3 ingrediente de baza in antrenamentele lui Christopher Froome

Publicat in

Christopher Froome este un ciclist de elita, cu participari la Turul Frantei si alte curse de renume. Pentru a ajunge la succesul pe care il aare, antrenamentele sale au la baza 3 componente: consistenta, structura si intervale de intensitate.

Ca despre toti ciclistii de elita, lumea se intreaba daca Christopher Froome este "curat" sau nu. Nu o sa intram in astfel de discutii, dar indiferent de cum sta treaba, antrenamentele lui Froome contin 3 ingrediente esentiale pentru performanta de top. Iar aceste ingrediente pot fi implementate in antrenamentele oricui pentru a isi imbunatati performantele pe bicicleta. 

Ingredientul #1 - Consistenta

Daca vrei sa iti cresti puterea de pedalare ai nevoie de consistenta. Adica trebuie sa te tii de programul de antrenament zi de zi, saptamana de saptamana, luna de luna, pentru cat timp este nevoie sa iti atingi obiectivele. Imbunatatirele in performante nu vin peste noapte. Abordeaza o strategie pe termen lung: fiecare antrenament trebuie sa te duca putin mai aproape de scopul tau.

Orice imbunatatire in performante dureaza si trebuie sa fii rabdator. Da timp corpului sa se adapteze la efort si sa se imbunatateasca, si de fiecare data cand te urci pe bicicleta ai grija sa dai tot ce poti!

Ingredientul #2 - Structura

Cea mai buna modalitate de a avea rezultate mai bune fara a munci mai mult este sa adaugi structura antrenamentelor tale. Un plan bun de antrenament te motiveaza si te ajuta sa progresezi mai repede.

Nu incepe cu o structura compelxa din prima. Ia-o usor! De exemplu, poti face antrenamente cu intervale de intensitate martea si joia, iar sambata si duminica sa faci curse mai lungi. Astfel vei dobandi o structura de baza a antrenamentelor. Este mult mai bine decat sa te urci pe bicicleta cand apuci si sa pedalezi fara un scop anume si fara sa stii exact ce vrei sa obtii.

Ingredientul #3 - Intervalele de intensitate

Antrenamentele cu intervale de intensitate sunt cele mai bune pentru cresterea puterii de pedalare! Sa adaugi 2-3 antrenamente saptamanale pe intervale de intensitate iti va creste viteza pe bicicleta in 4-6 saptamani! Intervalele intense trebuie facute fie la capacitate maxima, pe distante scurte, fie la o capacitate de 85% din maxim pe distante mai lungi. Pentru cele mai bune rezultate combina antrenamente cu intervale maximale cu antrenamente cu intervale sub-maximale

Aceste trei aspecte de mai sus fac cu siguranta parte din programul de antrenament al lui Christopher Froome si vor ajuta pe oricine sa iti imbunatateasca performantele pe bicicleta! 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.