Stafete

Publicat in

Principala grupa musculara lucratacvadriceps
Alti muschi lucratigambe, femurali, abdomen, umeri
Echipament-
Mecanicacompusa

Stafetele sunt folosite de sportivii care au nevoie de viteza mare de acceleratie. Pe langa acceleratie, stafetele cresc si viteza si capacitatea anaeroba. Sunt o unealta grozava pentru a ridica metabolismul.

pozitie de start
pozitie de final

1. Alege un punct de start. Pune la o distanta de 10 metrii un semn. Optional poti pune alt semn la 20 de metrii fata de linia de start si altul la 30 de metrii.

2. Porneste cat de repede poti de la punctul de start si alearga cu o viteza cat mai mare pana la primul semn. Atinge solul in dreptul semnului si alearga inapoi spre punctul din care ai pornit. 

3. Atinge si aici solul si imediat alearga pana la punctul de 20 de metrii si inapoi, atingand pamantul de fiecare data. Daca ai optat sa alergi doar pe distanta de 10 metrii, pur si simplu alearga intre aceste doua puncte (o repetare inseamna un tur dus-intors).

4. Alearga si ultima parte de 30 de metrii. 

5. Fa pauza si repeta.

Nota: Distantele date ca exemple sus sunt orientative. Se pot alege orice intervale de la 5 metrii la 30-40 de metrii. Totusi nu trebuie sa fie prea lungi, pentru ca accentul trebuie pus pe viteza si agilitate; daca distantele sunt prea mari obosesti si iesi din zona anaeroba in cea aeroba. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.