Indreptari

Publicat in

Principala grupa musculara lucrata: spate
Alti muschi lucrati: gambe, femurali, glutei, trapez
Echipament: haltera
Mecanica: compusa

Acesta este regele exercitiilor pentru spate (dar lucreaza aproape toti muschii corpului). Alaturi de genuflexiuni cu bara si de impins din culcat cu haltera, este unul din exercitiile de baza ale culturismului.

pozitie de start
pozitie de final

1. Stai in fata halterei incarcata de greutati. Cu spatele cat mai drept posibil, apleca-te, si prinde bara cu o priza medie, cu plamele intoarse spre corp. Aceasta va fi pozitia de start.

2. Ridica-te impingand in picioare si simultan indreptand trunchiul. In pozitia de sus, scoate pieptul in afara si incordeaza spatele. Lasa-te usor pe spate pana ce haltera atinge coapsele. Cand te ridici, impinge fundul in spate, soldurile spre sol si tine tot timpul privirea inainte pentru a nu te cocosa. 

3. Revenio la pozitia de start prin indoirea genunchilor si aplecarea trunchiului.

4. Cand greutatile ating pamantul se va efectua o noua repetare.

ATENTIE: Acesta nu este un exercitiu usor, si nu trebuie tratat cu lejeritate. Pentru cei cu probleme la spate nu este recomandat sub nicio forma. Pentru cei sanatosi este foarte important sa se tina spatele drept tot timpul, si  sa nu foloseasca greutati excesiv de mari.

Variatii: La indreptarile clasice priza poate fi si mixta, adica cu o palma orientata spre corp si cealalta in fata. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.