ACE-031

Publicat in

ACE-031 este un medicament experimental, un inhibitor de miostatina; cu alte cuvinte, inhiba proteina raspunzatoare de limitarea cresterilor musculare si a fortei musculare.

ACE-031, cunoscut si ca ACVR2B, este un angent nou de constructie a masei musculare, dezvoltat pentru tratarea pacientilor care sufera de simptomul distrofiei musculare Duchenne. Este destinat cresterii fortei si mentinerii functiilor fizice. 

ACE-031 este o proteina terapeutica de cercetare, care creste masa musculara si forta prin inhibarea moleculelor de care se leaga si prin transmiterea de semnale prin intermediul unui transmitator de suprafata numit Receptor activin de tipul IIB (ActRIIB). ACE-031 este o proteina de fuziune recombinata, creata prin unirea unei protiuni a receptorului uman ActRIIB cu o protiune a unui anticorp uman. Asta creeaza o molecula falsa de ActRIIB, care circula liber in corp, si elimina proteine precum GDF-8 (miostatina) si alte molecule inrudite, care limiteaza cresterea musculara si dezvoltarea fortei. 

Cu alte cuvinte, ACE-031 este un inhibitor de miostatina. Miostatina este o proteina care actioneaza invers fata de restul proteinelor, adica, in loc sa promoveze cresterea muschilor, o limiteaza, prin distrugerea tesutului muscular. 

Miostatina face parte dintr-o clasa de proteine numite TGF-ß, un fel de intrerupator al productiei tesutului muscular. Acestea interactioneaza cu receptorul ActRIIB si trimit semnalul de "oprit" cresterii musculare. In lipsa acestui semnal, masa musculara va creste substantial. 

In natura, acest efect a fost observat deseori, mai ales la animalele crescute special pentru musculatura si forta. De exemplu, taurul belgian albastru, este o specie careia ii lipseste proteina GDF-8. Rezultatul este un taur cu o masa musculara imensa (cautati poze pe internet). Efecte similare s-au observat si la alte specii precum rozatoare sau caini. 

ACE-031 se leaga de miostatina  dar si de alte proteine din aceeasi clasa, astfel acestea nu mai pot interactiona cu receptorii ActRIIB; se poate specula ca efectele sale depasesc simpla inhibare a miostatinei. 

Este inca o substanta experimentala, greu accesibila, si care nu a fost inca aprobata pentru uzul uman. Cu toate acestea, experimente pe subiecti umani au avut loc, si cantitati mici au ajuns si pe piata neagra a substantelor de doping. Normal, au fost si persoane care au experimentat cu ea. 

Se pare ca efectele secundare posibile sunt sangerari nazale si gingivale minore, dilatare a vaselor de sange de sub piele, dureri articulare. Efectele secundare dispar dupa incetarea administrarii. In studiile efectuate pe oameni, sangerarile nu au fost considerate ca efecte grave, si nu au pus viata sau sanatatea voluntarilor in pericol. Cu toate acestea, inca nu a fost aprobata pentru uzul uman. 

Un alt efect secundar posibil este retentia de apa, mai ales la nivelul fetei. Nu uitati ca este o substanta experimentala, asa ca pot exista efecte negative nestiute inca, mai ales pe termen lung. 

Dozele variaza mult, de la 500 mcg pe zi, la 2 g pe saptamana. Se pare ca rezultatele optime sunt la dozele de 1-2 g/saptamana, administrate din 5 in 5 zile. Injectiile se fac subcutanat. Fiind o peptida, vine sub forma de pudra si solvent. Dupa ce sunt amestecate, trebuie folosite rapid, degradandu-se cu repeziciune, datorita lanturilor foarte lungi de aminoacizi din care este formata. Durata ciclurilor este de 2-3 saptamani. Desi scurte, se poate acumula intre 4-8 kg de masa musculara de calitate in aceste cicluri. Se poate combina cu alte peptide sau steroizi si hormoni de crestere. 

Momentan costurile unei cure de ACE-031 sunt destul de ridicate, si se gaseste greu, mai ales la noi in tara. In plus, riscati sa deveniti un fel de cobai uman, fiind inca o substanta experimentala.

Referinte

Articole din aceiasi categorie

hormon de crestere uman pentru masa musculara si arderea grasimilor Hormon de crestere (somatotropin) Hormonul de crestere uman este cea mai ravnita subtanta din lumea culturismului. Poate construi masa musculara si arde grasimi in acelasi timp. Mai mult, mentine sanatatea oaselor si articulatiilor. Dar, pretul unui ciclu eficient de HGH este urias, si este posibil sa apara si unele efecte secundare grave. 14 Feb, 2016
geref peptida care elibereaza hormon de crestere Geref Geref face parte din noul val de peptide hormonale utilizate in sport pentru cresterea performantelor sportive. Acestea sunt substante puternice, dar care nu au efecte secundare atat de periculoase precum hormonul de crestere sintetic. Geref este un hormon care elibereaza hormon de crestere. 14 Feb, 2016
GHB Acidul gama-hidroxi-butiric este o substanta foarte controversata folosita de catre culturisti. I se mai spune si "drogul violului"; la origini un anestezic, se pare ca are capacitatea de a stimula eliberarea de hormon de crestere, de aici si interesul culturistilor pentru el. 14 Feb, 2016
cjc-1295 peptida hormonala CJC-1295 CJC-1295 face parte din noul val de peptide hormonale utilizate in sport pentru cresterea performantelor sportive. Acestea sunt substante puternice, dar care nu au efecte secundare atat de periculoase precum hormonul de crestere sintetic. CJC-1295 este un hormon care elibereaza hormon de crestere. 14 Feb, 2016
hormon de crestere uman pentru masa musculara si arderea grasimilor Human Growth Hormone Human Growth Hormone is one of the most expensive and wanted substance in sports. Learn all about the properties of HGH. 23 Nov, 2016
PEG-MGF peptida miostatina PEG-MGF MGF-PEG este o alta varianta a peptidei MGF, produsa de o companie farmaceutica momentan ca substanta de studiu. 14 Feb, 2016

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.