Impins cu gantere din culcat

Publicat in

Principala grupa musculara lucratapiept
Alti muschi lucratitriceps, umeri
Echipamentgantere
Mecanicacompusa

Impinsul cu gantere permite o mai buna intindere a pieptului. De asemenea, permite un control mai bun al greutatilor, lucru important pentru cei cu probleme la umeri.

pozitie de start
pozitie de final

1. Stati pe o banca orizintala cu ganterele pe genunchi. Dintr-o singura miscare intindeti-va pe banca si ridicati ganterele in asa fel incat sa fie deasupra voastra si foarte putin iesite in lateral, cu od eschidere la nivelul umerilor. Palmele trebuie sa fie orientate inainte. Indoiti coatele in asa fel incat antebratele sa ramana perpendiculare cu solul, si intre ele si partea superioara a bratului sa existe un unghi de 90º. Aceasta va fi pozitia de start.

2. Impingeti ganterele printr-o miscare triunghiulara pana cand se intalnesc la mijloc; folositi muschii pieptului pentru a pune greutatile in miscare. In timpul ridicarii incercati sa mentineti greutatile in echilibru si sa controlati miscarea.

3. Apoi repetati miscarea in sens invers (adica coborand greutatile) aducand ganterele la pozitia initiala.

ATENTIE! Dupa ce ati terminat, nu dati drumul la gatere in lateral, pentru ca este foarte periculos pentru umeri (in special coafa rotatorilor).
Ridicati picioarele de pe sol, cu genunchii indoiti, puneti ganterele pe coapse si impingeti-va cu trunchiul in spatarul bancutei, pentru avant. De asemenea, trageti-va in fata cu ajutorul picioarelor. Datorita acestui avant va veti ridica in fund pe bancuta, cu ganterele pe coapse; acum le puteti pune jos in siguranta.

Variatii: Puteti tine palmele usor oblic, pentru o izolare mai bune. Se poate folosi si o priza neutra, cu palmele orientate una spre cealalta; este o priza recomandata celor cu probleme la umeri.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.