YTWL

Publicat in

Principala grupa musculara lucratadeltoizi - coafa rotatoare
Alti muschi lucrati: trapez
Echipamentdiscuri
Mecanicacompusa

YTWL este un exercitiu excelent pentru intarirea muschilor mici ai deltoizilor, care confera stabilitate. YTWL ajuta la prevenirea accidentarilor, si este unul din cele mai bune exercitii pentru recuperarea dupa o accidentare la umar.

pozitie de start
pozitie de final

1. Stai intins pe burta, pe o banca inclinata la 45º, tinand in fiecare mana cate un disc. Jumatatea superioara a pieptului trebuie sa depaseasca spatarul bancii.

2. Tine mainile drepte, si ridica in fata discurile, astfel incat corpul impreuna cu mainile sa aibe forma literei Y; fa 10 repetari (sau cate doresti). Dupa terminarea repetarilor, fara pauza, du discurile in lateral, astfel incat mainile impreuna cu corpul sa formeze litera T; se fac acelasi numar de repetari. 

3. Apoi, tot fara pauza, se tranzitioneaza la miscarea de W (palmele orientate spre tavan, coatele indoite pe langa corp) si de L (coatele indoite la 90º, misca incheietura umarului pentru ca antebratele sa se miste de la verticala la orizontala). Aceasta este o serie. 

Variatii: Exercitiul se poate efectua si din picioare, cu trunchiul aplecat in fata la 45º. In loc de discuri se pot folosi si gantere usoare. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.