R3 is a synthetic form of the insulin-like growth factor 1 used by bodybuilders to increase muscle mass and lose weight. 23 Nov, 2016
GHB Acidul gama-hidroxi-butiric este o substanta foarte controversata folosita de catre culturisti. I se mai spune si "drogul violului"; la origini un anestezic, se pare ca are capacitatea de a stimula eliberarea de hormon de crestere, de aici si interesul culturistilor pentru el. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.