Genuflexiuni complete

Publicat in

Principala grupa musculara lucratacvadricepsi
Alti muschi lucratigambe, femurali, fesieri, lombari
Echipamenthaltera
Mecanicacompusa

Acest fel de genuflexiuni nu permit utilizarea unor greutati foarte mari, dar sunt la fel de eficiente si cu un grad mai redus al riscului de accidentari.

pozitie de start
pozitie de final

1. Genuflexiunile complete sunt o variatiune a genuflexiunilor cu bara in spate. Au o raza de miscare mai mare, ceea ce permite trunchiului sa stea mai drept (vertical) datorita pozitiei picioarelor si pozitiei barii.

2. Intai pozitionati haltera pe suport, putin deasupra nivelului umerilor. Dupa ce bara este incarcata cu greutati, pasiti sub ea, si o pozitionati pe spatele umerilor, imediat sub nivelul gatului.

3. Indepartati-va de suport, si adoptati o pozitie a picioarelor la nivelul umerilor, cu degetele usor eisite in afara. Privirea trebuie sa fie inainte tot timpul exercitiului, iar spatele drept. Aceasta este pozitia de start.

4. Coborati usor haltera, prin indoirea genunchilor si soldurilor, ca si cum v-ati aseza; postura trebuie sa raman dreapta cu privirea inainte. Coborati pana cand femuralii ating gambele.

5. Incepeti sa urcati, impingand in sol cu calcaiele sau cu mijlocul talpii, flexand soldurile si genunchii pana la pozitia initiala. Aceasta este o repetare.

6. Este un exercitiu care nu va permite sa folositi greutati foarte mari, dar este mult mai sigur pentru genunchi si coloana.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.