GHB

Publicat in

Acidul gama-hidroxi-butiric este o substanta foarte controversata folosita de catre culturisti. I se mai spune si "drogul violului"; la origini un anestezic, se pare ca are capacitatea de a stimula eliberarea de hormon de crestere, de aici si interesul culturistilor pentru el.

Substanta activa : acid gama-hidroxi-butiric
Denumiri comerciale : Xyrem

 

GHB este o cunoscuta substanta folosita in culturism, dar in acelasi timp una despre care se vorbeste foarte putin. Orice culturist de performanta care ar fi dispus sa isi dezvaluie curele de steroizi si alte substante, probabil ca ar omite GHB. Asta din cauza controversei sale. Tocmai din aceasta cauza, il postez aici ca o curiozitate, si nu sfatuiesc pe nimeni sa il foloseasca. Din contra, indemn pe toata lumea sa se fereasca de el. Poate ca este folosit de unii culturisti de top, dar pentru oamenii obisnuiti, care doar vor sa arate mai bine, riscurile (atat legale cat si legate de sanatate) sunt prea mari. 

Acidul gama-hidroxi-butiric a fost descoperit in 1960 de omul de stiinta francez Henri Laborit. A fost repede vandut pe piata medicala ca anestezic. La jumatatea anilor '80 a fost introdus in lumea culturismului de celebrul guru al setroizilor Dan Duchaine, dupa ce a aflat de un studiu japonez, care spunea ca GHB induce un somn profund, singurul moment cand este eliberat hormon de crestere - astfel se obtine o marire a productiei proprii de hormon de crestere. A fost destinat a se administra intravenos, dar culturistii au inceput sa il bea direct din fiole. 

Si corpul uman produce GHB. Initial, au fost gasite urme mici de GHB in creier. Mai tarziu, au fost gasite si in alte tesuturi, dar impactul sau asupra creierul este cel care a atras atentia comunitatii medicale. Pana atunci nu se descoperisera functii fiziologice ale GHB, asa ca era privit ca un obiect de studiu. Laborit a inteles potentialul acestui metabolit, mai ales prin prisma proprietatilor sale antioxidante, care ar putea proteja creierul. 

In continuare, GHB este vazut de comunitatea medicala ca o substanta vatamatoare, asta din cauza interactiei sale cu alcoolul si unele droguri. De aceea este ilegal in multe tari, si strans reglementat in altele. Asta mai ales pentru ca se vinde ilegal sub denumirea de "extasy lichid", si este uneori denumit si "drogul violului". 

GHB este un metabolit al GABA (gama aminobutirat), un neurotransmitator important. Ajuns in creier, acesta poate creste nivelele de GABA de pana la 100 de ori. GHB este implicat in procesul somnului, fiind comparat din acest punct de vedere cu melatonina. Nivelele de gama aminobutirat sunt atat de mari dupa consumul de GHB inca te trimite la somn imediat. De aceea este clasificat ca un anestezic. La fel ca si in cazul somnului natural, imediat cum adormi se incepe secretia de hormon de crestere. 

Marea parte a utilizatorilor nu adorm, ci mai degraba experimenteaza stari scurte de somnolenta, letargie sau euforie. Un procent mai mic din ei sufera de insomnii. Dar cel mai probabil este ca dupa ce iti adminitrezi GHB sa adormi. Spre deosebire de alte somnifere, GHB induce un somn natural, care nu este intrerupt cand efectul sau dispare. 

Cum va puteti imagina, GHB a devenit popular in randul culturistilor datorita efectului sau de eliberare a hormonului de crestere. GHB este diferit fata de alte preparate care elibereaza hormon de crestere, formate din lanturi de aminoacizi. Cu aceastea sunt necesare doze mari, iar rezultatele nu sunt garantate. In cazul GHB sunt suficiente doze mici pentru a induce eliberari masive de hormon de crestere, si asta functioneaza de fiecare data. In plus, se administreaza oral, nu prin injectii. 

O doza de 2.5 grame de GHB oral mareste productia de hormon de crestere de doua ori. Doze mai mari ( sau 3.5 grame) nu induc o eliberare mai mare a hormonului de crestere. Iar la doza de 2.5 grame efectele secundare sunt mici. Asadar, se poate spune ca este doza optima pentru un culturist, si este si cea mai des folosita. Cel mai des se administeraza noaptea, inainte de culcare. Actioneaza in 15-20 de minute d ela ingestie. 

muschi pe cale naturala

O combinatie cunoscuta este de GHB si Catapres, dar este si una periculoasa, cele doua substante putand reactiona nefast, iar beneficiile nu sunt cu mult mai mari decat administrarea de GHB singur. 

Se mai rpesupune ca GHB poate reduce si nivelele cortizolului (hormonul catabolic) dar nu sunt destule dovezi care sa sustina asta. 

Este folosit in perioadele de definire, pentru a ajuta la arderea grasimilor. Nu are efecte anabolice semnificative. Se poate folosi concomitent cu uzul de HGH sintetic, dar in acest caz, GHB se administeraza seara iar HGH dimineata. Nu trebuie administrate in acelasi timp, sau la intervale apropiate, pentru ca GHB va neutraliza HGH

Se mai poate adauga si la curele de steroizi, eventual cand se foloseste si Clenbuterol sau Albuterol. Motivul este somnul. Se stie ca steroizii si arzatorii de grasimi pot provoca insomnii severe. Doze mici GHB combat aceste efecte neplacute. 

GHB poate avea si efecte secundare grave. In primul rand nu se combina niciodata cu alcool sau alte droguri recreationale - aceste combinatii pot provoca coma profunda sau chiar moartea. In al doiela rand, nu este voie sa se conduca o masina dupa ce a fost luat. 

GHB poate mari secretia de prolactina, un hormon care poate cauza ginecomastie lactanta la barbati. De aceea este bine sa aveti cabergolina la indemana in curele de GHB. 

Un alt efect secundar foarte serios al GHB este legat de potasiu. GHB grabeste absortia potasiului de catre celule. Asta duce la lipsa potasiului din sange, ceea ce poate provoca crampe severe. O solutie ar fi suplimentarea cu potasiu. Doar ca lucrurile nu sunt atat de simple. Potasiul se va acumula si in celulele din muschiul inimii. Asta va duce la batai iregulate. Daca te suplimentezi cu prea mult potasiu, va creste si nivelul din celulele inimii, in cazuri severe putand duce chiar la deces. Asa ca dozele de potasiu trebuie atent monitorizate, iar atunci cand se sesizeaza batai anormale ale inimii, se reduce doza, si se suplimenetaza cu magneziu, pentru a mai reduce crampele musculare. 

GHB este o substanta des folosita de culturistii profesionisti in perioadele de definire. Cum spuneam si la inceput, recomandarea mea este sa stai departe de asa ceva, exista metode mult mai sigure si mai putin controversate sa ardeti ceva grasimi. Probabil cel mai bun argument de ate feri de GHB este ca se poate achizitiona de la dealerii de droguri, nu de la cei de steroizi.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: BULK Extreme si TESTOLAN pentru masa muscularaFast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.