Invata sa respiri corect cand esti obosit

Publicat in

Combinarea acestor doua exercitii te va invata sa respiri corect cand faci efort fizic intens. Bonus, va arde o multime de grasime!

Sa iti dezvolti capacitatea de a iti controla respiratia iti va permite sa furnizezi muschilor mai mult sange bogat in oxigen, iti va reduce ritmul cardiac si va scadea tensiunea arteriala, dar cel mai important pentru orice sportiv, va creste performanta fizica de orice fel. Combinatia acestor doua exercitii este gandita pentru a iti optimiza respiratia cand esti obosit.

Legenari si scandura

Vei combina un exercitiu exploziv cu scandura (plank) - un exercitiu de izometrie. Leganarile cu gantera sunt perfecte pentru putere, anduranta si seturi contra timp. Cu o executie corecta, ritmul cardiac iti va creste si la fel si cerintele de oxigen.

Leganarile sunt combinate cu scandura pentru ca slabiciunea abdominala provoaca un tipar al respiratiei precar si disfunctii ale diafragmei. Aceasta combinatie de exercitii va antrena incordarea abdomenului in timp ce incerci sa respiri corect. Scandura va face muschii respiratori sa lucreze simultan cu abdomenul transversal, oblicii externi si interni si rectus abdominis. In loc sa mentii scandura contra timp, vei numara fiecare inspiratie si respiratie ca o repetare. 

Fa 20 de leganari cu gantera (kettlebell de preferat) si imediat treci in pozitie de scandura. Mentine pozitia pentru 10 respiratii complete (o repetare inseamna o inspiratie si o expiratie). Fa 5-10 astfel de circuite. Nu fa pauza intre circuite; se trece de la legenari la scandura si invers, fara nicio pauza. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.