Pullover cu gantera

Publicat in

Principala grupa musculara lucratapiept
Alti muschi lucrati: romboizi, triceps, umeri
Echipamentgantera
Mecanicacompusa

Un exercitiu de baza , care nu lucreaza doar muschii pieptului ci toata cutia toracica.

pozitie de start
pozitie de final

1. Pune o gantera in picioare pe o banca dreapta.

2. Intinde-te pe banca, astfel incat gantera sa fie deasupra capului. Apuca gantera cu ambele maini, si ridica-o deasupra pieptului. Ambele palme trebuie sa apese pe interiorul ganterei. Bratele trebuie sa fie usor indoite la nivelul coatelor. Aceasta va fi pozitia de start. 

3. Pastrand bratele nemiscate, coaboara greutatea in spatele capului, din articulatia umerilor, pana cand iti simti pieptul intins. 

4. Adu gantera la pozitia de start, prin aceeasi miscare cu care ai coborat-o

5. Mentine gantera o secunda, si apoi repeta. 

ATENTEI! Daca nu ai mai facut acest exericitu, roaga pe cineva sa iti dea gantera. De asemenea, daca folosesti o gantera cu suruburi, asigura-te ca acestea sunt bine stranse, pentru a nu exista riscul sa se desfaca si sa iti cada peste fata si cap. 

Variatii: Poti face acest exercitiu si cu bara dreapta sau o bara Z. Un alt mod de a executa exercitiul este de a te sprijini perpendicular pe o banca, astfel incat un punct de sprijin sa fie picioarele tale si celalalt sa fie omoplatii sprijiniti de banca.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.