GHRP-2

English Version Publicat in

GHRP-2 este un secretagog al hormonului de crestere, foarte asemanator cu GHRP-6, dar fiind totusi diferit in cateva privinte, diferente care il fac mai atractiv pentru culturisti si sportivi.

GHRP-2 este un secretagog al hormonului de crestere. Asta inseamna ca stimuleaza corpul sa elibereze hormon de crestere. GHRP-2 este un analog sintetic al grelinei. Ca si grelina, stimuleaza secretia de somatotropi din glanda pituitara anterioara. Tot ca grelina, este sinergetic cu hormonul endogen (secretat de corp) numit GHRH (hormonul care elibereaza hormon de crestere) dar si cu varinatele sintetice ale GHRH precum Geref sau GRF (1-29). 

Pe cand GHRP-2 si alti analogi sintetici ai grelinei maresc eliberarea de hormon de crestere prin inhibarea somatostatinei, GHRH creste productia hormonului de crestere prin alte mijloace. De aceea astfel de preparate merg atat de bine impreuna. 

Spre deosebire de grelina, GHRP-2 nu este lipogenic, ceea ce inseamna ca nu favorizeaza retentia de grasime. Pe cand grelina joaca un rol important in inducerea senzatiei de foame, GHRP-2, ca analog al acesteia, nu creste semnificativ apetitul. 

GHRP-2 este sinergetic cu GHRH datorita actiunilor lor secundare asupra neuronilor hipotalamici. Nivelul de hormon de crestere secretat atunci cand sunt admnistrate concomitent GHRP-2 si GHRH este mai mare decat daca fiecare din cele doua preparate ar fi administrat singur. 

Excitarea neuronala din hipotalamus dureaza in jur de o ora dupa administrarea de GHRP-2, cauzand rapid o secretie masiva de hormon de crestere, care se estompeaza treptat, la 3 ore dupa administrarea preparatului. Aceasta eliberare de hormon de crestere seamana cu secretia naturala a organismului, si din multe puncte de vedere este superioara fata de administrarea de HGH sintetic, care are o durata de viata de 8 ore. Desensibilizarea celulara este mai probabil sa aibe loc atunci cand hormonul de crestere este mai mult timp in circulatie. 

Declinul productiei naturale de hormon de crestere, care se produce o data cu inaintarea in varsta, nu este o consecinta a inabilitatii de a produce hormon de crestere, ci mai degraba o proasta semnalare de incepere a productiei. Glanda pituitara a persoanelor mai in varsta, poate sa produca aceeasi cantitate de hormon de crestere, cu aceeasi frecventa ca la persoanele tinere, dar elementele care dau startul productiei, grelina si GHRH-ul endogen, sunt eliberate in cantitati mult mai mici, fata de o persoana tanara sau fara probleme medicale. Asadar, GHRP-2 este la fel de eficient si la persoanele cu varste inaintate. 

GHRP-2 are efect protector asupra ficatului si are si efecte antiinflamatorii; se pare ca poate creste si productia de IGF-1. 

Doza optima a GHRP-2 este de 1 mcg/ Kg corp, dar majoritatea culturistilor isi vor administra 100 mcg. Administrarea se face prin injectii subcutanate, de doua ori pe zi: 100 mcg dimineata si 100 mcg seara; se pot face si 3 administrari pe zi. Dupa si inainte de administrare NU se mananca nimic timp de 30 de minute. 

Rezultatele cu a adevarat vizibile apar atunci cand GHRP-2 (sau orice preparat din aceasta clasa, precum GHRP-6 - un preparat foarte asemanator, dar despre care s-a raportat ca induce o senzatie de foame mai mare) este combinat cu un GHRH (Geref, de exemplu). Cele doua preparate se administreaza concomitent, datorita modului de actiune. Cand este administrat GHRP-2, se da un puls glandei pituitare, un semnal care o face sa elibereze mult hormon de crestere. GHRH mareste si mai mult acest puls, aplificandu-l. Luat singur, GHRH are un impact foarte mci asupra secretiei de hormon de crestere. Cele doua preparate se combina in doze egale (100 mcg de GHRP-2 si 100 mcg de GHRH). 

Aceasta combinatie creeaza un puls de trei ore, care echivaleaza cu 8 U.I. de HGH sintetic. 

Datorita costului mai mic (productia este mult mai ieftina fata de HGH) si efectelor secundare posibile mult mai putine (cel mai des intanlit efect secundar este o durere a articulatiilor) peptidele precum GHRP-2 pot inlocui in curand hormonul de crestere sintetic. 

ATENTIE! Folosirea peptidelor hormonale poate implica riscuri mari, care inca nu se cunosc, tinand cont de faptul ca sunt inca in faza experimentala. Din fericire, exista si alternative naturale care pot stimula secretia naturala a hormonului de crestere, fara efecte secundare si riscuri. Si de multe ori la costuri mai avantajoase. O astfel de optiune este GH BALANCE..

Referinte

Articole din aceiasi categorie

ACE-031 ACE-031 ACE-031 este un medicament experimental, un inhibitor de miostatina; cu alte cuvinte, inhiba proteina raspunzatoare de limitarea cresterilor musculare si a fortei musculare. 14 Feb, 2016
GHRP-6 peptida hormonala culturism GHRP-6 GHRP-6 face parte din noul val de peptide hormonale utilizate in sport pentru cresterea performantelor sportive. Acestea sunt substante puternice, dar care nu au efecte secundare atat de periculoase precum hormonul de crestere sintetic. GHRP-6 este un secretagog al hormonului de crestere, o peptida care elibereaza hormon de crestere. 14 Feb, 2016
cjc-1295 peptida hormonala CJC-1295 CJC-1295 face parte din noul val de peptide hormonale utilizate in sport pentru cresterea performantelor sportive. Acestea sunt substante puternice, dar care nu au efecte secundare atat de periculoase precum hormonul de crestere sintetic. CJC-1295 este un hormon care elibereaza hormon de crestere. 14 Feb, 2016
Hexarelin peptida hormonala muschi Hexarelin Hexarelin este o peptida care elibereaza hormon de crestere, fiind una din cele mai puternice si eficiente care exista in momentul de fata. 14 Feb, 2016
hormon de crestere uman pentru masa musculara si arderea grasimilor Hormon de crestere (somatotropin) Hormonul de crestere uman este cea mai ravnita subtanta din lumea culturismului. Poate construi masa musculara si arde grasimi in acelasi timp. Mai mult, mentine sanatatea oaselor si articulatiilor. Dar, pretul unui ciclu eficient de HGH este urias, si este posibil sa apara si unele efecte secundare grave. 14 Feb, 2016
ghrp-2 si hormon de crestere GHRP-2 peptide GHRP-2 is a hormone used by bodybuilders to increase the levels of human growth hormone. 23 Nov, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.