Flexii cu bara Z

Publicat in

Principala grupa musculara lucratabiceps
Alti muschi lucrati-
Echipamentbara Z
Mecanicaizolare

Unghiul creat de forma barei Z permite o izolare mai buna a capului bicepsului, si schimba stimulul pe care i-l dai cu bara dreapta sau gantere,

pozitie de start
pozitie de final

1. Stai drept, in timp ce tii in maini o bara Z; apuca bara astfel incat mainile sa fie la nivelul umerilor (capetele curbate din spre exterior). Pozitia palmelor va fi catre inainte si usor aduse in interior, din cauza formei barii. Tine coatele aproape de trunchi. Aceasta va fi pozitia de start.

2. In timp ce mentii bratele fixe pe langa corp, flexeaza coatele in timp ce incordezi bicepsii. Misca doar antebratele, nu si restul mainii.

3. Continua sa ridici greutatile pana cand bicepsii sunt total contractati si bara este la nivelul umerilor. Mentine o secunda, si incordeaza bicepsii.

4. Coboara bara usor, controlat, la pozitia initiala. Nu ii da pur si simplu drumul, condu-o pana jos. Repeta.

Variatii: Poti excuta acest exercitiu folosind o priza apropiata, tinand bara de capetele curbate din interior, aproape de mijlocul barii. In acest caz si antebratele sunt solicitate ceva mai mult.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.