Prohormonul 11-KT

Publicat in

Un nou prohormon isi face loc pe piata suplimentelor nutritive. 11-KT se vrea un inlocuitor pentru SARM, care au fost interzise in S.U.A. Dar este el sigur si legal?

Mereu apar noi prohormoni pe piata, si chiar daca 11-KT nu este chiar nou, in ultimele luni a cunoscut o renastere pe masura ce companiile care produc prohormoni si cele de suplimente nutritive aflate in zona gri incearca sa inlocuiasca suplimentele cu SARM (Ostarine este un SARM, substanta cu care a fost prins dopat Lucian Bute) care au fost declarate ilegale in S.U.A. si alte tari. 11-KT este o incercare de a gasi hormoni care nu se afla pe lista de substante interzise. Dar se pare ca in privinta legalitatii nu se stie inca sigur daca este legal sau nu.

Isotria 11-KT

11-KT (11-oxoandrostadienedione)  este un steroid care apare in mod natural in corpul uman, de aceea este si catalogat ca prohormon. Firma Ergo-Pharm a scos pe piata suplimentul 11-OXO, care continea prohormonul 11-oxoandrostadienedione. Apoi substanta activa a fost licentiata de firma ICON Nutrition si astfel a aparut suplimentul 11-KT. La un momendat era vandut in magazinele de vitamine si suplimente alimentare!

Activitatea 11-KT si efectele secundare

Ca steroid, 11-oxoandrostadienedione este destul de slab, avand aproximativ 60% din activitatea testosteronului. 11-KT ajuta la inhibarea cortizolului, lucru grozav pentru un culturist care se antreneaza intens. Antrenamentele dure duc la cresterea nivelelor de cortizol, un hormon catabolic care mananca masa musculara. 11-KT poate limita productia de cortizol, dar efectele vizibile incep sa se vada dupa luni bune de utilizare

11-KT este rezistent din punct de vedere metabolic asa ca nu se converteste in estrogen sau DHT si are efecte secundare limitate. Asa ca nu apar caderi de par sau retentie de apa.

11-KT nu este metilat, deci nu afecteaza ficatul chiar daca se ia pe cale orala (se pare ca exista si variante injectabile). Astfel 11-KT este un prohormon relativ sigur.

In general cei care au folosit suplimente cu 11-KT spun ca este bun pentru definire musculara si mai putin util pentru cresterea masei musculare. 

Legalitatea 11-KT

In S.U.A., 11-KT este legal din perspectiva legii federale dar nu indeplineste standardele DASCA (actul de lege impotriva steroizilor de designer). Asadar ramane intr-o zona gri. Exista companii care il vand ca supliment sportiv sub forma de pastile, iar unele il vand si ca gel transdermal.

Companiile americane care produc suplimente ce contin 11-oxoandrostadienedione nu vand si in Europa. Dar este foarte posibil sa existe companii europene care produc suplimente cu 11-KT, eventual mascand substanta activa sub o alta denumire, din moment ce 11­oxoandrostadienedione este patentat de compania americana ICON Nutrition.

Dozele tipice de 11-KT sunt de 200-300 mg/zi, administrare orala. Este folosit mai ales pentru definire si reducerea cortizolului. Se pare ca poate fi combinat cu steroizi anabolizanti, dar deja iesim din zona suplimentelor nutritive, oricat de gri ar fi ele.

masa musculara pe cale naturala

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.