Ecdisteroizii opresc cresterea tesutului adipos

Publicat in

Ecdisteroizii sunt substante naturale, nu sintetice, care se regasesc in plantele verzi din familia spanacului. Au proprietati anabolice, dar pot si sa opreasca ingrasarea atunci cand te supraalimentezi.

Ecdisteroizii sunt compusi steroizi care se gasesc in spanac si alte plante din aceasta familie. Au proprietati anabolice, dar se pare ca pot sa opreasca si cresterea tesutului adipos. Cercetatorii de la Universitatea Rutgers vor publica in curand un studiu care demonstreaza ca ecdisteronul (cunoscut si ca 20-hydroxyecdyson), previne ingrasarea soarecilor care au fost supraalimentati. 

Aceeasi cercetatori au publicat deja un articol in care arata ca celulele musculare ale soarecilor au crescut mai repede ca raspuns la ecdisteron. Ecdisteronul a crescut si forta musculara la animale. Cercetatori unguri au confirmat aceste rezultate cateva luni mai tarziu. Conform acestora, ecdisteronul are un efect anabolic in fibrele musculare cu raspuns lent. 

Cercetatorii americani, in ultimul lor studiu, au vrut sa afle daca ecdisteronul poate fi folosit ca medicament pentru tratamentul obezitatii si diabetului de tip II. De aceea au hranit soarecii cu o dieta formata din 60% grasimi. Soarecii din grupul de control au avut o dieta cu doar 10% grasimi. Acestia din urma nu s-au ingrasat. 

Jumatate din soarecii cu dieta bogata in grasimi au primit o doza zilnica de 10 mg de ecdisteron pe kilogram corp. Experimentul a durat 13 saptamani.

Tabelul de mai jos arata efectele nivelelor de insulina si concentratia adiponectinelor. Adiponectina este o proteina care este secretata de celulele grase sanatoase care sunt sensibile la insulina. Adiponectina suprima apetitul si opreste efectul de ingrasare al insulinei. Este valabila si viceversa: daca sensibilitatea celulelor la insulina descreste, secretia de adiponectina scade si ea. Se pare ca ecidsteronul poate inversa acest proces la soarecii care sunt in plin proces de ingrasare.

undefined

Pe masura ce soarecii se ingrasa nivelele de glucoza din sange cresc. Se pare ca nu pot produce suficienta insulina pentru a procesa glucoza, sau receptorii de insulina nu functioneaza cum trebuie. Daca soarecii primesc si ecdisteron, acest fenomen nu are loc. 

undefined

Probabil acesta este mecanismul prin care ecdisteronul opreste acumularea de grasime. Soarecele care s-a ingrasat cel mai rau din grupul de control a luat in greutate 5,18 g, pe cand cei din grupul care au fost ingrasati au luat pana la 18 g. Soarecii ingrasati care au luat si ecdisteron s-au ingrasat cu 18% mai putin.

Ecdisteronul se gaseste si in suplimente sportive. Producatorii au fost initial inspirati doar de studii oculte efectuate in spatiul sovietic. Recent a inceput sa fie studiat si de vest, si s-a demonstrat ca are unele efecte (atat anabolice cat si lipolitice), dar nu este cert daca utilziatorii suplimentelor disponibile obtin ceva efecte, de multe ori dozele fiind prea mici. 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Suplimente nutritive care cresc testosteronul Cresterea naturala a testosteronului Ai tot auzit de minunile pe care le face testosteronul in ceea ce priveste masa musculara si arderea grasimilor, dar si a sanatatii in general? Vrei si tu mai mult, dar il vrei pe cai naturale? Afla cum il poti obtine. 14 Feb, 2016
Clenbuterol, ketotifen si T3 secretul profesionistilor Clenbuterol, ketotifen si T3: secretul profesionistilor Ce folosesc culturistii si modelele de fitness pentru a fi atat de definiti muscular? Clenbuterol, ketotifen si T3. Din pacate multi amatori fac si ei asta. Iata despre ce este vorba. 03 Jun, 2019
Glutamina, masa musculara si slabitul Glutamina Glutamina este un aminoacid foarte cunoscut, si suplimentele cu glutamina se bucura de mare trecere in randul impatimitilor de sala. Dar este glutamina un supliment minune, asa cum este promovata? 14 Feb, 2016
Lupta impotriva suplimentelor sportive De ce dispar toate suplimentele bune? Cei care se invart de ceva vreme prin salile de forta, si folosesc suplimente nutritive, au observat un trend, si anume ca atunci cand apare ceva cu adevarat eficient si potent, la scurt timp este interzis sau restrictionat la vanzare. De ce se intampla asta? 14 Feb, 2016
4 ciuperci despre care trebuie sa stii 4 ciuperci despre care trebuie sa stii Suplimentele derivate din ciuperci adaptogene sunt din ce in ce mai populare, si pe buna dreptate. Iata despre ce este vorba. 24 Jun, 2019
9 la suta din cazurile de doping sunt cu suplimente.jpg 9% din cazurile de doping sunt cu suplimente sportive O analiza interesanta a unor cecetatori australieni a scos la iveala faptul ca intre 6 si 9 procente din cazurile de doping dintre anii 2006 si 2013 au fost cauzate de folosirea unor suplimente sportive. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.