GHRP-2

English Version Publicat in

GHRP-2 este un secretagog al hormonului de crestere, foarte asemanator cu GHRP-6, dar fiind totusi diferit in cateva privinte, diferente care il fac mai atractiv pentru culturisti si sportivi.

GHRP-2 este un secretagog al hormonului de crestere. Asta inseamna ca stimuleaza corpul sa elibereze hormon de crestere. GHRP-2 este un analog sintetic al grelinei. Ca si grelina, stimuleaza secretia de somatotropi din glanda pituitara anterioara. Tot ca grelina, este sinergetic cu hormonul endogen (secretat de corp) numit GHRH (hormonul care elibereaza hormon de crestere) dar si cu varinatele sintetice ale GHRH precum Geref sau GRF (1-29). 

Pe cand GHRP-2 si alti analogi sintetici ai grelinei maresc eliberarea de hormon de crestere prin inhibarea somatostatinei, GHRH creste productia hormonului de crestere prin alte mijloace. De aceea astfel de preparate merg atat de bine impreuna. 

Spre deosebire de grelina, GHRP-2 nu este lipogenic, ceea ce inseamna ca nu favorizeaza retentia de grasime. Pe cand grelina joaca un rol important in inducerea senzatiei de foame, GHRP-2, ca analog al acesteia, nu creste semnificativ apetitul. 

GHRP-2 este sinergetic cu GHRH datorita actiunilor lor secundare asupra neuronilor hipotalamici. Nivelul de hormon de crestere secretat atunci cand sunt admnistrate concomitent GHRP-2 si GHRH este mai mare decat daca fiecare din cele doua preparate ar fi administrat singur. 

Excitarea neuronala din hipotalamus dureaza in jur de o ora dupa administrarea de GHRP-2, cauzand rapid o secretie masiva de hormon de crestere, care se estompeaza treptat, la 3 ore dupa administrarea preparatului. Aceasta eliberare de hormon de crestere seamana cu secretia naturala a organismului, si din multe puncte de vedere este superioara fata de administrarea de HGH sintetic, care are o durata de viata de 8 ore. Desensibilizarea celulara este mai probabil sa aibe loc atunci cand hormonul de crestere este mai mult timp in circulatie. 

Declinul productiei naturale de hormon de crestere, care se produce o data cu inaintarea in varsta, nu este o consecinta a inabilitatii de a produce hormon de crestere, ci mai degraba o proasta semnalare de incepere a productiei. Glanda pituitara a persoanelor mai in varsta, poate sa produca aceeasi cantitate de hormon de crestere, cu aceeasi frecventa ca la persoanele tinere, dar elementele care dau startul productiei, grelina si GHRH-ul endogen, sunt eliberate in cantitati mult mai mici, fata de o persoana tanara sau fara probleme medicale. Asadar, GHRP-2 este la fel de eficient si la persoanele cu varste inaintate. 

GHRP-2 are efect protector asupra ficatului si are si efecte antiinflamatorii; se pare ca poate creste si productia de IGF-1. 

Doza optima a GHRP-2 este de 1 mcg/ Kg corp, dar majoritatea culturistilor isi vor administra 100 mcg. Administrarea se face prin injectii subcutanate, de doua ori pe zi: 100 mcg dimineata si 100 mcg seara; se pot face si 3 administrari pe zi. Dupa si inainte de administrare NU se mananca nimic timp de 30 de minute. 

Rezultatele cu a adevarat vizibile apar atunci cand GHRP-2 (sau orice preparat din aceasta clasa, precum GHRP-6 - un preparat foarte asemanator, dar despre care s-a raportat ca induce o senzatie de foame mai mare) este combinat cu un GHRH (Geref, de exemplu). Cele doua preparate se administreaza concomitent, datorita modului de actiune. Cand este administrat GHRP-2, se da un puls glandei pituitare, un semnal care o face sa elibereze mult hormon de crestere. GHRH mareste si mai mult acest puls, aplificandu-l. Luat singur, GHRH are un impact foarte mci asupra secretiei de hormon de crestere. Cele doua preparate se combina in doze egale (100 mcg de GHRP-2 si 100 mcg de GHRH). 

Aceasta combinatie creeaza un puls de trei ore, care echivaleaza cu 8 U.I. de HGH sintetic. 

Datorita costului mai mic (productia este mult mai ieftina fata de HGH) si efectelor secundare posibile mult mai putine (cel mai des intanlit efect secundar este o durere a articulatiilor) peptidele precum GHRP-2 pot inlocui in curand hormonul de crestere sintetic. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: BULK Extreme si TESTOLAN pentru masa muscularaFast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.