Doua forme de cardio care construiesc muschi

Publicat in

Doua feluri in care sa arzi grasime si sa construiesti si masa musculara.

Sania cu greutati

Cand vine vorba de slabit, antrenamentele cu sanii cu greutati sunt extrem de eficiente si versatile: pot fi impinse, trase cu fata, trase cu spatele, trase prin ramat, trase cu sfori, cu hamuri, etc. 

Antrenamentul cu sanii implica mult fesierii, acestia lucrand intens pentru a sustine genunchii sa nu se prabuseasca spre interior. Cu alte cuvinte, iti vor praji fundul! 

Incepi cu tragarea saniei cu spatele, tinand fundul mai jos decat in mod noramal; lupta cu tendinta de a te ridica. 

Ai grija, aceste exercitii ard ca naiba pentru ca produc mult acid lactic in muschi, de aceea sunt si atat de eficiente la arderea grasimilor. 

Complexe cardio

Si antrenamentele cu greutati pot fi "cardio". Utilizeaza circuite si complexe (practic un circuit in care folosesti un singur fel de rezistenta), care sa cuprinda 3-4 exercitii, la finalul antrenamentelor. Un complex poate arata asa: 

  • Presa landmine, 8 repetari pe brat
  • Genuflexiuni landmine, 8 repetari
  • Ramat landmine, 8 repetari pe brat 

Poti folosi si genuflexiuni landmine la cutie, pentru a reusi mai usor sa estimezi adancimea genuflexiunii.

Ai multa libertate la alegerea exercitiilor, dar trebuie sa tii cont de cateva reguli:

  • Alege exercitii care se auto-limiteaza: Adica exercitii care nu au risc de accidentare cand obosesti. Astfel de exercitii sunt individuale. Pentru cineva avansat, genuflexiuni cu bara in fata pot fi ok, dar pentru cineva care are o mecanica proasta a genuflexiunilor nu sunt o idee buna.
  • Alege greutatea in functie de exercitiul cel mai slab: Este important daca faci un complex care implica o singura greutate, pentru haltera. Incearca sa alegi exercitii la care poti folosi fara prea mari batai de cap aceeasi greutate. La nevoie modifica numarul de repetari de la fiecare exercitiu.
  • Pune intai exercitiul cel mai greu: Aranjeaza exercitiile astfel incat cele mai grele sa fie facute primele si cele mai usoare la final cand esti mai obosit. Prin greu ma refer si la greutati dar si la nivelul de tehnicitate; nu vrei sa faci ceva prea tehnic cand esti obosit. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.