Fandari bulgaresti

Publicat in

Principala grupa musculara lucratacvadricepsi
Alti muschi lucratifemurali, fesieri, gambe
Echipament: haltera
Mecanicacompusa

Este un exercitiu greu si periculos, cu siguranta nerecomandat incepatorilor.

pozitie de start
pozitie de final

1. Stati la o distanta de aproximativ jumatate de metru fata de o banca, cu spatele la ea. In fata voastra sa aveti haletra cu care lucrati. Picioarele sa fie departate la nivelul umerilor.

2. Aplecati-va, luati haltera de jos, si duceti-o la nivelul pieptului ridicandu-va. Pentru a apuca bara folositi o priza prin pronatie (cu palmele orientate inainte). Ridicati haltera deasupra capului si asezati-o pe spate, ca la genuflexiuni. Ridicati un picior si puneti-l pe banca din spate, astfel incat punctul de spirjin al acelui picior sa fie varful degetelor sprijinite pe banca. Mentineti capul drept si privirea inainte. Daca va uitati in jos riscati sa va dezechilibrati. Mentineti spatele drept si pieptul iesit in fata!

3. In timp ce inhalati, lasati-va pe piciorul ramas pe sol pana cand coapsa este paralela cu solul. Contractand cvadricepsul si mentinand echilibrul cu peiptul si soldurile, ridicati-va la pozitia initiala, expirand. Repetati de cate ori este nevoie pentru a atinge numarul de repetari dorit.

4. Schimbati picioarele si repetati.

Sfat:  Este un exercitiu pentru avansati, fiind dificila mentinerea echilibrului.

Variatii: Acest exercitiu se poate executa si cu o gantera in fiecare mana in loc de haltera pe spate.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.