Cea mai buna cazeina pentru masa musculara

Publicat in

Cazeina poate fi un constructor de masa muculara mai bun decat zerul, dar exista mari diferente intre tipurile de cazeina pe care le gasesti pe piata.

Numeroase studii care compara efectele anabolice ale cazeinei cu zerul, arata ca in general cazeina iese castigatoare. Zerul isi are rolul mai ales ca pudra proteica dupa antrenament, datorita absortiei rapide. Exista multe motive pentru care cazeina este un constructor de masa musculara mai bun, dar in general caziena este mai eficienta la marirea masei musculare, la cresterea fortei si la arderea grasimilor.

Cazeina normala

Majoritatea pudrelor de cazeina ieftine sunt alcatuite partial sau total din cazeinat de sodiu sau calciu, ambele fiind absorbite rapid de corp. De aceea provoaca o secretie mare si rapida de insulina. Si nu aduc in sange niveluri sustinute de aminoacizi.

Nu spun ca sunt o risipa si sunt inutile, dar in privinta construirii de masa musculara nu sunt perfecte. 

Cazeina imbunatatita

Daca vrei o pudra proteica cu uz general pentru construirea de masa musculara si care sa faca ceea ce trebuie - adica sa iti creasca aportul zilnic de proteine, cauta o pudra proteica cu cazeina micelara. Cazeina micelara este alcatuita din molecule precum bulele de sapun, numite micele. Acesta formaza un bol alimentar in stomac. De aceea se digera lent. 

Este greu sa obtii pudra proteica din cazeina micelara - de aceea este un produs scump. Trebuie procesat atent si proteinele din lapte trebuie lasate in mare parte nedenaturate. Dar merita efortul pentru ca aceasta proteina este singura dovedita in studii ca fiind anticatabolica, adica nu numai ca sporeste sinteza proteinelor, previne si degradarea masei musculare in timpul si dupa exercitiile fizice.

Referinte

  1. Yves Boirie, Martial Dangin, Pierre Gachon, Marie-Paule Vasson, Jean-Louis Maubois, si Bernard Beaufrere. Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein?accretion. Proc Natl Acad Sci U S A. 1997 Dec 23; 94(26): 14930–14935. doi: 10.1073/pnas.94.26.14930

Articole din aceiasi categorie

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.