Cea mai ieftina cale de a iti creste testosteronul

Publicat in

Daca iti place sa faci sport trebuie sa afli despre beneficiile pe care ti le pot aduce probioticele!

Problema mare, solutie usoara

Pana la 85% din populatia tarilor dezvoltate este deficienta in magneziu. Este o mare problema, acest mineral fiind implicat in peste 300 de procese biochimice din corp.

Deficientele de zinc nu sunt la fel de raspandite, dar au aceleasi efecte devastatoare asupra sanatatii fiind un element cheie in echilibrul hormonal, diviziunile celulare, vindecarea ranilor, nivelurile de energie si metabolismul carbohidratilor.

Sa nu ai cantitati suficiente dintr-unul din aceste minerale este de rau, dar sa fii deficient atat in magneziu cat si in zinc este un dezastru. Nu numai ca iti va afecta negativ sanatatea in general, dar iti va da si un mare spit in testicule, la propriu!

Fara cantitati adecvate ale acestor minerale, nivelurile de testosteron scad si functiile testiculare in general se prabusesc pana ce bijuteriile tale au nevoie de carje pentru a se deplasa, situatia fiind si mai rea la cei care fac sport.

Ca sa fie si mai rau, zincul si magneziul (alaturi de alte cateva minerale) ies din corp prin transpiratie, asa ca, cu cat faci mai multa miscare intensa, cu atat pierzi mai mult zinc si magneziu.

Asta duce la o scadere si mai mare a nivelurilor de testosteron, facand si mai dificil progresul. Dar exista o solutie simpla! Suplimentul destul de ieftin dar eficient, ZMA; iti ofera doze bune de zinc si magneziu si iti reface productia de testosteron si functiile testiculare.

Cum stii ca ai deificente? Fie poti presupune ca esti deficient in zinc si/sau magneziu, sansele fiind destul de mari sa fii, iti poti face niste analize de sange mai serioase, sau te poti uita dupa anumite indicii simptomatologice.

Simptome ale deficientei de zinc

Pe langa problemele legate de muschi, forta si performante cauzate de nivelurile mici de zinc, exista si alt semne inclusiv, dar nu limitat la:

  • Dificultate in acumulara de masa musculara.
  • Libidou scazut.
  • Somn prost.
  • Par subtiat.
  • Simptome specifice alergiilor.
  • Pierderea apetitului.
  • Dermatita.
  • Sistem imunitar slabit (racesti usor).

Si mai este rolul zincului in reproducere. Zincul este necesar producerii si reglarii catorva hormoni, inclusiv testosteron. Este vital in dezvoltarea organelor sexuale masculine, iar cei cu deficiente au testicule sub-dezvoltate si spermatogeneza mica.

Zincul are un rol important in producerea de lichide prostatice si unele studii au gasit legaturi intre nivelurile de zinc si capacitatea de a obtine si mentine o erectie.

Adaugarea de zinc la o dieta saraca in zinc poate reface nivelurile de androgeni prin cresterea hormonului luteinizant, un hormon care stimuleaza productia de testosteron. Zincul este si un inhibitor de aromatizare, ceea ce inseamna ca opreste conversia testosternului in estrogen.

 masa musculara pe cale naturala

Semne ale deficientei de magneziu

Deficientele de magneziu sunt aosciate cu urmatoarele simptome generale:

  • Dificultate in acumulara de masa musculara.
  • Libidou scazut.
  • Dificultate in a slabi.
  • Somn prost.
  • Recuperare proasta.
  • Crampe musculare.
  • Anxietate.
  • Slabiciune si oboseala.
  • Tresariri ale ochilor.

Studiile asurpa magneziului arata ca suplimentarea cu el duce la crestera perfromantelor fizice, mineralul crescand biodisponibilitatea testosteronului. Testosteronul se leaga mai ales de magneziu, nu de SHBG, ceea ce creste nivelurile totale de testosteron liber.

Acest fenomen este mai accentuat la cei care fac exercitii fizice. Un studiu facut pe ciclisti a descoperit ca magneziul poate creste testosteronul liber cu 15% la sedentari si cu 24% la cei care fac sport.

De ce avem deficiente de zinc si magneziu?

Se stie ca exercitiile intense si transpiratia abundenta accelereaza excretia acestor elemente, dar cel mai probabil dieta si obiceiurile culinare provoaca deficientele!

Baurturile carbogazoase sunt o mare problema, fosfatul din ele legandu-se de magneziu. La fel si fitatii din diferite grane. Atat zaharul cat si cafeina au o relatie antagonista cu magneziul, cu cat ingerezi mai mult din ele cu atat pierzi mai mult magneziu.

Deficientle de zinc sunt cauzate de transpiratia abundenta mentionata deja, absortie proasta, sau aport scazut de alimente bogate in zinc; o cauza mai este si solul din ce in e mai sarac in zinc si magneziu, ceea ce scade continutul acestor minerale din plantele crescute in el.

Poti manca mai multe alimente bogate in aceste minerale dar absortia poate fi o problema si nu stii exact ce cantitati ingerezi.

Chiar daca ar creste in conditii optime, ar trebui sa mananci multe din aceste alimente pentru a repara deficientele. De exemplu, sa mananci 9 banane ar insemna sa indeplinesti la limita doza zilnica recomandata de magneziu.

O alternativa ieftina

Suplimentele ZMA sunt o combinatie de zinc si magneziu, folosite la refacerea nivelurilor de testosteron si functiilor reproductive, cauzate de deficiente ale acestor minerale.

De regula zincul si magneziu din ZMA sunt chelate, ceea ce inseamna ca au o absortie buna. Fiecare capsula contine si vitamina B6, ceea ce creste absortia si utilizarea mineralelor. Indicat este sa iei ZMA pe stomacul gol sau semi-gol, cu 40 minute inainte de culcare. Pe langa cresterea testosteronului ajuta si la un somn mai odihnitor.

Si femeile ar trebui sa foloseasca ZMA, nu doar barbatii, aceste doua minerale jucand roluri importante si in echilibrul lor hormonal.

Referinte

  1. C D Hunt, P E Johnson, J Herbel, L K Mullen, "Effects of dietary zinc depletion on seminal volume and zinc loss, serum testosterone concentrations, and sperm morphology in young men." The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 56, Issue 1, July 1992, Pages 148–157.
  2. Chakraborti S, et al. "Protective role of magnesium in cardiovascular diseases: a review." Mol Cell Biochem. 2002 Sep;238(1-2):163-79.
  3. Cinar V, Polat Y, Baltaci AK, Mogulkoc R, "Effects of magnesium supplementation on testosterone levels of athletes and sedentary subjects at rest and after exhaustion," Biol Trace Elem Res. 2011 Apr;140(1):18-23.
  4. Ford E, Mokdad A. "Dietary Magnesium Intake in a National Sample of U.S. Adults." J. Nutr. 133:2879-2882, September 2003.
  5. Hamdi SA, Nassif OI, Ardawi MS. "Effect of marginal or severe dietary zinc deficiency on testicular development and functions of the rat." Arch Androl. 1997 May-Jun;38(3):243-53.
  6. Nadler JL, et al. "Magnesium deficiency produces insulin resistance and increased thromboxane synthesis." Hypertension. 1993 Jun;21(6 Pt 2):1024-9.
  7. Tipton K, Green NR, Haymes EM, Waller M. "Zinc loss in sweat of athletes exercising in hot and neutral temperatures." 1993 Sep;3(3):261-71.
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.