Ramat din picioare la cabluri

Publicat in

Principala grupa musculara lucratadeltoizi
Alti muschi lucratitrapez
Echipamentcabluri
Mecanicacompusa

Fata de ramatul din picioare cu bara, acest exercitiu mentine umerii intr-o tensiune constanta, si in acelasi timp izoleaza mai eficient muschii.

pozitie de start
pozitie de final

1. Ataseaza la un scripete aflat in pozitia de jos o bara dreapta. Stai in fata scripetelui si prinde bara cu ambele maini, palmele orientate spre corp. Priza sa fie putin mai mare de latimea umerilor. Tine spatele drept. Aceasta va fi pozitia de start.

2. Foloseste deltoizii medieni pentru a ridica greutatile, pe masura ce expiri. Bara trebuie sa ramana aproape de corp pe masura ce se ridica. Ridic-o pana ce aproape ca iti atinge barbia. Mentine trunchiul drept, si fa o pauza de doua secunde sus.

3. Coboara bara la pozitia de start. Inspira pe masura ce faci asta. Repeta de cate ori este nevoie.

ATENTIE! Ai grija la ce greutate folosesti. Prea multa greutate duce la o executie incorecta, de unde pot rezulta accidentari ale umerilor. Daca ai deja probleme la umeri, evita acest exercitiu, si orice fel de ramat vertical.

Variatii: Ramatul din picioare poate fii facut si folosind o bara dreapta, sau gantere. De asemenea, in loc de priza cu bara dreapta, se poate folosi si o franghie, ceea ce permite o libertate si mai mare a umerilor, reducand stresul pus pe articulatii.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.